07 / 05 / 2024

yabancılar daireleri neden alıyor

yabancılar daireleri neden alıyor

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, "Westside İstanbul'daki 1155 dairenin yarısını 1 yılda sattık. Alanlar da yüzde 40-50 civarında kâr sağladı" dedi.

Yabancılar Türkiye'den artık niçin konut almıyor? İşte yanıtı...

Kripto fenomeni Murat Ali Calman yabancıların Türkiye'den artık neden konut satın almadığını açıkladı. Peki yerli yatırımcılar neden yurt dışından konut alıyor? Yabancılar niçin yurt içinden konut kiralıyor? İşte nedenleri...

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

Yabancılar konutta neden Türkiye'yi tercih ediyor?

Türk Lirası'nın değerinin düşmesi sonrasında Türkiye konut yatırımında yabancıların radarına girdi. Peki, bu sebep dışında yabancılar neden Türkiye'den konut alıyor? İşte detaylar...

Yabancılar neden Türkiye'den ev alıyor? 

Yabancıların konutta Türkiye sevgisi bitmiyor. Kimi yabancılar yatırım için kimileri de kalmak için Türkiye'den ev alıyor. 

Yabancılar konutta Türkiye'den neden vazgeçmiyor? 

Yabancıların Türkiye'de konut yatırımları gün geçtikçe devam ediyor. Gayrimenkul danışmanı Fatih Osman Akkan, pandemi kısıtlamaların kalkmasıyla yabancıya konut satışının arttığını dile getirdi. 

Yabancılar bu yıl Türkiye'den 12 bin konut aldı!

Türkiye'de yabancıların satın aldığı konut adedi yılbaşından bu yana 12 bini aştı. Yabancılar temmuz ayında konut alımı için en çok Antalya'yı tercih ederken, onu sırasıyla İstanbul, Yalova ve Aydın izledi

Yabancıların ev alma hakkı var mı?

18 Mayıs 2012 tarihinden önce yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul edinimleri için karşılıklılık şartı aranıyordu. Ancak bu tarihte ilgili kararda değişikliklere yer verildi. Peki, yabancıların ev alma hakkı var mı?

Yabancıların mülk edinmesi için gerekli belgeler!

Tapu Kanunu’nun 18 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6302 sayılı Kanun ile değişen 35. Maddesine göre yabancılar Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Peki, yabancıların mülk edinmesi için gerekli belgeler nelerdir?

Yabancıların Türkiye'de mülk edinmesi hakkında kanun!

Yabancıların taşınmaz edinimi hakkında yasal esaslar, Tapu Kanunu ve Kadastro Kanununda madde 35'te yapılan değişiklikler kapsamında yer alıyor. İşte yabancıların Türkiye'de mülk edinmesi hakkında kanun..

Yabancılar Türkiye'de nasıl ev alabilir?

2644 sayılı Tapu Kanunu’nun değişen 35. maddesi ile yabancılar Türkiye'den karşılıklılık şartı olmadan mal sahibi olmaya hak kazandı. Peki, yabancılar Türkiye'de nasıl ev alabilir? İşte yanıtı..

Yabancılar ev satın alabilir mi?

Tapu Kanunu’nun 18 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6302 sayılı Kanun ile değiştirilen maddesine göre yabancılar gayrimenkul satın alabiliyor. Peki, yabancılar ev satın alabilir mi?

Yabancıların tapu harcı 2015!

Tapu Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeler ile yabancılar yasal sınırlamalara uymak kaydıyla Türkiye'den tapu sahibi olabiliyor. Peki, yabancıların tapu harcı 2015 ne kadar? İşte 2015 yılı harçları..

yabancılar daireleri neden alıyor Haberi

yabancılar daireleri neden alıyor

Yabancılar daireyi satmak için alıyor İstanbul'un yeni yaşam merkezi Beylikdüzü'nde yükselen Westside İstanbul'da şu ana kadar satışa çıkarılmayan doğal koru manzaralı 99 daire ve 80 işyeri dünyanın en önemli gayrimenkul fuarında yatırımcılarla buluştu. Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Sahin, Westside projesinde B ve D Blok'taki en değerli 99 daire ve 80 işyeri için Dubai'de talep topladıklarını ifade etti. Fuarda projelerine, emlakçı ve aracılardan çok gelen olduğunu söyleyen Şahin, "Körfez yatırımcısı bunun çoğunu yatırım için alıyor, kiraya veriyor" dedi. Şahin, yabancıya satış hedeflerinin yüzde 5 olduğunu kaydetti. Bir yıl içinde projedeki 600 daireyi sattıklarını, alanların da yüzde 40-50 civarında kâr sağladığını anlatan Şahin, "E-5 otoyolu üzerinde, kendisine ait metrobüs durağı olan, bölgenin tek ve en büyük meydanıyla iç içe...