04 / 05 / 2024

Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi

Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi

Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ‘Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde çalışmalara hızla devam ediliyor. 

İnşaat sektörünün yeni yüzü kentsel dönüşüm için alternatif olacak! Çelik evlere talep artıyor...

İnşaat sektörü gerek teknolojinin getirdiği yeniliklerden biri olan çelik evler, kentsel dönüşüm için alternatif odu.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm mağduriyeti: Kira yardımı verilmedi, 2013'ten beri evler yapılmadı! 

Gaziosmanpaşa’da 2013’te başlayan kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkımı yapılan konutlar hala teslim edilmedi. İşte vatandaşların mağduriyeti...

Edirne'de su basan 21 ev kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa edilecek!

Edirne'de her yağmurda sular altında kalan evleri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan 21  aileye konteyner evler tahsis edildi.

Okmeydanı Fetihtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Evler tahliye ediliyor mu?

İstanbul Okmeydanı’nda Beyoğlu Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar devam ediyor. Bugün de çalışmalar nedeniyle vatandaşlar evlerini terk ederken, bazıları da memletlerine dönmek zorunda kalıyor. 

Kocaeli Darıca'da kentsel dönüşüm başladı!

Kocaeli Darıca Belediyesi, Emek Mahallesi'nde 256 Evler Kentsel Dönüşüm Projesi'ni başlattı. Proje dahilinde 329 daire hızla dönüşüyor.

Yozgat Menekşe Evler kentsel dönüşümde son durum ne? 

Yozgat Belediyesi tarafından yürütülen "Menekşe Evler Kentsel Dönüşüm ve Millet Bahçesi”nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Ankara Yamaçevler'de kentsel dönüşüm hızlandı!

Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ‘Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde çalışmalara hızla devam ediliyor. 

Malatya Yamaç Mahallesi'nde kentsel dönüşüm tepkisi!

Malatya Yamaç mahallesi sakinleri mahallerinin tamamının kentsel dönüşüm kapsamına alınmasına tepki göstererek Yamaç ve Beydağ mahallelerinin imara açılmasını istedi.

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde inşa edilen yapılardan alınan evler için yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları iade alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl olur?

Yenimahalle Yamaçevler'de dönüşüm başlıyor!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Yamaçevler'de başlayan dönüşüm çalışmalarını inceledi.

Yamaçevler'de kentsel dönüşüm başladı!

Yamaçevler’de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ile birlikte gecekondu bölgesine gelerek mahalle sakinleriyle sohbet etti, yıkım çalışmalarına başlandı.

Şahinbey'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında eski garajlardaki evler yıkıldı ve İnönü Caddesi’ne alternatif yol çalışmaları tüm hızıyla başladı.

Batman kentsel dönüşüm bekliyor!

Batman'ın Meydan ve Yeni mahalle semtlerindeki eski evler, kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasını bekliyorlar.

Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Haberi

Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi

Ankara Yenimahalle Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde çalışmalar sürüyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; proje içerisinde 66 hektar alanda bin 500 adet gecekondunun kentsel dönüşümü yapılıyor. Gecekonduların yüzde 75’inin yıkımını tamamlayan belediye ekipleri, hafriyat alımı ve alan düzenlemesi yapıyor. 4 bin konutun bölgeye kazandırılacağı projenin, 174 bin metrekarelik yeşil alan ve 15 parkı içinde bulunacak şekilde yapımı planlanıyor. Amacının gecekonduyu tarihe gömmek olduğundan bahseden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şu açıklamalarda bulundu:

“Vatandaşlarımızı mağdur etmeden, modern, yaşanılabilir ve sosyal bir semt oluşturmak istiyoruz. Bölgede yaşayanlar ile gerekli görüşmeleri yaptık ve sürekli görüşme halindeyiz. Onları bulundukları yerde ev sahibi yapmak istiyoruz. Yenimahalle’mizde başka gecekondu bölgesi de...