02 / 05 / 2024

yabancılara oturma izni süresi

yabancılara oturma izni süresi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar e-tapu uygulamasının yurt dışına açılması hakkında bu sene sonuna inşallah yetiştireceğiz şeklinde konuştu...

Macaristan’tan yabancıya konut satışı kararı! 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek!

Macaristan hükümeti, 6 yıl önce sonlandırdığı “altın vize” uygulamasını “misafir-yatırımcı vizesi” diye güncelleyerek, tekrar başlatma kararı aldı. Buna göre, 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek.

İstanbul’da yabancılara oturum izni verilmesi yasaklandı!

İstanbul’da 10 ilçede yürürlüğe giren yabancılara oturum izni verilmemesi uygulaması İstanbul’un genelinde uygulanmaya başlandı. Konutunu kiraya verip, otelinde kaçak yabancı uyruklu barındıran kişilere de para ve ruhsat iptali cezasının yanı sıra hapis cezası da devam ediyor.

Yabancılara sahte evraklarla ikamet izni aldıran 3 kişi yakalandı!

Yolava'da yaşamak isteyen yabancılara sahte evraklar düzenleyerek ikamet izni aldıran Irak uyruklu 3 kişi yakalandı.

İran'da 250 bin dolarlık yatırıma 5 yıl oturma izni!

İran'da 250 bin dolar yatırım yapan yabancı uyruklu vatandaşlara 5 yıllık oturma izni veriliyor. Yeni alınan kararla, İran'a dış yatırımcıların gelmesi hedefleniyor.

Markalı konut projelerinin yüzde 8'i yabancılara satıldı!

REIDIN Emlak Endeksi nisan ayı sonuçları açıklandı. Markalı konut projelerinin yüzde 8'i yabancılara satıldı. 

Son 14 yılda yabancılara satılan topraklar TBMM gündeminde!

Son 14 yılda (2003-2017 yılları arasında) yabancılara satılan topraklara ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Trabzon yabancılara konut satışında 4. sırada!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye konut satış rakamları dün açıklandı. Açıklanan verilere göre; Trabzon yabancılara konut satışında 4. sırada yer aldı. 

Yabancılara ilk 10 ayda 17 bin 918 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, ilk 10 ayda yabancılara toplam olarak 17 bin 918 konut satıldı. Ekim ayında en çok konutu 528 adetle Suudi Arabistanlılar aldı.

Yeni Zelanda'da yabancılara konut satışı yasaklandı!

Yeni Zelanda'da yabancılara konut satışı yasaklandı. Hükümet, yasakla birlikte konut piyasasında fiyatları düşürüp kendi vatandaşlarının gayrimenkule ulaşımını kolaylaştırmak istiyor.  

Ağustos'ta yabancılara 1.684 konut satıldı!

Türkiye genelinde Ağustos'ta 120 bin 198 konut satıldı. Geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 3,7, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 artış gösterdi. Yabancılara yapılan konut satışları ise yüzde 11,4 artarak bin 684 oldu.

Yabancılara Temmuz'da bin 726 konut satıldı!

TÜİK, Temmuz ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde Temmuz ayında 115 bin 869 konut satıldı.Yabancılara yapılan konut satışları Temmuz'da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 65,3 artarak bin 726 oldu.

İşte gayrimenkul yatırımıyla oturma izni veren 7 ülke!

Avrupa'da en ucuz ve kolay alınabilir oturma vizesine veren ülkeler açıklandı. İşte gayrimenkul yatırımıyla oturma izni veren 7 ülke....

Yabancılara günde 50 konut satıldı!

Türkiye'de son 4,5 yılda yabancılara 81 bin 754 konut satılırken, bu sayı günlük yaklaşık 50 konut satışına karşılık geldi.

yabancılara oturma izni süresi Haberi

yabancılara oturma izni süresi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yurt dışındaki vatandaşların, tapu işlemlerinde zaman kaybını önleyen Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) uygulamasından bu yılın sonunda yararlanabileceğini bildirdi. 

     AA Editör Masası'na konuk olan Bakan Bayraktar, yurt dışındaki kentsel dönüşüm çalışmaları, TAKBİS ve Mütekabiliyet Yasası ile ilgili soruları yanıtladı. 

     Soru: Kentsel dönüşüm için yurt dışındaki örnekleri incelediniz mi- Örnek aldığınız bir ülke oldu mu- 

     Cevap: Yurt dışıyla çok yakın çalışmamız, işbirliğimiz var. Dünyada şu anda Amerika'da da Japonya'da da Almanya'da da kentsel dönüşüm yapılıyor. Kentsel dönüşüm şehirlerin olduğu tüm dünyada kaçınılmazdır. Dünya nüfusunun yüzde 50'sinden fazlası şu anda şehirlerde yaşıyor. Avrupa, Amerika gibi yerlerde şehirleşme yüzde 80'in üzerinde. Bu bakımdan şehrin eskiyen, köhneyen, çöküntü alanlarında kentsel dönüşüm yapılıyor. Amerika'da...