10 / 05 / 2024

Yakutiye Tarihi İstanbul Kapı

Yakutiye Tarihi İstanbul Kapı

Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın, milli mücadeleyi teşkilatlandırmak için Erzurum'a gelişinde törenle karşılandığı tarihi İstanbul Kapı, Yakutiye Belediyesi'nce restore edilerek turizme kazandırıldı.Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut konuyu değerlendirdi.

TOKİ İstanbul 50 bin konut kura tarihi belli oldu!

TOKİ İstanbul 50 bin konut kura tarihi belli oldu. Proje kapsamında İstanbul'da talep toplanan 5 projedeki 6 bin 300 konuta 318 bin 511 başvuru yapıldı. Peki TOKİ İstanbul 50 bin konut kura çekimi ne zaman? İşte TOKİ 50 bin konut kura tarihi İstanbul 2019...

İstanbul Havalimanı mimarisi ile büyülüyor!

Cumhuriyetimizin 95. yılını kutladığımız 29 Ekim 2018 tarihi, İstanbul'da ilk etabı açılan mega havalimanı ile bir başka anlam kazandı. Dev açılışa çok sayıda davetli katıldı.

Erzurum Yakutiye'de tarihi evler restore ediliyor!

Yakutiye Belediyesi, üç kümbetler projesi kapsamında tarihe tanıklık etmiş tarihi bir Erzurum evini restore ediyor.

1998 yılında İstanbul Likör Fabrikası'nın değeri 100 milyon dolar!

1998 yılında Tekel, Mecidiyeköy'deki 25 dönüm arazisi olan tarihi İstanbul Likör Fabrikası'nı 100 milyon dolara (21 trilyon lira, 1 milyon 74 bin adet altın parası) satacakmış.

1987 yılında tarihi İstanbul Surları'nın onarımına başlanmış!

1987 yılında tarihi İstanbul Surları'nın onarımına başlanmış. Eski İstanbul'u çevreleyen 19.5 kilometre uzunluğundaki, 45 kapı, 400 kule ve 2 metre kalınlığında taş duvarlardan oluşan surların restorasyonu için 15 milyar lira harcanacakmış.

Mustafa Demir'den sahil hattına yeni proje!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Akşam’a özel açıklamalarda bulundu. Demir, Kapalıçarşı yenileme projesinden, Sultanahmet’in yayalaştırılmasına ve tarihi İstanbul surlarının onarımına kadar pek çok konuda görüşlerini anlattı.

Yakutiye'deki Tarihi İstanbul Kapı restore edilerek turizme kazandırıldı!

Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın, milli mücadeleyi teşkilatlandırmak için Erzurum'a gelişinde törenle karşılandığı tarihi İstanbul Kapı, Yakutiye Belediyesi'nce restore edilerek turizme kazandırıldı.Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut konuyu değerlendirdi.

1945 yılında Sultanahmet'te bulunan bir ev 6.500 liraya satılacakmış!

1945 yılında tarihi İstanbul'un merkezi olan Sultanahmet Tavukhane Sokak'ta bulunan Kızılay'a ait bir ev 171 altın parasına, 6 bin 500 lirada açık artırma ile satılacakmış.

BW Plus The President Hotel yaza merhaba gecesi düzenledi!

Tarihi İstanbul’un kalbinde yer alan BW Plus The President Hotel’de, turizm ve iş dünyası temsilcilerinin yoğun katılımıyla, 4 Haziran tarihinde, coşku dolu ‘Yaza Merhaba Gecesi’ düzenlendi.

Şahinler Holding-Mutlu İnşaat West Side İstanbul teslim tarihi!

Uzman İnşaat – Beyaz İnşaat – Mutlu İnşaat – Mes Turkuaz ve Mes İnşaat tarafından yükselen West Side İstanbul teslim tarihi kısmı henüz belli olmadı. Ön talep toplanan proje kapsamında 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daireler

Sur Yapı Exen İstanbul teslim tarihi!

Sur Yapı Exen İstanbul teslim tarihi için haberimizi inceleyebilirsiniz. Anadolu Yakası Çamlıca'da Sur Yapı imzası ile yükselen projede stüdyodan, 4 oda 1 salon tip konuta kadar hemen her ihtiyaca göre seçenek sunuluyor...

Evora İstanbul Marmara teslim tarihi!

Evora İstanbul Marmara teslim tarihi Mart 2014 olarak bildiriliyor. 44 bloktan meydana gelen Evora İstanbul Marmara projesinde stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut tipleri bulunuyor...

Uluslararası Tarihi Yarımada Sempozyumu başladı!

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, "Tarihi Yarımada turizm açısından da İstanbul'un mücevheri. Tarihi Yarımada artık özel bir yasa ile yönetilmelidir" diye konuştu...

Yakutiye Tarihi İstanbul Kapı Haberi

Yakutiye Tarihi İstanbul Kapı

Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın, milli mücadeleyi teşkilatlandırmak için Erzurum'a gelişinde törenle karşılandığı tarihi İstanbul Kapı, Yakutiye Belediyesi tarafından restore edilerek turizme kazandırıldı.


Vali Ahmet Altıparmak, İstanbul Kapı Sosyal Tesisleri'nin açılış töreninde Erzurum'un medeniyetlere ev sahipliği yapan kale şehirlerden biri olduğunu belirtti.


Erzurum'da tescilli olarak 300 eser bulunduğunu ifade eden Altıparmak, "Zaman içerisinde etrafında yükselen binalar, eskiyen, metruklaşan yerler ve kendilerinin de zaman içinde fonksiyonlarını yitirmeleri hasebiyle metruk hale gelmesi bu önemi görünmez kılmıştır" dedi.


Son dönemde tarihi eserlerin muhafazası için emlak vergilerinin yüzde 10'unun bir fonda toplandığını ve güzel işler yapılmaya başlandığını dile getiren Altıparmak, "Hemen her şehirde gerek valilerimiz gerek belediye başkanlarımız eski binaları yıkmışlar. Nice valilikler, hükümet konakları, nice belediye binaları yıkılmış. Onları 'niye yıktınız' diye suçlamak yerine bugün elimizde...