03 / 05 / 2024

yabancıya kaç konut satıldı 2020

yabancıya kaç konut satıldı 2020

Yabancıların karşılaşması ihtimali yüksek fiyatlandırma için getirilen değerlendirme raporu zorunluluğunda oluşan yüksek fiyat oyununa karşı gayrimenkul değerlendirmeleri artık tapu daireleri tarafından yönlendirilen uzmanlar tarafından yapılacak.

Yabancılara neden konut satamıyoruz? 

Sabah gazetesi yazarı Hülya Güler, yazısında yabancıya konut satışını kaleme aldı. Peki yabancıya neden konut satamıyoruz? İşte Hülya Güler'in o yazısı...

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Konut fiyatları sadece bize değil, yabancıya da pahalı gelmeye başladı!

Konut fiyatlarındaki artış, konut yatırımının yabancılar açısından da cazibesini yitirmesine neden oluyor. Savaş koşulları sebebiyle ülkelerinden kaçan Rus ve Ukraynalılar hariç bırakıldığında yabancıya konut satışındaki yıllık düşüş yüzde 40’ı buldu.

Yabancıya konut satışı, sektöre can suyu oldu!

Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, yabancıya konut satışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, satışların gayrimenkul sektörüne can suyu olduğunu söyledi.

Yabancıya konut satışında çifte rekor!

Ocak-Kasım döneminde yabancıya yapılan 50 bin 735 satış ve Kasım ayında 7 bin 363 konut satışı ile hem yıllık hem aylık rekor kırıldı.

Antalya'da yabancıya konut satışı giderek artıyor!

Antalya'da yabancıya konut satışları giderek artıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

Pandemide yabancıya konut satışı arttı!

Koronavirüs salgınının artması yabancıların Türkiye'ye olan ilgisini durdurmadı. Medet Anli Holding Yönetim Kurulu Başkanı Medet Anli firma tarafından 2021'de yabancıya 400 milyon TL'lik konut satışının yapıldığını dile getirdi. 

Yabancıya konut satışı yıl sonunda zirve yapacak!

TÜİK tarafından açıklanan ekim ayı konut satışları verilerine göre, bu dönemde yabancıya konut satışında değerleme sistemindeki değişikliğin de etkisiyle yüzde 11 düşüş yaşandı. Peki sektör temsilcileri yabancıya konut satışıyla ilgili neler diyor? Yabancıya konut satışı artacak mı?

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

Yabancıya konut satışında yeni hedef 10 milyar dolar!

TÜİK’in açıkladığı Ekim 2021 konut satışı verilerine göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 12,1 arttı ve 5 bin 893 oldu. GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

Yabancıya konut satışındaki artış sektöre can suyu olacak!

Konut sektörü temsilcileri 2021 Ekim'e ilişkin konut satış verilerini değerlendirdi. Sektörün önde gelen isimleri, yabancıya konut satışına dikkat çekerek, ekspertiz sorununun çözülmesi gerektiğini ve yeni atılacak adımların önemli olduğunu belirtti.

Yabancıya konut satışındaki düzenlemeyle neler değişecek?

Yabancıya konut satışında, 20 Eylül tarihinde hayata geçirilen değerleme firmalarının otomatik atandığı düzenlemede yeni bir değişiklik yapılıyor.

Yabancıya konut satışında yeni değişiklik kapıda!

Yabancıya konut satışındaki değerleme sisteminde değişikliğe gidiliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konuya ilişkin Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne konuya ilişkin direktif verdiği belirtildi.

yabancıya kaç konut satıldı 2020 Haberi

yabancıya kaç konut satıldı 2020

Kovid-19 salgınına rağmen 2020'yi 40 bin adedin üzerinde bir rakam ile tamamlayarak rekor kıran yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken bir adım daha atılıyor. Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre; Kovid-19 pandemisine rağmen geçtiğimiz yıl yabancıya yapılan gayrimenkul satışı 40 bin adeti geçerek rekor kırarken, bu satışların parasal karşılığı ise 8 milyar dolar civarında gerçekleşti.  

2018'de Türk vatandaşlığına geçişi için gerekli olan 1 milyon dolarlık gayrimenkul alım koşulunun 250 bin dolara düşürülmesinden sonra yabancıların gayrimenkul yatırımları da hızlandı.

Diğer yandan bugüne kadar 184 farklı ülke vatandaşı Türkiye'den gayrimenkul aldı, 105 farklı ülkeden 9 bin 469 kişi ise 43 farklı şehirden taşınmaz edinerek Türk vatandaşlığı aldı. Fakat yabancıya konut satışında yaşanan büyük ilgi sonrası dikkat çeken bir oyun da deşifre edildi. 

Yabancıların karşılaşma...