29 / 04 / 2024

yabancılar emlak alabilir mi

yabancılar emlak alabilir mi

Yabancı uyruklu vatandaşların Türkiye'den gayrimenkul alımları ile ilgili yasal esaslar Tapu Kanunu madde 35'te düzenleniyor. Peki, kanunen yabancılar gayrimenkul alabilir mi? Yabancılar Türkiye'den nasıl gayrimenkul alabilir?

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, emlak sektöründe yaşanan kriz ortamında alıcı profilinin değiştiğine ve yabancıların gittiğine Türklerin geldiğine dikkat çekti. İşte sektördeki son durum...

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

Kıbrıs'ta yabancı yatırımcı krizi! Son beş yılda emlak alan yabancıların sayısı 15 bin oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konut sektörü çıkmaza girdi. Yabancıların mülk edindiğine dar gelen idialar tartışma yarattı. 

İspanya'da Altın Vize uygulamasıyla son 10 senede yabancılar 5 bin 419 emlak satın aldı!

Aktarılan detaylara göre, İspanya'da yabancı yatırımcıları çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak için 2013 yılında yürürlüğe giren "Altın Vize" uygulamasıyla yabancıların 5 bin 419 emlak satın aldığı kaydedildi.

Konut fiyatlarında yabancı yatırımcı etkisi! Piyasayı yabancılar mı belirliyor?

Tüm Girişimci Emlak Müsavirleri Başkanı Hakan Akdoğan yaptığı açıklamada, yabancıların neredeyse konut piyasasını belirler duruma geldiğini söyledi.

Yabancıların kurduğu gayrimenkul şirketlerinde rekor artış!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) merakla beklenen kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada yabancıların kurduğu gayrimenkul şirketlerindeki rekor artışa değindi.

Yabancıların kiralık yazlık talepleri katlandı!

Bodrum’da emlak piyasası oldukça hareketli seyrediyor. Döviz kurlarında yaşanan artış sebebiyle yabancılar, Bodrum’a akın ediyor. Peki Bodrum'daki emlak piyasasını neler bekliyor?

Yabancılar kiralayarak vatandaşlık alıyor! Böyle fırıldaklık görülmedi!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Yabancılar kiralayarak vatandaşlık alıyor! Böyle fırıldaklık görülmedi!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 7 maddelik o analizi...

Türkiye'den konut alan yabancılar kime güveniyor?

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER), Türkiye'den konut alan yabancıların güven haritasını ortaya çıkardı. Buna göre; Türkiye'den konut alan Ruslar emlakçılara Ürdünlüler ise referansa güveniyor. 

Yabancılar kelepir emlak avında!

İş Portföy, İstanbul Mecidiyeköy'de bulunan Quasar'ın rezidans bloğundaki 196 bağımsız bölümü satın aldı. İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan, "Yabancılar zor durumda olan gayrimenkullerle ilgileniyor" dedi...

Trabzon yabancıların en çok gayrimenkul aldığı 3. şehir oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Doğu Karadeniz Bölgesi’nde konut satışlarının yüzde 10,3 azaldığını belirtti. TÜİK verilerine göre ayrıca Trabzon yabancıların en çok emlak satın aldığı 3. kent oldu.

Yabancılar en çok Emlak Konut hissesi alıyor!

BİST-100 Endeksi haftalık sonuçları açıklandı. BİST-100'deki yükseliş rekor seviyeye ulaştı. Verilere göre, yabancıların bu dönemde en çok net alım ve net satış yaptıkları ilk beş hissede Emlak Konut GYO bulunuyor.

yabancılar emlak alabilir mi Haberi

yabancılar emlak alabilir mi

Yabancılar gayrimenkul alabilir mi?

Yabancı uyruklu vatandaşların Türkiye'den gayrimenkul alımları ile ilgili yasal esaslar Tapu Kanunu madde 35'te düzenleniyor. Kanunda 2012 yılında yapılan değişiklik ile, yabancılar yasal sınırlara bağlı kalmak şartı ile Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor.


TAPU KANUNU VE KADASTRO KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN


Kanun No. 6302                                                                                                          

Kabul Tarihi: 3/5/2012


MADDE 1 – 22/12/1934 tarihli ve 2644 sayılı Tapu Kanununun 35 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“MADDE 35 – Kanuni sınırlamalara...