04 / 05 / 2024

Yabancılar askeri güvenlik bölgesinden taşınmaz alabilir mi

Yabancılar askeri güvenlik bölgesinden taşınmaz alabilir mi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı, yabancıların askeri güvenlik bölgesinden taşınmaz edinimleri hakkında duyuru yayımladı. Buna göre, yabancılar askeri güvenlik bölgesinden taşınmaz alabilir mi?

Ömer Fethi Gürer: Her 13 daireye karşılık olarak bir daire yabancıların oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancıya konut satışı ile ilgili önemli rakamları paylaştı. Yabancıya satışları Meclis gündemine taşıyan her 13 daireye karşılık olarak bir dairenin yabancılar tarafından alındığını belirtti. İşte o açıklama...

Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar arıyor!

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar aradığını belirtti. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve o paylaşıma gelen yanıtlar...

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

500 sanayi devi arasında yabancılar ‘dibi’ gördü!

Türkiye’de katma değerli sektörlerde faaliyet gösteren yabancı sermayeli kuruluşların İSO 500’deki sayısı ve payları istatistik tarihindeki en dibi gördü. Listedeki yabancı sermayeli şirket sayısı 108’e inerken, cirodan aldıkları pay yüzde 28’e düştü.

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı açıkladı: Emekli maaşlarında ilave düzenleme olacak! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, emekli maaşları ile ilgili açıklamada bulundu. İşte o son dakika açıklaması... 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıkladı! Tam 5 bin 888 TL zam yapıldı! Maaş farkları yarın yatıyor! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gazi maaşları ile ilgili açıklama geldi. Bakanlık, gazi maaşlarına tam 5 bin 888 TL zam yapıldığını açıkladı. Peki 2023 gazi maaşları ne kadar oldu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı duyurdu! Emekli maaşları da erken yatacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "Yaşanan deprem felaketi nedeniyle 4A ve 4B kapsamındaki 2023/Şubat ödeme dönemi gelir/emekli aylıkları erken ödenecektir. Geçmiş Olsun Türkiye" mesajını yayımladı. Peki ödemeler hangi tarihlerde yapılacak? İşte detaylar...

KPSS’den 70 alanlar dikkat! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uzman yardımcıları alacak! Son başvuru 3 Şubat!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 25 çalışma uzman yardımcısı alacağını açıkladı. İş ilanına son başvuru tarihi ise 3 Şubat 2023. İşte başvuru şartları…

Samsung uyardı! Güvenlik açığı var!

Samsung kullanıcılarını etkileyen yeni bir Android güvenlik açığı keşfedildi. Android sertifikam sızdırılırsa ne yapmalıyım?

Yabancı yatırımcıların gözünde İstanbul cazibesini kaybediyor!

İstanbul, yabancı yatırımcıların gözünde cazibesini kaybediyor. PwC'nin yayınladığı rapora göre, İstanbul, yatırımcı tercihinde 30 kentlik listede 29. Sıraya geriledi. İşte nedenleri!

Yabancılar borsada en çok hangi hisseleri alıyor?

Yabancıların günlük ve haftalık en çok alım satım yaptığı hisseler belli oldu. Peki Yabancılar borsada en çok hangi hisseleri alıyor? 

Yabancılar askeri güvenlik bölgesinden taşınmaz alabilir mi Haberi

Yabancılar askeri güvenlik bölgesinden taşınmaz alabilir mi

Yabancılar askeri güvenlik bölgesinden taşınmaz alabilir mi?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı, yabancıların askeri güvenlik bölgesinden taşınmaz edinimleri hakkında duyuru yayımladı.


Buna göre taşınmaz edinim sürecinde; ilgili komutanlıklarla tapu müdürlüğünce yapılan yazışma sonucunda alınan cevabi yazı veya tapu sicilinden özel güvenlik bölgesinde olduğu anlaşılan taşınmazlarda talep konusu edinimin uygun görülüp görülmediği hususunun valilik il planlama ve koordinasyon müdürlüğünden sorularak verilecek cevaba göre işlemlere yön verilmesi gerekiyor.


T.C.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı



DAĞITIM YERLERİNE

İlgi : 

a) 06.08.2012 tarih ve 1734 (2012/12) sayılı genelge,

b) 04.10.2013 tarih ve 1751 (2013/14) sayılı genelge.


Bilindiği üzere yabancı uyruklu gerçek kişilerin taşınmaz edinimlerinde 18.05.2012 tarih ve 6302 sayılı kanunla değişik 2644 sayılı Tapu Kanunu'nun 35. maddesi doğrultusunda düzenlenen ilgi (a)...