08 / 05 / 2024

yabancı yatırımcı teşvik

yabancı yatırımcı teşvik

Yabancılar yılın ilk 5 ayında yeni teşvik paketi kapsamında 2.9 milyar liralık yeni yatırım için teşvik aldı. İki büyük enerji projesi çıktığında rakam 535 milyona geriliyor. Enerji dışında en büyük yatırım 18.3 milyon TL milyar lira...

Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?

Yabancı yatırımcılar gündemden düşmezken İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?" diye sordu. İşte o paylaşım...

Yabancı yatırımcıların en çok aldığı ve sattığı hisseler hangileri? İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

İş Yatırım tarafından yabancı yatırımcıların aldığı ve sattığı hisseler açıklandı. Buna göre hisse senetlerinde günlük yabancı oranları tablosunda en çok artan ve en çok azalan hisselerin isimleri belli oldu. İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

Yabancı yatırımcılar seçime kilitlendi! 500 milyon dolarlık yatırım seçimi bekliyor!

Yabancı yatırımcılar da seçim heyecanı yaşıyor. 500 milyon dolarlık yatırım askıya alındı. İşte detaylar!

Yabancı yatırımcılar ikinci el konut pazarına yöneldi!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son aylarda yabancı yatırımcıların 2. el konut piyasasına yöneldiğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Yabancı yatırımcıların gözünde İstanbul cazibesini kaybediyor!

İstanbul, yabancı yatırımcıların gözünde cazibesini kaybediyor. PwC'nin yayınladığı rapora göre, İstanbul, yatırımcı tercihinde 30 kentlik listede 29. Sıraya geriledi. İşte nedenleri!

Yabancı yatırımcıyı teşvik eden düzenleme sektörü güçlendirecek!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, gayrimenkul sektörünün beklediği indirimin yabancı yatırımcıyı teşvik edeceğini söyledi.

Nisan'da 664 yatırım teşvik belgesi düzenlendi!

Ekonomideki iyileşmeler yatırımcının güvenini artırdı. Yatırımlarda artış görüldü. Nisan ayında 12 milyar 243 milyon liralık yatırım için 664 yatırım teşvik belgesi alındı.

Emlak Konut, yabancı yatırımcıya teşvikleri anlatıyor!

Dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul fuarlarından biri olan MIPIM 2017'de yerini alan Emlak Konut GYO, fuarda yabancı yatırımcılara konut sektörünü ve avantajlarını anlatıyor.

İzmir yabancı yatırımcılar için oldukça avantajlı!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, ''İzmir konumu ve verilen teşvikler nedeniyle yabancı yatırımcılar için oldukça avantajlı bir kent''dedi.

Yabancı yatırımcıya yeni teşvik sistemi oluşturulacak!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmek için yeni bir teşvik sistemi oluşturulacağını belirtti.

İzmir'de 300 firma yatırım teşvik başvurusunda bulundu!

Bu yılın ocak-mayıs döneminde 3'ü yabancı 93 firma Ege Bölgesi Sanayi Odası'na yatırım teşvik başvurusunda bulundu. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise başvuru sayısı 82'de kalmıştı.

Yabancı yatırımcılara arsa tahsisi ve vergide kolaylık sağlanacak!

Darbe girişimi nedeniyle geciken yerli ve yabancı yatırımcılara teşvik paketi güncellendi. Yakında açıklanacak olan yeni pakete göre yatırım yapana arsa tahsisinden vergide kolaylık ve kredi imkanına kadar birçok konuda destek sağlanacak.

Yabancı yatırımcı Türkiye'den ne bekliyor?

Yeni Birlik gazetesi yazarı Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında yabancı yatırımcının Türkiye'den beklentilerini kaleme aldı. İşte o yazı...

yabancı yatırımcı teşvik Haberi

yabancı yatırımcı teşvik

Yabancı yatırımcılar bu yılın ilk 5 ayında tevsi, modernizasyon, entegrasyon dışında yeni yatırım için 2.9 milyar liralık yatırım karşılığı teşvik aldı. Bu yeni teşvik paketinin yürürlüğe girmediği 2012'nin ilk 5 ayma göre yüzde 107'lik artış anlamına geliyor. Rakamın yüksekliği ise enerji sektöründen kaynaklanıyor. 


Geçtiğimiz yıl yabancıların yeni yatırım için aldığı teşvik tutarı 1.4 milyar lira seviyesindeydi. Ekonomi Bakanlığı'nın en son mayıs ayma kadar olanları açıkladığı şirket bazında teşvik verilerine göre yabancı yatırımcılar yeni yatırımlarda tercihlerini enerji sektöründen yana kullanıyor. 2013'ün ilk 5 ayındaki 2.9 milyar liralık teşviğin 2 milyar 450 milyon lirası iki büyük enerji projesinden kaynaklanıyor. Ocak ayında Cengiz-Özaltın Ortaklığı'nın yabancı ortaklı projesi Toplam 5.6 milyar TL Yabancıların Ocak Mayıs döneminde teşvikten yararlandığı toplam tutar ise 5.6 milyar TL...