23 / 12 / 2024

yabancı şirketler kiralama

yabancı şirketler kiralama

Yabancı sermayeli finansal kiralama şirketleri Türkiye'de gayrimenkul kiralamakta zorlanıyor.

Yabancıya konut satışları düşüyor! Selman Özgün: Yeni bir başarı hikayesi yazılmalı!

Almanya'da düzenlenen uluslararası gayrimenkul ve emlak yatırım fuarı Nobel Immo'da Avrupalı yatırımcılar ve gurbetçilerle şirketler bir araya geldi. Hellman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, yabancıya konut satışlarının artması için harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kuzey Kıbrıs'ta yabancıların mal edinme ve uzun vadeli kiralama şartlarına yeni düzenleme!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yabancıların mal edinmelerine kısıtlamalar getiren "Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı" KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi.

Gayrimenkulünü kiraya verecekler dikkat! Dövizle kiralama yapılabilir mi? Tek tek açıklandı, cezası var!

Dövizle gayrimenkul kiralama işlemlerine ilişkin detaylar merak ediliyor. Peki dövizle kiralama yapılabilir mi? Yabancı uyruklu kişilerle kiralama nasıl yapılır? İşte detaylar...

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Antalya’da fahiş rakamlarla ev kiralayan yabancıların oturum izinleri uzatılmayınca işler değişti. 1 yıllık peşinatlı onbinlerce liralık kiralama ücretlerinde gerileme yaşanırken, konut sahipleri de artık yabancı yerine yerli kiracıya yöneliyor. 

BDDK'dan flaş karar! Elinde döviz olan şirketler dikkat! Yarın başlıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK),  kredi kullanabilecek şirketler için 15 milyon TL olan yabancı para pozisyonu sınırı 10 milyon TL’ye indirdiği kararını yarın itibariyle uygulamaya başlıyor.

TOBB yeni şirket verilerini açıkladı! 1425 yabancı ortak sermayeli şirket kuruldu!

TOBB, temmuz ayına yönelik kurulan-kapanan şirket istatistiklerini yayımladı. Türkiye'de Temmuz ayında toplam 8 bin 467 şirket kuruldu. Bunun 1425'ini yabancı şirketler oluşturdu.

Yabancı şirketler "Yok" demişti! O kuyudan petrol fışkırdı

Daha önce Bakan Dönmez'in duyurduğu Adana'daki petrol keşfiyle ilgili bir gelişme yaşandı. Yabancı şriketlerin yıllar önce bölgeye gelip, "Burada petrol yok" dediği öğrenildi. 

Yabancıya konut satışı fiyatları etkiliyor mu?

Yurtdışında yabancılara ilişkin doğrudan konut satışı gerçekleştiren şirketlere devlet desteğini öngören uygulamanın ev fiyatlarını yükselteceği olasılığı sosyal medyada tepkilere neden olurken, sektör temsilcileri  yabancıya kiralama yoluyla verilen oturum izninin kaldırılmasını istiyor. 

Yabancılara 'Kiralama ile oturum izni kaldırılmalı' önerisi! 

Yurtdışında yabancıya yönelik doğrudan konut satılan şirketler desteklenecek. Uygulama fiyatları yükseltecek tepkileri gelirken, sektör uzmanları  kiralama yoluyla oturum izninin kaldırılmasının gerekli olduğunu aktardı...

Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı!

Türkiye ekonomisine güvenen yabancı şirketler, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı...

Ofislerde değişim rüzgarı esiyor!

Pandemi süreci ofis sektöründe değişim rüzgarları estiriyor. Mey İçki’den Borusan’a, Miele’den Allianz’a kadar yerli ve yabancı şirketler alan küçültme, uydu ofise geçme gibi yeni uygulamalar alınıyor.

ACY Şirketler Grubu 100 milyon TL ciro hedefliyor!

İnşaat, gayrimenkul, tarım-hayvancılık, turizm, dış ticaret, tekstil, halı ve filo kiralama sektörlerinde faaliyet gösteren ACY Şirketler Grubu, rotasını teknolojiye kırdı. Grup, bu yıl iki yeni teknoloji girişimini devreye alıp 100 milyon TL ciro hedefliyor.

Yabancı şirketler Kanal İstanbul’dan 791 bin metrekare yer aldı!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi çevresinde el değiştiren arazileri yazılı soru önergesi ile sordu. Verilen yanıtta yabancı şirketlerin Kanal İstanbul'dan 791 bin metrekare arsa aldığı ortaya çıktı.

yabancı şirketler kiralama Haberi

yabancı şirketler kiralama

Yabancı sermayeli şirketler gayrimenkul leasing’i için önce valiliğe, ardından askeriyeye ve emniyete başvuruyor. 2 aylık inceleme ve izin süresinden sonra kiralama yapılabiliyor. Oysa yerli sermayeli şirketler izne gerek olmadan, aynı gün içinde KOBİ’lerin bina ya da tesisine leasing işlemi uygulayabiliyor.


YABANCI sermayeli finansal kiralama şirketlerinin, Türkiye’de gayrimenkul sahibi olmak isteyen yabancılarla aynı uygulamaya tabi olması leasingcileri bezdirdi. Hem gayrimenkul leasingi yapmakta zorlanan hem de haksız rekabetle karşı karşıya kalan yabancı şirketler, acil düzenleme istiyor. Yabancı sermayeli şirketlerin gayrimenkul işlemlerindeki en önemli sorunu, izin süreçleri. Şirketler gayrimenkul leasingi yapabilmek için önce taşınmazın bulunduğu ilin valiliğinden, ardından da askeriyeden ve emniyetten izin alıyor. Tüm izin ve görüşler tamamlandıktan sonra tapu işlemi yapılabiliyor. Bu da 2 aylık bir süreç alıyor. Oysa aynı işlemi...