05 / 05 / 2024

Yabancılar konut yatırımları

Yabancılar konut yatırımları

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), AGS Global firması ile beraber yaptığı araştırmayla yabancı yatırımcıları masaya yatırdı.  

Yabancılar konut yatırımlarında Türkiye’den vazgeçmiyor!

Yabancılara konut satışı geçen senenin aynı dönemine artış gösterirken, hali hazırda yatırım yapan yabancılar da Türkiye yatırımlarına yenilerini eklemeyi sürdürüyor.

Konut, yatırım aracı olmaktan çıktı! Vatandaş, sadece oturmak için ev alıyor...

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaşmaya başladı. Yatırımcılar ellerindeki parayı döviz ve faizde değerlendirirken; konut alanların çoğu oturmak için alıyor.

Konut yatırımcıları rotayı turizm bölgelerine çevirdi!

Turizm bölgelerindeki gayrimenkul yatırımları hem yerel hem de yabancı yatırımcılar için çekici hale gelirken, sektörün büyümesine de önemli katkılar sağladı.

7 milyon TL'lik evini satan faizden 310 bin TL kazanıyor! Konut yatırımı, faiz yatırımı mı mantıklı? Vatandaşlar ne dedi

Bankaların TL mevduat faizleri yüzde 60'lara yaklaşmışken, konut yatırımının mı faiz yatırımının daha mantıklı olduğu yeniden gündeme geldi. Peki vatandaşlar ne diyor?  

Yabancı konut yatırımcısını kaybediyoruz!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş uluslararası konut yatırımcılarını global düzeyde değerlendirdi. 

Yabancıya konut satışlarında frene basıldı! Yabancı yatırımcılar Türkiye'den uzaklaşıyor

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre 2023 yıl raporuna göre yabancıların yatırımları yıllık bazda yüzde 48 azaldı. Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı ve Yüksek Mimar Emrullah Yedikardeş, bir zamanlar piyasayı diri tutan yabancı satışlarında frene basıldığını belirtti.

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? Bu fiyatlardan alınmaz diyen de oldu, iyi kazandırdı diyen de!

Konut, dolar, altın, faiz, hisse yatırımlarının yanı sıra arsa yatırımı da sık sık gündeme geliyor. Peki vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? İşte sosyal medya platformu X'te "Arsa yatırımı yapıyor musunuz?" sorusuna verilen o yanıtlar...

Bu yıl konut yatırımı kazandıracak mı? Uzmanlar tek tek sıraladı altın, dolar, borsa, konut...

2023 yılında rekor değer artışları yaşayan yatırım araçlarının 2024'teki seyri merak ediliyor. Uzman isimler altın, dolar, borsa, konut yatırımlarını değerlendirdi.  

Borsa yatırımcıları, temettü yatırımlarında nelere dikkat etmeli?

İstikrarlı temettü ödemeleri yapabilen şirketler, yatırımcılar için daha cazip hale gelmektedir. Peki, Borsa yatırımcıları, temettü yatırımlarında nelere dikkat etmeli? İşte detaylar...

Yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyeti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyetini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Kaliteli konut arayışındaki yatırımcıların tercihi o il oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Türkiye’nin en çok iç göç alan 18. şehri olan Sakarya'da konut yatırımlarına talep yükseliyor. Yine verilen detaylara göre, Kaliteli konut arayışındaki yatırımcılar Sakarya'yı tercih etti.

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

Yabancılar konut yatırımları Haberi

Yabancılar konut yatırımları

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), ile AGS Global firmasının hazırladığı “Rekabet ve İlham: Türkiye’de Yabancı Gayrimenkul Yatırımlarının Geleceğini İhracat Odaklı Yeniden Düşünmek” raporuna göre, Türkiye’de 2015-2020 seneleri arasında konut satışı yüzde 16,3 büyüdü. 2015'te yüzde 1,7 olan yabancıya konut satışı oranı 2020 yılının sonunda yüzde 2,7’ye yükseldi.

İlk sırada yatırım, ikinci sırada tatil var

48 farklı ülkeden, Türkiye’nin 12 şehrinde gayrimenkul yatırım geçmişi olan toplam 410 uluslararası yatırımcıyla yapılan araştırmaya göre, yabancıların Türkiye’den gayrimenkul alma sebeplerinin başında yüzde 45,4 ile yatırım geliyor. Yatırımı sırayla yüzde 30,5 ile kısa süreli tatil, yüzde 27,8 ile kalıcı hayat, yüzde 27,6 ile vatandaşlık, yüzde 23,7 ile emeklilik takip ediyor.

İngilizlerin yarısı kalıcı

Ülkelere göre yatırım sebepleri incelendiğinde, Ürdün vatandaşlarının yüzde 89,5 ile yatırım için ve yüzde 84,2...