06 / 05 / 2024

Yabancı yatırımda türk müteahhitler

Yabancı yatırımda türk müteahhitler

Türk müteahhitler, Türkiye’de ihalelerde adil rekabet ortamı olmadığı görüşüyle rotayı yurtdışına çevirdi. Planların yüzde 83’ü yurtdışına yöneldi.

Müteahhitler 100 milyon dolar sınırını aştı!

Türk müteahhitlik şirketlerinin yurtdışında gerçekleştirdiği projelerin ortalama bedeli, bu yılın mayıs sonu itibarıyla 100 milyon dolar sınırını ilk kez aşarak 109 milyon dolara yükseldi.

Borsada dengeler şaştı! Yabancı yatırımcının faturası küçük yatırımcıya kesildi! 

Yabancı yatırımcıların borsaya gelmesi ile borsada dengeler şaştı. 4 yıl öncesine kadar yabancı giderken yükselen borsa, şimdi yabancı gelince düşmeye başladı. Yabancı yatırımcının faturası ise küçük yatırımcıya kesildi.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Yabancı sermaye Türkiye’ye yatırım yapmak için fırsat kolluyor!

QNB Genel Müdürü Ömür Tan, Türkiye ekonomisinde normalleşme süreci için 2 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yabancı yatırımcı Türkiye’ye girmek için hangi üründe, nerede ve ne zaman girecekleri konusuna bakıyor” dedi.

Helmann’dan yatırımda büyük adım! Ünlü şirketten Albaraka Türk ile iş birliği

Geliştirdiği çevreci ve yüksek kaliteli projelerle yerli ve yabancı yatırımcılardan sık sık ilgi gören Helmann, Albaraka Türk iş birliğiyle gayrimenkul yatırım fonu (GYF) kurduğunu duyurdu. İşte detaylar...

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Yabancı yatırımcıların gayrimenkulde ilk tercihi Türkiye!

Yabancı yatırımcılar koronavirüs salgınına rağmen Türkiye'den konut almaya devam etti. Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların en çok İstanbul ve İzmir'den ev aldığını söyledi.

Yabancı yatırımcıdan şaşırtan dolar tahmini!

Türk Lirası'nda yaşanan değer yükselişi, yabancı yatırımcıların TL iyimserliğini devam ettirdi. Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-' olarak teyit etti, kredi not görünümünü 'negatif'ten 'durağan'a çevirdi.

Türkiye'ye yatırım yapan yabancı yatırımcıların yüzde 93'ü gayrimenkulü elinde tutuyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), yabancı yatırımcıların eğilim ve beklentilerini ölçümlemek için yeni bir saha araştırması yaptı. Çalışmada yabancıların uluslararası piyasalarda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye gayrimenkul piyasasına güvendiği belirlendi.

ABD gayrimenkul sektörüne Türk yatırımcı ilgisi arttı!

Internatıonal Realtors Group, Propertyınvest Usa Şirketi Başkanı Cengiz Bayırlı ABD'de gayrimenkul sektörüne Türk yatırımcılarının ilgisinin arttığını dile getirdi. 

Türkiye yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi oldu! 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye'de yabancı yatırımcıların gayrimenkul almaları hakkında açıklamalarda bulundu. Nebati, Türkiye'nin yabancı yatırımcıların gözdesi olduğunu belirtti...

Mehmet Kutman: Yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi arttı!

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman yaptığı açıklamada, " Yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi arttı" dedi.

Yabancı yatırımcı yıl boyunca Türkiye'ye olan ilgisini hiç kaybetmedi!

TÜİK 2019 Ekim Ayı Konut Satış İstatistikleri'ni değerlendiren Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, "Yabancı yatırımcı bu yıl boyunca ülkemize olan ilgisini hiç kaybetmedi" dedi...

2 bin 611 yabancı yatırımcı Türk vatandaşı oldu!

Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin değiştirilmesinden beri çok sayıda ülkeden 2 bin 611 yabancı yatırımcı, Türk vatandaşı olurken, yabancı yatırımcıların sayısı 9 bin 962'ye ulaştı.

Yabancı yatırımda türk müteahhitler Haberi

Yabancı yatırımda türk müteahhitler

TÜRK müteahhitler, Türkiye’de özellikle ihaleli işlerde adil rekabet ortamı olmadığını ve düşük fiyat bazlı rekabet yapıldığını söyleyerek bundan sonraki planlarında rotayı yurtdışı pazarlara çevirdi.



Uluslararası danışmanlık hizmeti sunan KPMG’nin müteahhitlerle yüz yüze görüşme yöntemiyle yaptığı araştırmanın sonucuna göre, Türk müteahhitlerin yüzde 83’ü orta ve uzun vadeli planlarda yurtdışındaki projelerin firmaları açısından daha cazip olduğunu ifade etti. KPMG’nin ortaklarından İsmail Önder Ünal, müteahhitlerin yurtdışında kâr marjlarını daha yüksek tutabildiğini, bu nedenle finansmanı sağlayabilen şirketlerin yurtdışını tercih ettiğini dile getirdi.Ünal, müteahhitlerin ilk tercihinin Körfez bölgesi ve Afrika olduğunu belirterek, Körfez Bölgesi’nde finansman kolaylığı olmasının, Afrika’da ise kâr marjlarının yüksek olmasının tercih edilmede önemli unsurlar olduğunu söyledi.



Libya’da Türk müteahhitlerin paralarının kalması nedeniyle Orta Afrika ülkelerinin daha tercih edilir hale geldiğini vurgulayan Ünal, bu...