10 / 05 / 2024

yabancılar 2014te gayrimenkule ne kadar yatırım yaptı

yabancılar 2014te gayrimenkule ne kadar yatırım yaptı

Yılın ilk 4 ayında net doğrudan uluslararası yatırım girişinin 5 milyar 118 milyon dolar olduğu göz önüne alındığında, bu dönemde doğrudan yabancı yatırımların dörtte birinin gayrimenkul sektörüne yapıldığı görülüyor. ..

Yabancı gayrimenkule 2,4 milyar dolar yatırdı!

Yabancı vatandaşların Türkiye'de gayrimenkul yatırımı her geçen gün artıyor. Öyle ki bu dönemde yabancıların gayrimenkule yatırımı 2,4 milyar dolar oldu. 

Yabancılar Türkiye'den hangi gayrimenkulleri alıyor?

Çinli yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artıyor. Şimdi de gözleri gayrimenkule çevrildi. Peki yabancılar Türkiye'den hangi gayrimenkulleri alıyor? Türkiye'ye en çok talep hangi ülkelerden geliyor?

Kampanyalar yatırımcıların gayrimenkule ilgisini artırdı!

Halk GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, "Gayrimenkul sektöründe, kamu ve özel sektör işbirliğiyle yıl boyunca hayata geçirilen kampanyaların, yerli ve yabancı yatırımcıların gayrimenkule olan ilgisini artırdığını gördük." dedi...

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları ikiye katlandı!

Yabancıların Türkiye'de gayrimenkule yaptığı yatırımlar son 3 yılda 2 milyar 621 milyon dolardan 5 milyar doların üzerine çıkarak 2'ye katlandı.

Yabancıların konut yatırımında artış!

Yabancıların Türkiye’de gayrimenkule yaptığı yatırımda kişi başına düşen alanlar küçülürken, yatırımcı sayısında yüzde 37.1 artış yaşandı.

Yabancıların mülk edinmesi için gerekli belgeler!

Tapu Kanunu’nun 18 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6302 sayılı Kanun ile değişen 35. Maddesine göre yabancılar Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Peki, yabancıların mülk edinmesi için gerekli belgeler nelerdir?

Yabancıların Türkiye'de mülk edinmesi hakkında kanun!

Yabancıların taşınmaz edinimi hakkında yasal esaslar, Tapu Kanunu ve Kadastro Kanununda madde 35'te yapılan değişiklikler kapsamında yer alıyor. İşte yabancıların Türkiye'de mülk edinmesi hakkında kanun..

Yabancılar Türkiye'de nasıl ev alabilir?

2644 sayılı Tapu Kanunu’nun değişen 35. maddesi ile yabancılar Türkiye'den karşılıklılık şartı olmadan mal sahibi olmaya hak kazandı. Peki, yabancılar Türkiye'de nasıl ev alabilir? İşte yanıtı..

Yabancılar ev satın alabilir mi?

Tapu Kanunu’nun 18 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6302 sayılı Kanun ile değiştirilen maddesine göre yabancılar gayrimenkul satın alabiliyor. Peki, yabancılar ev satın alabilir mi?

Yabancıların tapu harcı 2015!

Tapu Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeler ile yabancılar yasal sınırlamalara uymak kaydıyla Türkiye'den tapu sahibi olabiliyor. Peki, yabancıların tapu harcı 2015 ne kadar? İşte 2015 yılı harçları..

Körfez ülkelerden gelen yabancılar nereden ev alıyor?

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Körfez ülkelerinden gelen yabancıların İstanbul'da genelde Avrupa yakasına önem verdiğini belirtti.

Antalya'da yabancılar konutlarını yerli yatırımcılara satıyor!

Antalya'nın Manavgat ilçesi'nde yerleşik yaşayan yabancılar aldıkları konutlarını Türklere satarak turizm şehrinden uzaklaşıyor. Yabancıların satın aldıkları konutlarını turizm şehrinde yaşayan yerli halka satmada yüzde 150 artış olduğu belirtildi.

Yabancılar konutta tarihi rekor kırdı!

TÜİK'in haziran ayı verileri, Türkiye'de nisanda yüzde 42'ye ulaşan konut satışındaki artışın yüzde 19.1 'e gerilediğini ortaya koydu. Haziranda 110 bin konut satılırken, yabancılar 2.256 adetle tarihi rekoru kırdı.

yabancılar 2014te gayrimenkule ne kadar yatırım yaptı Haberi

yabancılar 2014te gayrimenkule ne kadar yatırım yaptı

Yılın ilk 4 ayında net doğrudan uluslararası yatırım girişinin 5 milyar 118 milyon dolar olduğu göz önüne alındığında, bu dönemde doğrudan yabancı yatırımların dörtte birinin gayrimenkul sektörüne yapıldığı görülüyor. 



Yabancıların gayrimenkule net doğrudan yatırımları ocak ayında 332 milyon dolar, şubat ayında ise 306 milyon dolar seviyesinde gerçekleşmişti. 



Yılın ilk 4 aylık dönemi açısından yabancıların bu alandaki en yüksek doğrudan yatırımı daha önce 2007 yılında 1 milyar 256 milyon dolar olarak kayıtlara geçmişti. 



4 yabancı sermayeli firmadan biri gayrimenkul ve inşaat sektöründe Bu arada Türkiye'de ocak-nisan döneminde kurulan uluslararası sermayeli bin 229 şirketin 102'si inşaat, 161 'i de gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteriyor. Türkiye'de toplam 38 bin 724 yabancı sermayeli şirket bulunduğu düşünüldüğünde de her 4 yabancı sermayeli firmadan birinin gayrimenkul kiralama ve iş...