05 / 05 / 2024

yabancı yatırımcı son durum

yabancı yatırımcı son durum

Aydınlık Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa Pamukoğlu bugünkü köşe yazısında yabancı yatırımcının ilgisini ve Türkiye ekonomisin durumunu anlattı. Pamukoğlu, yabancı yatırımcının gayrimenkule ilgisini devam edeceğini belirtti.

Ömer Faruk Başaran: İngilizler, 200 milyon dolarlık yatırımı askıya aldı!

Başaranlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Başaran' Ataşehir, Levent ve Maslak’ta otel ve AVM yapmak isteyen İngiliz yatırımcılar, Türkiye’deki gündem nedeniyle tedirgin' dedi...

İş Bankası Genel Müdürü Aran: Yabancı yatırımcı sadece politika faizine bakar!

İş Bankası Genel Müdürü Aran yabancı yatırımcının, bir ülkeye giderken o ülkede yerel seçim sonuçlarıyla ilgilenmediğini,  faiz seviyesinin son nokta olup olmadığıyla, kur ve enflasyon öngörüleriyle giriş yapmak için uygun zaman olup olmadığıyla ilgilendiğini açıkladı.

Yabancı yatırımcı gözünü Trakya’ya dikti: Bölgede arsa fiyatları arttı!

Deprem riskinin az olduğu Trakya yatırımcıların yeni göz bebeği oldu. Bölge son günlerde yabancı yatırımcıların radarına girdi. İlk sırayı ise Çinliler alıyor.

Borsada yabancı yatırımcı satışta! Son 5 yılda yabancı 13 milyar liralık hisse sattı!

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcı oranı tarihi düşük seviyelere geriledi. 2000’li yıllardan bu yana yüzde 50 paya sahip oyan yabancı yatırımcının oranı yüzde 30’lu seviyelerin altına gerilerken, seçim sonrası şekillenecek ekonomi politikalarına göre yeniden ilginin artabileceği belirtiliyor.

Yabancı yatırımcılar ikinci el konut pazarına yöneldi!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son aylarda yabancı yatırımcıların 2. el konut piyasasına yöneldiğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Yabancı yatırımcı en çok kamu bankalarından kaçtı

Borsa İstanbul piyasası son dönemde yabancı yatırımcının piyasadan çıkışına şahitlik ediyor. Merkez Bankası verilerine göre 14 Ekim haftasında yabancı yatırımcılar toplamda 169.2 milyon dolarlık daha satış yaptı. Yabancıların borsadaki payı bununla birlikte yüzde 31,5 ile tarihi en düşük seviyesinde

Anadolu Yakası konut projeleri yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor!

Beyttürk iştiraki olan Reagroups Gayrimenkul Pazarlama'nın Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, İstanbul'da yabancı yatırımcı ilgisinin son dönemde Anadolu Yakası konut projelerine yöneldiğini söyledi.

Anadolu Yakası projelerine yabancı yatırımcı ilgisi artıyor!

Reagroups Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, İstanbul’da yabancı yatırımcı ilgisinin son dönemde Anadolu Yakası konut projelerine doğru yöneldiğini söyledi...

Yabancı yatırımcılar Türk gayrimenkul piyasasına akın ediyor!

TL'deki değer kaybı nedeniyle yabancı yatırımcıların son 6 ayda satın aldığı gayrimenkul 2017’deki toplam sayıyı geçti...

Yabancı yatırımcı rekora doymuyor!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre eylül ayında, markalı konut projelerinde yabancı yatırımcıların oranı son 2 yıl için rekor bir artış göstererek yüzde 18'e ulaştı.

Yabancı yatırımcı ev almaya geldi!

Haziran ayında markalı konut projelerinin yüzde 10’u yabancı yatırımcılara satıldı. Yabancı oranı son 15 ayın zirvesine yükseldi. Markalı yeni konut fiyatlarında da artış yaşandı. 

Binali Yıldırım'dan yabancı yatırımcılara davet!

Londra'daki temaslarının son günü gerçekleşti. Başbakan Binali Yıldırım, yabancı yatırımcılarla buluştu. Yıldırım, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etti.

EVA, son 2 yılın yabancı yatırımcılarını değerlendirdi!

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını ilk 10 ülke bazında ve en fazla tercih edilen ilk 10 ili temel alarak masaya yatırdı.

Konutta yabancı yatırımcıya dolar etkisi!

Sektör temsilcileri, yabancı yatırımcıların bu tür dalgalanmaları cazip gördüğünü kaydederek, bu durumun son günlerde satış ofislerine yansıdığını bildiriyor.

yabancı yatırımcı son durum Haberi

yabancı yatırımcı son durum

Geçen gün Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Evet, şiddet önemli bir endişe ama Türkiye bu tehditle son 30-40 yıldır mücadele etmektedir. Türkiye bu konuda deneyimli. Ancak ekonomi açısından herhangi bir endişe duymaya gerek yok. Türkiye çevresinde olanlara rağmen sağlam duruyor, çünkü temelleri sağlam. Temellerin sağlam olduğu bir yerde ben şüpheye mahal vermeyecek şekilde Türkiye'nin yine yatırımcılar için bir cazibe merkezi olacağına inanıyorum" derken bizlere moral vermek istedi. Ama rakamlar ve yaşanan gerçekler bizi kaygılandırıyor. Ülkeye geçmiş yıllarda olduğu gibi yabancının kısa ve uzun vadeli yatırım amacıyla gelmesi zor gözüküyor. 


2010 yılından itibaren yabancıların yatırım amacıyla getirdikleri döviz tutarı 79.1 milyar dolar. Bunun 18.6 milyar doları gayrimenkul sektörüne, 60.4 milyar doları ise diğer sektörlere gelmiş. Bunun yanında Türkler de 23.9 milyar dolan...