02 / 05 / 2024

Yabancı yatırımın GSYHye etkisi

Yabancı yatırımın GSYHye etkisi

Son 10 yılda Türkiye’ye yapılan yeni Uluslararası Doğrudan Yatırımlar (UDY) tarafından sağlanan ekonomik katkı, 2013 sonu itibariyle GSYH üzerinde yıllık 84 milyar dolar artış etkisine ulaştı.

910 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 415 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2024 yılının Ocak ayında Türkiye'ye 910 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 415 milyon dolarlık bölümünün yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu belirtti.

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Yatırımın yüksek potansiyelli adresi: Kumbara hisseler! Nasıl alınmalı, ne kadar beklemeli?

Yatırımcılar ve yeni yatırım yapacaklar, uzun vadede kazandıracak hisseleri merak ediyor. 18,7 bin takipçili temettü yatırımcısı Onur Demir, X sosyal medya hesabından yatırımın yüksek potansiyelli adresini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

'Yeni nesil sosyal arsa projeleri' konut yatırımının cazibesini sarsıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi yatırımcıları farklı alternatif eğilimlere yöneltiyor.   Sektörde ‘yeni nesil yatırım’ olarak bilinen sosyal arsa projelerine talebin artması konut yatırımının  cazibesini sarsıyor. 

Arsa ve arazi yatırımının püf noktası ne? Kâr etmek için ne yapılmalı?

Talepbul Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, arsa ve arazi yatırımının püf noktalarını tek tek sıraladı. Güdül, toprak alımının doğru analizlerle desteklendiğinde, sürdürülebilir ve karlı bir yatırım aracı olabileceğini belirtti.

İş Bankası Genel Müdürü Aran: Yabancı yatırımcı sadece politika faizine bakar!

İş Bankası Genel Müdürü Aran yabancı yatırımcının, bir ülkeye giderken o ülkede yerel seçim sonuçlarıyla ilgilenmediğini,  faiz seviyesinin son nokta olup olmadığıyla, kur ve enflasyon öngörüleriyle giriş yapmak için uygun zaman olup olmadığıyla ilgilendiğini açıkladı.

Borsada dengeler şaştı! Yabancı yatırımcının faturası küçük yatırımcıya kesildi! 

Yabancı yatırımcıların borsaya gelmesi ile borsada dengeler şaştı. 4 yıl öncesine kadar yabancı giderken yükselen borsa, şimdi yabancı gelince düşmeye başladı. Yabancı yatırımcının faturası ise küçük yatırımcıya kesildi.

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine düşerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi, yabancı yatırım için tarih verdi. İşte detaylar...

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Yatırımın rengi değişti! Selçuk Geçer ev ve araba almak isteyenleri uyardı: Çok dikkatli olun!

Ekonomist Selçuk Geçer, ev ve araba almak isteyenlere seslenerek ''Yatırımın rengi değişti çok dikkatli olun'' uyarısında bulundu. 

İslam Memiş'ten yürekleri ağza getiren açıklama geldi! Altın ve dolarda bunu yapmazsanız yatırımınız boşa gidecek!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın ve dolar yatırımcıları için yürekleri ağza getiren bir açıklamada bulundu.  Altın ve dolarda bunu yapmazsanız yatırımınız boşa gidecek!

Yabancı yatırımın GSYHye etkisi Haberi

Yabancı yatırımın GSYHye etkisi


Son 10 yılda Türkiye’ye yapılan yeni Uluslararası Doğrudan Yatırımlar (UDY) tarafından sağlanan ekonomik katkı, 2013 sonu itibariyle GSYH üzerinde yıllık 84 milyar dolar artış etkisine ulaştı. 2004-2013 arasındaki istihdam artışının yüzde 36’sının yeni UDY’ler tarafından karşılandığı, böylece 1.9 milyon kişiye iş imkânı yaratıldığı belirlendi. 


Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), ‘Türkiye’nin Sürdürülebilir Kalkınmasında Uluslararası Doğrudan Yatırımların Katma Değeri’ başlıklı projesini kamuoyuyla paylaştı. Uluslararası danışmanlık şirketi Mc- Kinsey’nin katkılarıyla hazırlanan çalışmada, Türkiye’ye doğrudan yatırım yapan uluslararası şirketlerin uzun vadeli yatırımlarının, ülke ekonomik ve sosyal kalkınmasında oynadığı rol ortaya konuldu. Rapora göre, 2004-2013 arasında Türkiye’ye yapılan yeni UDY’ler tarafından sağlanan ekonomik katkı, 2013 sonu itibariyle GSYH üzerinde yıllık 84 milyar dolar artış etkisine ulaştı. Bu ekonomik katkı, Türkiye’nin 2013 GSYH’sinin yüzde 10.2’sini ve incelenen...