25 / 07 / 2024

Yalovada rant varmı

Yalovada rant varmı

Vefa Salman, Tonami Meydanı’nda yapımı süren köprülü kavşak için ağaç kesilmesini eleştirenlere böyle yanıt verdi ve ekledi, ''Ağaçları rant için değil hayat kurtarmak için kestik. Ben çevre düşmanı biri değilim'' dedi.

Hüseyin Sözlü: Adana'da arsa rantçılığının önünü kestik!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Muhtarlarla İstişare Toplantısı'nda Seyhan ilçesinin mahalle muhtarlarıyla buluştu. Başkan Sözlü: Arsa rantçılığının önünü jilet gibi kestik. Allah'ın izniyle… Adana'nın merkezini yenileyeceğiz.

Bingöl'de EYY projesiyle yapılan köy konutları rant alanına dönüştü!

2003 depreminden sonra köylerde evleri yıkılan vatandaşlara Evini Yapana Yardım (EYY) projesiyle yapılan köy konutları rant alanına dönüştü. Bodrum artı 4 kat imar izni verilen alandaki tek katlı binalar yıkılmaya başlandı.

Hatay'da kaçak yapılaşmadan kimler rant sağlıyor?

Siyasi ve ekonomik rant aracına dönüşen kaçak yapılaşmanın, özellikle seçim dönemlerinde devam ettiğine işaret eden ve bu konuda bir Önerge veren, CHP Hatay Milletvekilileri, mevcut duruma ilişkin Meclis Araştırması istedi.

Muallimköy Bilişim Vadisi’ndeki binalar rant için mi yıkılıyor?

Muallimköy Bilişim Vadisi’ndeki binalar rant için mi yıkılıyor? Sevgili okurlarım, geçen hafta cuma günü sizlere çok önemli bir skandalı duyurmuştuk. Muallimköy Bilişim Vadisi’ndeki skandalı…

Rant vergisi nasıl tahsil edilecek?

Hükümetin 2016 yılında uygulamaya koymayı planladığı rant vergisini Pwc'nin Türkiye Ortağı Ersun Bayraktaroğlu, GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Sevim Hukukçu Ali Güvenç Kiraz ele aldı.. İşte o yorumlar..

Rant vergisi gayrimenkul sektörünü etkileyecek mi?

Hükümetin reform eylem planını açıklandı. Buna göre kamuoyunda rant vergisi olarak anılan ve imar değişikliği ile ortaya çıkacak değer artışından kamunun pay almasını öngören düzenleme Mart ayında çıkıyor.

Rant vergisi nasıl alınacak?

Milliyet Gazetesi'nin köşe yazarlarından Güngör Uras bugünkü yazısında rant vergisinin nasıl alınacağını ele aldı. İşte o köşe yazısı...

Ahmet Kenan Tanrıkulu: İmar rantına son verilecek!

Ahmet Kenan Tanrıkulu, “Son 13 yıla baktığımızda yandaşlarına rant uğruna ülkenin toprakların parsel parsel veren ve kentleşmeyi AVM yapmakla geçiren bir zihniyet görüyoruz. Ana artık yolun sonuna gelinmiştir” dedi

Ali Babacan imar rantının vergilendirilmesinde ısrarlı!

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan imar rantının vergilendirilmesinde ısrarlı. Babacan, şu anda rantın oluştuğunu ancak nasıl paylaşılacağının kuralının olmadığını dile getirerek, "Kural konulmalı" mesajı verdi.

Tahsin Tarhan: Ekonomi, rant ve inşaata dayalı hale dönüştü!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 'Türkiye'de son yıllarda ekonomi tamamen rant ve inşaat ekonomisine dayalı bir hale dönüştü. Yanlış politikalarından dolayı ekonomi ve sanayi çökme noktasına geldi" dedi.

Tahsin Tarhan: Rant ve inşaata dayalı ekonomi çökme noktasında!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, "Türkiye'de son yıllarda ekonomi tamamen rant ve inşaat ekonomisine dayalı bir hale dönüştü. Yanlış politikalarından dolayı ekonomi ve sanayi çökme noktasına geldi" dedi.

Esenler'de imara açılan alanlar rant kapısı olmamalı!

Esenler'de Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı 8 buçuk milyon metrekarelik askeri alanın ilçe belediyesine devredilmesiyle bazı kişi ve kuruluşlara rant oluşturulduğu öne sürüldü.

Kentsel dönüşüm bir rant kapısı değildir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıldönümünde SABAH için yazdı. Güllüce, kentsel dönüşümün bir rant kapısı olmadığını belirterek, "Kapsamlı ve sabırlı çalışma gerek" dedi.

Yalovada rant varmı Haberi

Yalovada rant varmı

Vefa Salman, Tonami Meydanı’nda yapımı süren köprülü kavşak için ağaç kesilmesini eleştirenlere böyle yanıt verdi ve ekledi: Ağaçları rant için değil hayat kurtarmak için kestik. Ben çevre düşmanı biri değilim.



Yalova’da geçen yıl yapımına başlanan köprülü kavşak için ağaçların kesilmesiyle gündeme gelen CHP’li Belediye Başkanı Vefa Salman, içini SÖZCÜ’ye döktü. Salman, “Benim tek oğlum vardı, onu da Yalova’da bu çalışmaların yapıldığı yere 2-3 kilometre uzaklıkta trafik kazasında kaybettim. Oğlum, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiydi. O yüzden insan hayatının ne kadar önemli olduğunu benden iyi kimse bilemez. Benim için bir insan hayatı milyon ağaçtan daha kıymetlidir” dedi. Salman, bir buçuk yıllık belediye başkanlığı süresince Yalova için yaptıklarını ve planladıklarını da paylaştı. İşte o röportaj:


ATATÜRK’ÜN YALOVA’DA ÜÇ EVİ VAR


YALOVA’nın, Cumhuriyet tarihi açısından büyük...