29 / 04 / 2024

Yabancıların gayrimenkul yatırım oranları arttı

Yabancıların gayrimenkul yatırım oranları arttı

Yabancı yatırımcılar gayrimenkule yöneliyor. Bu sene yabancı yatırımcıların gayrimenkul satışlarında rekor kırıldı. Yabancı yatırımcıların doğrudan yaptığı gayrimenkul yatırımları 2014 yılında 1 milyar 267 milyon dolara ulaştı.

Borsa İstanbul'da ocakta yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların ocak ayı itibariyle en fazla alım-satım yaptığı hisseler belli oldu. İşte yabancıların en çok alım ve satım yaptığı 10 hisse.

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

Gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan yaptığı açıklamada Gayrimenkul yatırım fonlarının sektörü hareketlendireceğini söyledi.

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu!

2024 yılı için gayrimenkul sektörünün nabzını tutan “Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2024” raporunda Paris, Londra, ve Madrid’in başını çektiği listede İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu oldu.

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (MHR GYO) Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı

Türkiye’nin sigorta firmaları iştiraki olan ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (MHR GYO) bugün (18 Ekim 2023, Çarşamba) Borsa İstanbul’da ‘MHRGY.E’ koduyla işlem görmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Yabancı sermaye Türkiye’ye doğrudan yatırım için neyi bekliyor?

Ekonomi yönetimi ortodoks politikalara geçerken, Türkiye’ye yabancı sermaye akımı da hızlandı. Ancak yabancılar daha fazla yatırım yapmak için geleneksel politikalarda istikrarın devam etmesini ve daha sıkı para politikasına geçişi görmek istiyor.

Gayrimenkulü yatırım aracı olmaktan çıkarmanın yolu yüksek vergilendirme!

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, gayrimenkulün bir yatırım aracı haline döndüğünü, bunu önlemenin yollarından birinin ise yüksel vergilendirmeden geçtiğini belirtti. İşte Öğüt'ün konuya ilişkin açıklaması...

Konut yatırımında Ruslar yüzde 44,4'lük artışla lider oldu! Türkiye'den ilk 5 ayda 5 bin 723 adet konut aldılar!

Ocak-mayıs döneminde yabancıların konut yatırımında Ruslar yüzde 4,4'lük artışla öndeliğini devam ettirirken, Suudi Arabistan ise yükselişi sürdürerek 11'inci sıraya yükseldi.

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

My Gayrimenkul Yatırım İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

My Gayrimenkul Yatırım İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdulmenef Karagöz ve Yasemin Soğuksu ortaklığında kuruldu.

Fuzul Yapı'dan halka arz için ilk adım: Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na dönüştü!

Türkiye’de markalı konut sektörünün öncüleri arasında yer alan Fuzul Yapı, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı iznini aldı ve halk arz sürecinin ilk adımını attı. 

Nilin Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Nilin Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Avcılar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Veli Özersoy tarafından kuruldu.

Yabancıların gayrimenkul yatırım oranları arttı Haberi

Yabancıların gayrimenkul yatırım oranları arttı

Yılın ilk 4 ayında net doğrudan uluslararası yatırım girişinin 5 milyar 118 milyon dolar olduğu göz önüne alındığında, bu dönemde doğrudan yabancı yatırımların dörtte birinin gayrimenkul sektörüne yapıldığı görülüyor. 


Yabancıların gayrimenkule net doğrudan yatırımları ocak ayında 332 milyon dolar, şubat ayında ise 306 milyon dolar seviyesinde gerçekleşmişti. 


Yılın ilk 4 aylık dönemi açısından yabancıların bu alandaki en yüksek doğrudan yatırımı daha önce 2007 yılında 1 milyar 256 milyon dolar olarak kayıtlara geçmişti. 


4 yabancı sermayeli firmadan biri gayrimenkul ve inşaat sektöründe Bu arada Türkiye'de ocak-nisan döneminde kurulan uluslararası sermayeli bin 229 şirketin 102'si inşaat, 161 'i de gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteriyor. Türkiye'de toplam 38 bin 724 yabancı sermayeli şirket bulunduğu düşünüldüğünde de her 4 yabancı sermayeli firmadan birinin gayrimenkul kiralama ve iş...