02 / 05 / 2024

yalnız mesken kira geliri elde edenler için rehber

yalnız mesken kira geliri elde edenler için rehber

2013 yılı içerisinde tahsil etmiş olduğu toplam konut kira geliri 3.200 TL üzeri olanlar beyanname vermek zorundadırlar. İşte mesken kira gelir vergisi rehberi 2014...

Bakan Kacır açıkladı! Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmıyoruz!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesindeki vatandaşları yalnız bırakmadıklarını ve asla da bırakmayacaklarını söyleyerek, "Her türlü desteği sağlayarak vatandaşlarımızın umutlarını yeniden yeşertmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

TÜİK açıkladı! Türkiye'de yalnız yaşayanların sayısı 10 yılda arttı! 

Türkiye'de yalnız başına yaşayanların sayısının 2021 yılına göre artış gösterdiği açıklandı. TÜİK tarafından yapılan açıklamada tek kişilik hane halkı sayısı 2023'te yaklaşık 5,2 milyon olarak gerçekleşti. 

Ev sahipleri dikkat: Kira geliriniz 33 bin TL'den azsa vergi ödemeyeceksiniz!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, mesken kira gelirlerinde gelir vergisi istisnası 2024 yılı için 33 bin Türk Lirası şeklinde açıklandı. İşte ev sahiplerini yakından ilgilendiren o gelişme...

Kira gelir vergisi nedir? Kimler kira gelir vergisi ödüyor?

Kira gelir vergisini, 2022-2023 yılı içerisinde toplam 9 bin 500 TL üzerinde mesken kira geliri elde edenler beyanname verecek. Peki, Kira gelir vergisi nedir, detayları nelerdir? İşte tüm ayrıntılar...

Kirayı böyle ödeyenlere uyarı: eğer bunu yapmazsanız ödediğiniz para boşa gidebilir

Kira sözleşmesinde bazı kurallara uymazsanız ve bazı unsurlara dikkat etmezseniz kanunlar hakkınızı korumayabilir. Kira sözleşmeleri bazı durumlarda kira tahliyelerine kadar sorun açtığı için dikkate alınması gerekiyor. İşte kira sözleşmesinin neden önemli olduğunu belirten detaylar...

Ev sahipleri ve kiracıların gözü yeni kira kararında! İşte tek tek açıklanan o son dakika detayları!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracının gözü yeni kira kararında... İşte tek tek açıklanan o son dakika detayları...

Bu fiyata kaçmaz! Sunny Blender Setleri yüzünüzü güldürecek! 25 Ocak 2023 fiyat listesi...

Mutfaktaki en yakın çalışma arkadaşımız olan blenderler, acil durumlarda bizi asla yalnız bırakmayan en büyük yardımcımız. Yemeklerin görüntüsüne şıklık, tatlarına lezzet katan Sunny Blender Setleri kaç liraya satılıyor? İşte detaylar...

Dikkat kira yardımı miktarı artırıldı!

Geçim darlığı yaşayan ailelere devlet tarafından yapılan kira yardımı miktarı artırıldı. Peki söz konusu kira yardımı kimlere veriliyor, nasıl alınıyor, başvuru için neler gerekiyor?

Hollanda'da konut sorununa ilginç çözüm!

Hollanda'da kiralık konut sorunu giderek artarken, Lahey kentinde bulunan bir konut kooperatifi, yalnız yaşayan bekar kiracıları birbirleriyle tanıştırıp, aynı evi paylaşmalarını için"çöpçatanlık" girişiminde bulundu

Dünyanın en yalnız evi 5 milyon TL'ye satışa çıktı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde dünyanın en yalnız evi tanınan ve Main eyaletinde konumlanan Atlas Okyanusu ile iç içe olan ev satışa çıktı. Fiyatı ile ise dudak uçuklattı.

Kira geliri elde edenler dikkat! Verginizi düşürebilirsiniz: Bunları gözden kaçırmayın!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü köşesinde kira gelirlerinin saptanmasını ve gerçek gider yöntemini kaleme aldı. İşte Bumin Doğrusöz'ün 'Kira gelirlerinin saptanmasında gerçek gider yöntemi' başlıklı yazısı...

Mesken kira geliri istisnası 2022 ne kadar?

Kira gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi 1 Mart'ta başladı. İstisna sınırının altındaki gelirler için beyanname verilmeyecek. Peki, mesken kira geliri istisnası 2022 ne kadar?

Kira geliri yoksa beyanname verilir mi?

Mesken kira gelir vergisi, konutunu kiraya veren mal sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, konut bedelsiz kiralandıysa vergi beyannamesi veriliyor mu?

yalnız mesken kira geliri elde edenler için rehber Haberi

yalnız mesken kira geliri elde edenler için rehber

Mesken kira gelir vergisi rehberi 2014!

Kira gelir rehberleri, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanmış olup, vergi yükümlüsü olan kimselerin izlemeleri gerektiği yol açıklanıyor.


Hızlı mesken kira gelir vergisi rehberi:

Sadece mesken kira geliri varsa..

- 2013 yılı içerisinde tahsil etmiş olduğu toplam konut kira geliri 3.200 TL üzeri olanlar beyanname vermek zorundadırlar.


- 2013 yılı için 3.200 TL istisna uygulanacaktır. Bu istisnadan sadece konut kira geliri elde edenler faydalanabilecektir.


- Bu istisna sadece tek konut için uygulanacak olup birden fazla konut kirası elde edenler için istisna kira gelirleri toplamına bir defa uygulanacaktır.


- Bir konuta birden fazla kişinin ortak olması halinde ise bu konuttan elde edilen kira geliri için her bir ortak söz konusu istisnadan ayrı ayrı yararlanabilir.


- Sadece mesken kira geliri elde etse bile ticari,...