15 / 05 / 2024

yabancı şirkete mülk satışı

yabancı şirkete mülk satışı

Anayasa Mahkemesi'nin yabancı şirketlerin mülk alımının dayanağını oluşturan yasa maddesini iptal etmesi sonrasında gözler hükümete çevrildi. 6 ay içinde yeni bir düzenleme yapılması gerekiyor.

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışı KKTC Meclisi’nin ana gündem maddesi!

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışlarının, MİT tarafından takibe alındığına ilişkin açıklamaların ardından bu konu KKTC Meclisi’nin de ana gündem maddesi oldu.

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Hakan Fidan ‘Takip ediyoruz’ demişti! KKTC’de yabancıya mülk satışı yüzde 0.77!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “MİT ve Dışişleri takip ediyor” dediği KKTC’de yabancılara taşınmaz mal satışı KKTC’nin en kritik sorunları arasında ön plana çıkarken, KKTC Meclisi’ne gönderilmek istenen tasarı tartışma yarattı.

Kıbrıs’ta yabancılara mülk satışı Dışişleri ve MİT’in takibinde!

Hem Dışişleri Bakanlığı hem de Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) aralarında İngiliz, İsrail ve İran vatandaşlarının da olduğu yabancıların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) mülk edinmelerini takibe aldığı öğrenildi.

Yabancılara mülk satışı bıçak gibi kesilen Alanya'da sosyoekonomik kriz kapıda!

ALTSO Başkanı Eray Erdem, yabancılara mülk satışının bıçak gibi kesilmesine neden olan 200 bin dolar krizini değerlendirdi. Erdem, eğer böyle giderse ciddi bir sosyoekonomik kriz ile karşı karşıya kalınabileceğini de sözlerine ekledi.

Devre mülk sahiplerine büyük vurgun! Bu tuzağa sakın düşmeyin!

Devre mülkü olanları arayarak yabancılara yüksek fiyata satacaklarını vaat ederek 5 milyon TL'lik vurgun yaptıkları ileri sürülen 7 şüpheli gözaltına alındı. İşte ayrıntılar...

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkullere ilgisi katlandı! En çok hangi ülke vatandaşları mülk alıyor? 

Son 20 senede  yabancı ülke vatandaşlarının arsa ve konut alımları artarken adını bile duymadığımız ülkelerin vatandaşları da Türkiye'den mülk aldı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da mülk edinmek isteyen yabancıya 6 dilde rehber!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), yabancı yatırımcıların ofis ve konut satın alma ile ilgili sorularına yanıt vermek amacıyla ‘İstanbul’da Mülk Edinme Rehberi’ adıyla 6 dilde rehber ve bilgi broşürü yayınladı.

Alanya'da 37 bin mülk sahibi yabancı bulunuyor!

Türkiye'de en çok yerleşik yabancının ikamet ettiği Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan Mahmutlar Mahallesi'nde her 4 kişiden 1'i yerleşik yabancılardan oluşurken, mahallede çeşitli ülkelerden toplam 37 bin mülk sahibi yabancı yaşıyor...

Yabancıların Türkiye’de mülk merakı artıyor!

Ocak 2010 ile Ekim 2019 tarihleri arasındaki 9 senelik süreçte 24 bin 393 Irak vatandaşı Türkiye’den satış yoluyla mülk aldı.

Yabancılara 12 milyar dolarlık mülk satışı hedefi!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, RE360 Gayrimenkul Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Varank, yabancılara 12 milyar dolarlık mülk satışının hedeflendiğini söyledi.

Yabancıların mülk edinmesi için gerekli belgeler 2018!

Yabancı uyruklu kimseler, Türkiye'den gayrimenkul satın alabiliyor. Peki, yabancıların mülk edinmesi için gerekli belgeler 2018 nelerdir?

Mülkü sermayeleştirebilirsek ekonomiye büyük katkı yapar!

Türkiye’de TÜİK’e göre 34 milyon tane konut var. İmarlı, tapunun bildiği rakam 17 milyon. Bürüt Türkiye’de 58 milyon tane imarsız bina var. Mülk sermayeleştirilebilirse ekonomiye katkı sağlar. 

yabancı şirkete mülk satışı Haberi

yabancı şirkete mülk satışı

Anayasa Mahkemesi'nin yabancı şirketlere mülk satışını düzenleyen kanun maddelerini iptal eden kararı, gayrimenkul sektöründe tartışılıyor. Açıklandığında, 'yabancıya yasaklama geldi' şeklinde algılanan iptal, aslında 'yasada sınır konulmamış' olması gerekçesine dayanıyor.
Yapılacak yeni düzenlemeyle yabancı şirketlerin gayrimenkul edinimine, kişisel alımlarda olduğu gibi arazinin büyüklüğü, ilin yüzölçümü ile gayrimenkulun bulunduğu alanlara (askeri ve stratejik bölgeler) göre belirli sınırlamalar getirilmesi gerekiyor. Anayasa Mahkemesi, kararında yürütmenin durdurulmasını öngörmediğinden, yabancı şirketler 6 ay içinde eskisi gibi alımlarına devam edebilecekler. 6 ay sonra eğer mahkemenin iptal gerekçelerine uygun yeni bir düzenleme yapılmazsa, yabancı şirketlerin mülk alımı mümkün olmayacak.
Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı verdiği davayı CHP'li milletvekilleri Haluk Koç'la Oğuz Oyan açmıştı. Milletvekilleri dava dilekçelerinde iptal edilen yasa maddesini, "hükümetin yabancı ülke vatandaşlarına mülk...