28 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcılar ikinci el konut pazarına yöneldi!

Yabancı yatırımcılar ikinci el konut pazarına yöneldi!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son aylarda yabancı yatırımcıların 2. el konut piyasasına yöneldiğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...



Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son aylarda yabancı yatırımcıların ikinci el konut piyasasına yönelmesi ile beraber özellikle İstanbul’da projeden ilk el konut satışlarında azalma yaşandığını, bu durumun gayrimenkul geliştiricilerini olumsuz yönde etkilediğini, ülke ekonomisine ve sektöre doğrudan sağlanan katkının azalmasına sebep olduğunu belirtti.

Yabancı yatırımcılar ikinci el konut pazarına yöneldi!

İşte Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş'in konuyla ilgili yazısı...

Türkiye’de gerçekleşen büyümenin en önemli etkenlerinden birisi olan inşaat ve dolayısıyla gayrimenkul sektöründe son dönemlerde talep beklentilerin altında ilerliyor. Türkiye İstatistik Kurumu Kasım 2022 verilerine göre satılan konut sayısı geçen yılın aynı dönemine göre son beş aydır azalıyor. Ülke genelinde konut satışları kasımda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,1 azaldı. Yabancılara konut satışı ise bir önceki yılın Ocak-Kasım dönemine göre yüzde 20,4 arttı. Kasım ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 5,2 oldu. 


Geri Dön