05 / 05 / 2024

yalıtım yangında etkili oluyor mu

yalıtım yangında etkili oluyor mu

Her yıl 25 Eylül haftası Türkiye’de “Yangından Korunma Haftası” olarak kutlanıyor. Yalıtım konusunu A’dan Z’ye ele alan İzocam, yangından korunmanın, can ve mal kayıplarına engel olmanın en önemli yollarından birinin doğru uygulanmış “yalıtım” olduğunu vu

Yalıtım yaptırmadan önce okuyun! Yalıtım hakkında en çok sorulan 9 soru ve cevabı!

İzocam, "Isı yalıtımı zamanla etkisini kaybeder mi? Yalıtım, yaz aylarında çatı katlarındaki bunaltan sıcaklara çare olur mu? Yalıtımla faturalarımda ne kadar tasarruf sağlarım?..."  sorularına açıklık getirdi.

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

İpragaz ve Ode Yalıtım tasarruf, verim ve zaman kazancı sunacak!

Türkiye’nin köklü enerji şirketleri arasında yer alan İpragaz ile yalıtım sektörünün öncü firması ODE Yalıtım arasında, yalıtım uygulamacılarının ihtiyaçlarına ideal çözüm sağlayan yeni bir iş birliğine imza atıldı.

Binalarda yalıtım ile doğal gaz faturasında tasarruf!

İzocam, artan doğalgaz fiyatları ve yaklaşan kış koşullarında faturaları düşürmek için bina yalıtımının sağlayacağı avantajlara dikkat çekiyor. İzocam Genel Müdür Yardımcısı Doruk Özcan, yalıtım ile doğalgaz faturalarının yaklaşık yüzde 60 oranında düşürülebileceğini söyledi...

Kentsel dönüşüm sürecinde yangın yalıtımına da öncelik verilmeli!

İZODER Başkanı Levent Pelesen, "Kentsel dönüşümde yangın güvenliği ve hayati önem taşıyan yangın yalıtımı uygulamaları göz ardı edilmemelidir" diye konuştu...

Konutta gerçek tasarrufun yolu ısı yalıtımından geçiyor!

İZODER Başkanı Pelesen, “Isı yalıtımı sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da sıcağa karşı alınabilecek en etkili önemlerin başında geliyor" dedi...

Konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu oluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yeni Otopark Yönetmeliği ile konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu hale geliyor.

Isı yalıtımında doğru bilinen yanlışlar!

Binaların kış aylarında daha sıcak, yaz aylarında ise daha serin kalmasının yolu, ısı geçişlerini en aza indiren ısı yalıtımından geçiyor. Peki Isı yalıtımında doğru bilinen yanlışlar neler?

Şehir hastanelerinin yalıtımında ODE tercih ediliyor!

ODE Yalıtım, Türkiye’nin en büyük projeleri Ankara Bilkent, Adana, Kayseri, Eskişehir ve Bursa Ali Osman Sönmez hastanelerinin ısı ve su yalıtımında ODE ürünleri kullanılıyor.

Yangın yalıtımında öncelik korunmak ve kurtulmak!

Yalıtım konusunda kamuoyu ve sektörü bilinçlendirmeyi amaç edinen İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), yangında önceliğin korunmak ve kurtulmak olduğuna dikkat çekti

Konut yalıtımında devlet desteği gerekiyor!

İzocam Genel Müdürü Nuri Bulut, konut yalıtımında devlet desteği gerektiğine dikkat çekti. Bulut, “Yalıtım için birçok ülkede teşvikler uygulanıyor. Örneğin; yalıtım yaptırmak isteyenlere ABD’de konut başına 6 bin 500 dolar, İtalya’da yalıtım uygulamasının yüzde 50’si hibe ediliyor. " dedi.

Isı yalıtımı hakkında merak edilenler!

Isı yalıtımı dendiğinde ilk akla gelen firmalardan biri olan Volkan Aktaş Yalıtım-İnşaat ve Dekorasyon, tecrübeli kadrosuyla hem sıcacık yuvalar yapıyor hem de Çankırı'nın çehresini değiştirmeye devam ediyor.

Baumit ile kış aylarında doğru ısı yalıtımı!

Baumit, uygun teknik özellikte ve doğru uygulanan bir dış cephe ısı yalıtım sisteminin, özellikle kış aylarında iç mekanlarda sağlıklı bir yaşam alanı sağlayacağının altını çiziyor.

yalıtım yangında etkili oluyor mu Haberi

yalıtım yangında etkili oluyor mu

Gerek oturduğumuz binalarda gerekse sanayi yapılarında ya da hastane, AVM, spor salonu gibi toplu mekanlarda meydana gelebilecek olası yangınlar telafisi mümkün olmayan sonuçlara neden olabiliyor. Özellikle de büyük kentlerde itfaiyenin ulaşmakta zorlandığı dar sokaklar, son dönemde inşaa edilen yüksek katlı binalar yangınların ciddi boyutlara varmasına sebep olabiliyor. İzocam yangın felaketinden korunmada “doğru malzeme ile uygulanan kalın yalıtımın” önemine dikkat çekiyor. Yüksek bir binada uygulanması gereken yalıtım ile site veya sokak arasında bulunan binalara uygulanması gereken yalıtım şeklinin uzmanlarca değerlendirilerek, doğru kişilerce, doğru malzeme ile ve doğru kalınlıkta uygulanması can ve mal kayıplarını büyük oranda azaltıyor.


A1 sınıfı taşyünü ile bina cephelerine, pencere kenarlarına ve kat aralarına yapılacak yalıtım olası bir yangın sırasında zaman kazandırıyor. Taşyünü ile yalıtılmış bir bina kolay...