22 / 05 / 2024

Yabancılara daha fazla konut satılacak

Yabancılara daha fazla konut satılacak

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, yurt dışında 43 Türk firmasının faaliyet gösterdiğini belirtti. Kabadayı, "Önümüzdeki dönemde yabancılara daha fazla konut satılacak. Türkiye, bölgede güvenilir bir liman" dedi.

Antalya'daki 5 konuttan 1'i yabancılara satıldı! Ruslar zirveye yerleşti! 

Türkiye'de bu sene yabancıların en fazla konut aldığı şehir olan Antalya'da, 48 bin 150 satıştan 10 bin 372'si yabancılara yapıldı. İşte detaylar...

Balıkçılara yüzde 25 daha fazla destek ödemesi!

Kadın balıkçılarına yüzde 25 daha fazla destek ödemesi sağlanıyor. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Turgay Türkyılmaz konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

Yabancı gemiler, Kanal İstanbul'a neden daha fazla ödesin?

Eski Denizcilikten Sorumlu Devlet Bakanı İbrahim Tez, Kanal İstanbul projesi hakkında "Montrö nedeniyle serbest geçiş hakkı olan yabancı gemiler neden ve nasıl daha fazla ücret ödeyecekleri kanala yönlendirilecekler?" dedi...

'Devremülkünüzü yabancıya satacağız' diyerek 55 kişiyi dolandırdılar!

Devremülk sahiplerinin hisselerini yabancılara daha fazla fiyata satacakları vadederek 55 kişiyi dolandıran 44 şüpheli yakalandı.

Türkiye'den ev alan eğitimli yabancıya daha ucuz konut!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan, bugünkü yazısında bakanlık gündeminde olan eğitimli yabancı vatandaşların daha ucuza konut alması konusunu değerlendirdi. Yabancılara, Türkiye’den 1 milyon dolar yerine 250 bin dolara gayrimenkul alıp vatandaş olma hakkı verilmesi bekleniyor.

Trabzon yabancılara en fazla konut satılan 5. il!

2016 yılı Eylül ayında Trabzon, Yalova ile birlikte Türkiye genelinde yabancılara en fazla konut satışı yapılan 5. il oldu.

2016 Ağustos ayında yabancılara kaç konut satıldı?

TÜİK geçtiğimiz ay yapılan konut satışları ile ilgili istatistik verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, Türkiye’de 2016 Ağustos ayında 114 bin 751 konut satıldı. Peki, 2016 Ağustos ayında yabancılara kaç konut satıldı?

Konya'ya daha fazla üniversite yapılmalı!

Konyalı hayırseverler tarafından İstanbul'a kazandırılan Rumeli Üniversitesi'nin Konyalı kurucu rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, Yenigün'e konuştu. Aynural, "Konya, Türkiye'nin sayılı şehirlerinden birisi. Konya'ya daha fazla üniversite yakışır diye düşünüyorum" dedi.

Trabzon yabancılara konut satışında 4.sırada!

TÜİK verilerine göre Temmuz ayında yabancılara konut satışında Trabzon, İstanbul, Antalya ve Aydın'ın ardından 4. sırada yer aldı.

Balıkesir'de arazi alan yabancılara ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir'de arazi satın alan yabancılara ilişkin soru önergesi hazırladı. Akın sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Milletvekili Mehmet Özhaseki'ye iletti..

Konut kredisi faizleri daha fazla düşecek mi?

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ''Konut kredi faizlerinin daha fazla düşüp düşmeyeceğine yönelik sorular soruluyor. Bunun bankaların maliyetleri, enflasyon ve ülkenin kaynak çabasıyla ilgili bir konu''dedi.

Trabzon'da yabancılara konut satışı aylık yüzde 300'ün üzerinde!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon'da yabancılara konut satışının son dönemlerde aylık 300'ün üzerine çıktığını söyledi.

Antalya'da yabancılara konut satışı düştü!

Antalya Akdeniz Güncel Gazetesi köşe yazarı olan Altan Orakçı, Antalya'daki konut satışları verilerini değerlendirdi. Orakçı, Antalya'da konut sayısının azaldığını ve oranın yabancılara konut satışını da etkilediğini söyledi.

Yabancılara daha fazla konut satılacak Haberi

Yabancılara daha fazla konut satılacak

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiye'de konut ihtiyacının üretimden fazla olduğunu belirterek, "Bazılarının söylediği gibi konutta balon yok. Nüfusun artması, yaşam biçimlerinin değişmesiyle iki veya tek kişilik yaşama isteği, yabancıların Türkiye'de yaşama arzusu gibi kriterler konut talebini sürekli artırıyor" dedi.


Sektörün ticari ve güncel olarak tartışılmasına ve yeni yaklaşımlar geliştirmesine katkı sağlamak, geleceğe yol haritaları çizmek amacıyla profesyonelleri bir araya getiren, bu yıl dördüncüsü düzenlenen İnşaat ve Konut Konferansı başladı.


Konferansın açılış konuşmasını yapan Durbakayım, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) geçen hafta açıkladığı konut satış istatistiklerine değindi.



Durbakayım, geçen yıl iki seçim olmasına rağmen konut satışlarının yüzde 10,6'lık artışla 1 milyon 289 bine ulaştığını ve bu alanda rekor kırıldığını hatırlattı.


Bu rakamı yılın başında aşağı yukarı tahmin ettiklerini anlatan...