03 / 05 / 2024

yangına dayanıklı bina

yangına dayanıklı bina

Yangına dayanıklı olan, yıkılmayan bölme duvarlarını sertifikalandırarak, yapı sektörüne can güvenliği sağlayan ASPEN Diversa, Modüler Bölme Duvar Sistemleri ile yangının 45 dakika içerisinde ilerlemesini ve yayılmasını engelliyor...

1940 yılında dar gelirli aileler için dayanıklı ucuz evler inşa edilmiş!

1940 yılında tahta, dayanıksız ve saz gibi yerlerde yaşayan aileler için ucuz ve dayanıklı evlerin yapılmasına karar verilmiş. 

1933 yılında şehir yolları daha dayanıklı yapılacak!

1933 yılında şehirlerde yapılan yolların kısa süre içinde bozulmasından dolayı belediye bundan sonra daha dayanıklı yol yapılmasına karar vermiş.

Türkiye'de 10 kişiden 4'ü oturduğu konutun depreme karşı dayanıklı olduğuna inanmıyor!

Yapılan son araştırmalara göre, Türkiye'de her 10 kişiden 4'ü oturduğu evin depreme karşı dayanıklılığına güvenmiyor. 

Büyük deprem beklenen İstanbul’da da bina dayanıklılık testleri unutuldu!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artış gösteren bina dayanıklılık testlerine olan talep, büyük depremin beklendiği İstanbul'da da azaldu. Peki deprem unutuldu mu? Vatandaşlar ne diyor? 

Elektrikli ısıtıcı almak isteyenlere müjde! Goldsun Supra suya dayanıklı elektrikli ısıtıcıda içinizi ısıtacak fırsat!

Kasım ayına sayılı günler kala havaların hissedilir derecede soğumasıyla beraber elektrikli ısıtıcılara olan rağbet de arttı. Elektrikli ısıtıcı konusunda adından sıkça söz ettiren Goldsun da hem kumandalı ve hem de suya dayanıklı bir elektrikli ısıtıcıyla tüketicilerin karşısına çıktı.

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

İstanbullular depremi unuttu: Bina dayanıklılık testi başvuruları günde 300'den 5'e düştü!

İTÜ Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Sorumlusu İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Hasan Yıldırım, bina dayanıklılık testi talepleri ile ilgili konuştu. İşte o açıklamalar...

Uzmandan karot testi uyarısı: Eviniz depreme dayanıklı mı? Aman dikkat! 

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından Türkiye’nin pek çok bölgesinde bina dayanıklılık testlerine talep yağmıştı. Ancak depremden 2 ay sonra talepler durdu. Uzman isimden son dakika uyarısı geldi. İşte ayrıntılar...

10 senede 2 milyondan fazla bina yenilendi ve depreme dayanıklı hale getirildi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 sene içinde 2 milyondan fazla bina yenilendiğine ve depreme dayanıklı hale getirildiğine dikkat çekti. Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve İstanbul'a da değindi. 

Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar?

Jeofizik mühendislerinden "binalarda risk tespiti" uyarısı geldi. Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar? İşte uzaman isimden dikkat çeken açıklama...

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

Eviniz ne kadar sağlam? Oturduğum bina depreme dayanıklı mı?

Evinizin depreme karşı dayanıklı olup olmadığını nasıl öğrenebilirsiniz? Evim depreme dayanıklı mı? Bu ve benzeri soruların yanıtları pek çok insan araştırmaktadır. İşte bu konuda araştırılan diğer ayrıntılar!

Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli depremler  yapı dayanıklılığını yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

yangına dayanıklı bina Haberi

yangına dayanıklı bina

Dünya çapında birçok projenin iç mimarisinin tamamlayıcısı olan ASPEN, uzun Ar-Ge ve test çalışmalarının ardından, yeni bir başarıya daha imza atarak,45 dakika boyunca yangına dayanıklılık gösteren duvar sistemiyle, çelik taşıyıcıların ve ahşap panellerin, alevlenmediğini ve çökmediğini ispatladı. Aspen İntegra metal asma tavan sistemleri ve Aspen Diversa Modüler Bölme Duvar Sistemlerinin almış olduğu yangına dayanıklılık sertifikasıyla, yapı sektörüne güvenlik ve kalite sağlıyor. 


Yangın Yönetmeliği Binaların Güvenliğini Arttırıyor


Aspen Genel Müdürü Ertuğrul Gündoğdu; her zaman can güvenliğinin firmaları açısından çok önemli olduğunu, günümüzde ise yapı yönetmelikleri kapsamında binaların yangından korunmasının önem kazandığını belirtiyor. Yönetmelikte yangın duvarının; aynı bina içinde yangının ilerlemesini ve yayılmasını, belirtilen süre içerisinde yangını durduran düşey eleman olarak tanımlandığını, bu yapı elamanlarından oluşan Aspen Diversa Bölme Duvar Sistemi ile de...