02 / 05 / 2024

yabancılar istanbulda arsa alıyor mu

yabancılar istanbulda arsa alıyor mu

Emlak yatırımında son trend helikopter turu... Büyükçekmece, Çatalca ve İzmit'te arsa arayan yabancı yatırımcı helikopter turlarını patlattı. Özellikle son 6 ayda büyük artış var.

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Koronavirüs salgını yabancıların arsa ve konut alımını da etkiledi!

Yabancılara arsa ve konut satışında, bu senenin ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre düşüş görüldü.

Yabancıların arsa alımı kolaylaşacak!

Türkiye yabancılara gayrimenkul satışında 2019 yılda 67 bin 322’yle son 10 yılın en yüksek rakamına ulaştı. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Türk vatandaşlarının ve yabancıların taşınmaz edinmelerini bu yıl daha da kolaylaştırıyor...

Yabancılar Türkiye'den 18 milyar liralık gayrimenkul aldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yabancıların Türkiye'den satın aldığı gayrimenkulleri açıkladı. Açıklanan verilere göre yabancılar bugüne kadar Türkiye'den 18 milyar lira değerinde konut ve arsa satın aldı.

Yabancıların arsa yatırımı fiyatları artırıyor!

Yabancı yatırımcılar Kemerburgaz ve Göktürk bölgelerinde ve 3. Köprü'nün geçtiği yollarda arsa topluyor. Hal böyleyken de arsa fiyatları artıyor. İşte yatırımcılar için gayrimenkul tüyoları...

Temmuz'da yabancıların konut alımı hızlandı!

Markalı konut projelerinin etkisiyle temmuzda 96 bin 589 konut satılırken, yabancıların konut alımı da hızlandı. Yılbaşından bu yana yabancının aldığı konut sayısı 12 bini aştı.

Yabancılar bu yıl Türkiye'den 12 bin konut aldı!

Türkiye'de yabancıların satın aldığı konut adedi yılbaşından bu yana 12 bini aştı. Yabancılar temmuz ayında konut alımı için en çok Antalya'yı tercih ederken, onu sırasıyla İstanbul, Yalova ve Aydın izledi

Yabancıların ev alma hakkı var mı?

18 Mayıs 2012 tarihinden önce yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul edinimleri için karşılıklılık şartı aranıyordu. Ancak bu tarihte ilgili kararda değişikliklere yer verildi. Peki, yabancıların ev alma hakkı var mı?

Yabancıların mülk edinmesi için gerekli belgeler!

Tapu Kanunu’nun 18 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6302 sayılı Kanun ile değişen 35. Maddesine göre yabancılar Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Peki, yabancıların mülk edinmesi için gerekli belgeler nelerdir?

Yabancıların Türkiye'de mülk edinmesi hakkında kanun!

Yabancıların taşınmaz edinimi hakkında yasal esaslar, Tapu Kanunu ve Kadastro Kanununda madde 35'te yapılan değişiklikler kapsamında yer alıyor. İşte yabancıların Türkiye'de mülk edinmesi hakkında kanun..

Yabancılar Türkiye'de nasıl ev alabilir?

2644 sayılı Tapu Kanunu’nun değişen 35. maddesi ile yabancılar Türkiye'den karşılıklılık şartı olmadan mal sahibi olmaya hak kazandı. Peki, yabancılar Türkiye'de nasıl ev alabilir? İşte yanıtı..

Yabancılar ev satın alabilir mi?

Tapu Kanunu’nun 18 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6302 sayılı Kanun ile değiştirilen maddesine göre yabancılar gayrimenkul satın alabiliyor. Peki, yabancılar ev satın alabilir mi?

Yabancıların tapu harcı 2015!

Tapu Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeler ile yabancılar yasal sınırlamalara uymak kaydıyla Türkiye'den tapu sahibi olabiliyor. Peki, yabancıların tapu harcı 2015 ne kadar? İşte 2015 yılı harçları..

yabancılar istanbulda arsa alıyor mu Haberi

yabancılar istanbulda arsa alıyor mu

Yabancı yatırımcının İstanbul merakı hız kesmiyor. Başta Rus, Ortadoğu ve Avrupalılar olmak üzere yabancılar İstanbul’dan milyar dolarlık araziler satın almak için havadan arsa arayışına geçti. Şehri kuş bakışı dolaşıp alacakları araziye karar vermek isteyen yabancılar 3 bin 500 euro yani 10 bin liradan başlayan paralar vererek helikopter tutuyor, yatırım yapmak istedikleri bölgenin üzerinde uçuş yapıyor. 

Bu şekilde birçok yabancı yatırımcının kendilerine başvurduğunu belirten Sancakair’ın Operasyon Sorumlusu Kaan Kaplan, “Son 6 ayda arazi almak ya da alacağı araziye bakmak amacıyla helikopter tutanların sayısında ciddi artış var. Ağırlıklı olarak Ruslar ve Arap yatırımcıları bu sebeple uçuruyoruz. Avrupalılardan da bunun için helikopter kiralayanlar oluyor” şeklinde konuştu. 

Emlak, danışmanlık ve yatırım firmalarından kendilerine keşif amaçlı uçuş talepleri geldiğini belirten Kaan Heliport Kiralama Sorumlusu Recep Karakuş,...