22 / 05 / 2024

Yangın tatbikatı sırasında huzurevi mi yandı

Yangın tatbikatı sırasında huzurevi mi yandı

Manisa'nın Soma ilçesinde, Soma Bakım Rehabilitasyon Merkezi ve Huzurevi’nde, Doğal Afet ve Yangın Söndürme tatbikatı yapıldığı sırada, personelin dinlenme odasında yangın çıktı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Masquerade Club İstanbul yangınında 29 kişi öldü: O binanın yöneticisi 'Ruhsat başka, mekan başka' dedi!

Beşiktaş'ta, tadilat sırasında yangın çıkan ve 29 kişinin öldüğü Masquerade Club İstanbul gece kulübünün yer aldığı 16 katlı apartmanın yöneticisi Şule Şeker, bu mekanı yapıldığı günden beri istemediklerine ve ruhsatın başka mekanın başka olduğuna dikkat çekti. 

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.

Türkiye'nin en büyük 500 şirketi açıklandı! İlk iki sırasında Tüpraş ve THY yer alıyor!

Capital dergisi, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin yer aldığı listeyi açıkladı. Listenin ilk sırasında yine Tüpraş ve THY yer alıyor.

Narlıdere'de lüks sitenin hızla yanmasının nedeni ne? Binalarda hangi önlemler alınmalı?

İzmir Narlıdere’deki lüks bir sitede çıkan yangında 8 katın hızla alev almasının nedenleri uzmanı tarafından tek tek sıralandı.  İnşaat sırasında atılan bazı hatalı adımlar binaları adeta kağıttan evler gibi bir anda küle çeviriyor.  Peki yangına karşı binalarda nelere dikkat edilmeli?

Dolar baskısı altında kalan altın yatay seyrediyor!

Haftanın ilk işlem günü güçlü doların baskısı altında kalan altın fiyatları yatay seyrediyor. Altındaki son dakika gelişmeleri yakından takip eden milyonlarca yatırımcı altın piyasasında olanları merak ediyor.

CE Sertifikalı Kale Yangın Kapısı güvenliği arttırıyor!

Yangın kapıları gerek konutlarda gerekse iş yerlerinde olası bir yangın esnasında güvenli tahliye aşamasında önemli bir rol oynuyor. İşte detaylar...

Yatırımcıya çeyrek ve gram altın uyarısı! Altın fiyatlarına bakarak bunu yapmanın tam sırası

Dünya ve Türkiye piyasalarında altının fiyatı düştü. Yakın zamana kadar bin TL’ye ulaşan altının gram fiyatı bugün itibari ile 905 TL’ye kadar geriledi. Altın uzmanları yatırım yapmak isteyenlere çeyrek ve gram altın uyarısı yaptı: Şimdi tam zamanı..

Karşıyaka'da yıkım sırasında çöken binayla ilgili soruşturma başlatıldı!

Karşıyaka'da deprem sonucunda ağır hasar alan 8 katı binanın kontrollü yıkımı sırasında yanında bulunan binanın çökmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Şehitkamil'de beton dökümü sırasında inşaatın zemini çöktü: 2 yaralı!

Gaziantep Şehitkamil Pancarlı Mahallesi'nde bir inşaatta beton dökümü sırasında zeminin çökmesi sonucunda 2 işçi yaralandı.

Bursa'da beton dökümü sırasında inşaat kalıbı çöktü: 4 yaralı!

Bursa'da bir inşaatta beton döküm işlemi sırasında kalıp çöktü. Meydana gelen kaza sonucunda 4 işçi yaralanarak İnegöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Asmolen dolgular deprem sırasında insanların üzerine düşebilir! 

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mülkiyeti Koruma ve Güvenlik Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Erhan Bakırcı, tavanlarda bulunan asmolen dolguların deprem sırasında insanların üzerine düşebileceğini söyledi.

Adil Karaismailoğlu: Akıllı şehirler gündemimizin birinci sırasında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Hem mikro mobilite hem akıllı şehirler gündemimizin birinci sırasında yer alıyor" dedi.

Salgın sırasında rahat bir nefes almak isteyen Ruslardan daçalara yoğun talep!

Koronavirüs sebebiyle 2 aydan fazla bir süredir uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sırasında rahat bir nefes almak isteyen Rusya vatandaşları daça olarak isimlendirilen sayfiye evleri ve arazileri satın almak ya da kiralamak için sıraya girdi.

Yangın tatbikatı sırasında huzurevi mi yandı Haberi

Yangın tatbikatı sırasında huzurevi mi yandı

Soma'da, 110 engelli ile 65 yaşlının kaldığı huzurevinde, eğitim tatbikatı sırasında yangın çıktı. 


Karamanlı Mahallesi Refik Şevket İnce Caddesi'nde 110 engelli ile 65 yaşlının kaldığı Soma Bakım Rehabilitasyon Merkezi ve Huzurevi’nde Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde görevli personeli tarafından "Doğal Afet ve Yangın Söndürme" tatbikatı yapıldı.


Merkezdeki 80 görevli personelin katıldığı eğitim tatbikatı devam ederken personelin dinlenme odasında yangın çıktı. Yangına, AFAD görevlileri müdahale etti. 


Paniğe yol açan yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri soğutma çalışmaları yaparak yangında zarar gören eşyaları dışarı çıkarttı.


Tatbikatının bir parçası olan yangına müdahale bölümüne gelmeden gerçek yangın çıktığını belirten AFAD personeli Müfit Gündoğdu, "Huzurevindeki personele yönelik planladığımız rutin eğitimin bir bölümü olarak yangın tatbikatı da yapacaktık. Bu sırada gerçek...