03 / 05 / 2024

yabancılara satılan konut artışı 2014

yabancılara satılan konut artışı 2014

Türkiye'de yaşanan güven ve istikrar ortamı inşaat sektörünü yabancı yatırımcının ilgi odağı haline getirdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin konut satış istatistiklerine göre, haziranda yabancılara bin 703 konut satışı gerçekleşti.

Yabancıya konut satışında İstanbul ilk sırada geliyor! Toplam 120 bin 459 konut satıldı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payının yüzde 1,7’ye kadar gerilediğini açıklayarak, İstanbul'un yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırada yer aldığını belirtti.

2023 son çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 61,3 azaldı

Gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluk yabancılara konut satışlarını da etkiledi. 2023 yılının son çeyreğinde yabancılara yapılan konut satışı yüzde 61.3 azalarak,  6 bin 968’e  düştü.

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar TBMM gündeminde!

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar ile ilgili konuştu. İşte Türkkan'ın o açıklamaları...

2018'den bu yana yabancılara her ay ortalama 3 bin 900 konut satılıyor!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, yabancılara yapılan konut satışları ile ilgili rakam paylaştı. Peki Celal Erdoğdu'nun söz konusu paylaşımına nasıl yorumlar geldi? Vatandaşlar yabancılara konut satışı ile ilgili ne düşünüyor? İşte o yorumlar...

KKTC’de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar Meclis gündemine geliyor! Hükümet takipte!

KKTC'de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar için hükümet inceleme başlattı. Konunun yakın zamanda Meclis'e gelmesi planlanıyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu.

Konya'da tam 772 bin 263 metrekarelik toprak yabancıların oldu! Yabancılara en çok tarım arazisi satılan kent!

1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığı açıklandı. İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'nın yabancıya toprak satışında ilk sırada olduğunu belirtti. 

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar kime ait?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Cumhurbaşkanı eski danışmanı Sabahattin İsmail, Kıbrıs'ta yabancılara satılan toprakların kime ait olduğuna ilişkin soruları yanıtladı. İsmail, "Bu gidişin önü alınmazsa önümüzdeki 10 yıl içinde KKTC'nin sessiz işgali tamamlanacak" dedi.

Yabancılara en çok konut satılan 10 il!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre yabancılara ekim ayında 2 bin 535 konut satışı gerçekleşti. İşte yabancılara en çok konut satılan 10 il...

Konut yatırımı cazibesini yitirdi! Yabancıya konut satışı yüzde 52,9 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Yabancılara yapılan konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 52,9 gerileyerek 2 bin 535 oldu.

Yabancı yatırımcılar en çok Antalya'dan konut alıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışları, ocak-ekim döneminde 30 bin 599 olurken, Antalya, 11 bin 303 konut ile en çok satış yapılan şehir oldu.

Antalya'daki 5 konuttan 1'i yabancılara satıldı! Ruslar zirveye yerleşti! 

Türkiye'de bu sene yabancıların en fazla konut aldığı şehir olan Antalya'da, 48 bin 150 satıştan 10 bin 372'si yabancılara yapıldı. İşte detaylar...

Konut fiyatlarındaki tırmanış satışları frenledi! Yabancıya konut satışı da yüzde 60 azaldı!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ve kredilerdeki sınırlamalar konut iştahını da azalttı. Yerli yatırımcıların yanı sıra yabancılara yapılan konut satışlarının da ilk 4 ayda yüzde 60 oranında azaldığı dikkat çekiyor.

yabancılara satılan konut artışı 2014 Haberi

yabancılara satılan konut artışı 2014

Mütekabiliyet Yasası yabancılara konut satışını patlattı. Geçen yıl haziranda Türkiye'den 783 konut alan yabancılar, bu yıl aynı dönemde 1.703 ev aldı.



Türkiye'de yaşanan güven ve istikrar ortamı inşaat sektörünü yabancı yatırımcının ilgi odağı haline getirdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin konut satış istatistiklerine göre, haziranda yabancılara bin 703 konut satışı gerçekleşti. Yabancıya konut satışında ilk kez İstanbul Antalya'yı geçerken, geçen yılın aynı ayına göre yabancılara toplam konut satışında yüzde 117.5 artış oldu. Özellikle Körfezli yatırımcılarının yoğun ilgi gösterdiği İstanbul'da geçen ay yabancılara 600 konut satıldı. İstanbul'u sırasıyla, 586'le Antalya, 108'le Aydın, 104'le Muğla, 88'le Bursa ve 63 konutla Yalova izledi. Yılın ilk altı aylık döneminde yabancılara konut satışlarında yüzde 62.5 artış yaşandı. Geçen yılın ilk yarısında 5 bin...