16 / 05 / 2024

yabancı uyrukluların kira geliri

yabancı uyrukluların kira geliri

Gelir İdaresi Başkanlığı çalışmaları arasında, mükellef olan Türkiye’de Yerleşmiş olmayan yabancı ülke vatandaşları için vergi beyanı ve ödemesi konusunda yabancılar için kira geliri beyanı rehberi bulunuyor..

Kasım ayında yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler hangileri?

Geçtiğimiz hafta borsada hisse alımı yapmaya devam eden yabancılar Kasım ayında da net alıcı konumunda. İşte yabancıların en fazla alım satım yaptığı yaptığı hisseler...

Türkiye'de 1.169 mahalle yabancı ikametine kapatıldı! Yabancıların girmesi yasaklanan iller ve mahalleler hangileri?

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından, 1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla Türkiye’de 1169 mahalle yeni yabancı ikametine kapatıldı. Peki Türkiye'de yabancıların girmesi yasaklanan iller ve mahalleler hangileri oldu? İşte yeni bir kararla yabancı ikametine yasak getirilen o iller ve mahalleler...

Süleyman Soylu az önce açıkladı! 1.200 mahalle yabancıların ikametine kapatılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Göç Bilgilendirme Toplantısı'nda yaptığı açıklamada toplamda 1.200 mahallenin yabancıların ikametine kapatılacağını söyledi. İşte Bakan Soylu'nun o açıklamaları...

Konut satışları hareketlendi! Yabancıların Türkiye'ye olan ilgisi katlanıyor!

TÜİK Nisan 2022 Konut Satış İstatistikleri’nden yola çıkan inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, konut satışlarını değerlendirdi. Sektör temsilcileri, yabancıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını, konut satışlarının hareketlendiğini belirtti.

Markalı konutlarda Mart ayında en çok satılan konut tipi açıklandı! Yabancıların gözdesi hangi konutlar oldu?

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Mart 2022 sonuçları kapsamında, markalı konutlarda Mart ayında en çok satılan konut tipi açıklandı. Peki yabancıların gözdesi hangi konutlar oldu? işte ayrıntılar...

Konut fiyatlarındaki artışta yabancıların etkisi! 

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, konut fiyatlarındaki artışta yabancıların etkisini değerlendirdi. İşte Soner Keleş'in o değerlendirmesi...

Antalya'da yerleşik yabancıların sayısı pandemiyle katlandı!

Güneşi, sahilleri, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel dokusuyla 12 ay boyunca turistlerin merkezi olan Antalya, koronavirüs sürecinde de kente yerleşmeyi isteyen yabancıların gözdesi haline geldi. 

Yabancıların tapu masrafı 2022 ne kadar?

Türkiye'den tapu satın almak isteyen yabancılar işlemin mali boyutunu araştırıyor. Peki, yabancıların tapu masrafı 2022 ne kadar?

Yabancıların konut alımlarında kritik detay! Resmen açıklandı!

Türkiye'de 2021'de yabancı vatandaşlara 59 bine yakın konut satışı gerçekleşti. Yapılan bu yatırımların en belirgin özelliğini yine vatandaşlık sebebi oluşturdu. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2021 senesi boyunca yabancıların türk vatandaşlığına geçmek için Türkiye'de yaptıkları gayrimenkul yatırımların

Kütahya Belediyesi taşınmazların kira süresini uzattı! 

Kütahya Belediyesi'nin mülkiyetinde olan taşınmazların kira sürelerinin uzatılması mecliste büyük yankı yarattı. Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Yabancıların kurduğu gayrimenkul şirketlerinde rekor artış!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) merakla beklenen kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada yabancıların kurduğu gayrimenkul şirketlerindeki rekor artışa değindi.

10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her yıl kira bedeline zam yapılıyor. Peki, 10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Mersin Şehir Hastanesi'ndeki ticari alanların kira bedeli TBMM'de!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Sayıştay'ın 2020 yılı Denetim Raporunda Mersin Şehir Hastanesindeki ticari alanların kira bedeline dair yaptığı tespite ilişkin soru önergesi verdi. 

yabancı uyrukluların kira geliri Haberi

yabancı uyrukluların kira geliri

Yabancılar için kira geliri beyanı!

Yabancıların kira geliri beyanı için Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Yabancılar için kira geliri beyanı rehberi yayımlandı.


Bu rehber ile yabancı uyruklu gerçek kişiler, Türkiye’de elde ettikleri kira gelirlerinin kapsamına, yasal dayanağına, kira gelirinin elde edilmiş sayılacağı zamana, kira gelirlerini beyan etmeleri gereken durumlara, nereye ve ne zaman beyanda bulunacaklarına, kira gelirlerinde istisna ve emsal kira bedeli esasına ve kira gelirinin beyan edilmemesinin sonuçlarına ilişkin ayrıntılı bilgiler elde edebiliyor.


Yabancılar için kira geliri beyanı rehberine göre, kira geliri şu şekilde açıklanıyor:


GVK nun 70. maddesinde yazılı mal ve hakların (arazi, bina, haklar vs.) kiraya verilmesinden dolayı elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak belli koşullarda gelir vergisine tabi tutulurlar.


Bu mal ve hakların kiraya verilmesi suretiyle elde edilen kira gelirlerinin...