07 / 05 / 2024

yangında kül olan beylik han yeniden yapılacakmı

yangında kül olan beylik han yeniden yapılacakmı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun şekilde yapılacak olan Beylik Han’ının mimari yapısı ortaya çıktı. İnegöl Belediyesinin hazırlayacağı restorasyon projesiyle birlikte Beylik Han’ı yeniden inşa edilecek....

Altın fiyatlarında yıl sonu kasırgası! Yer yerinden oynadı! Elinde altını olan baksın! 30 Aralık 2022 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın son işlem günü de milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor.  Bugün altın fiyatlarında yıl sonu kasırgası yaşanırken altında yer yerinden oynadı. Elinde altını olan baksın! 30 Aralık 2022 altın fiyatları. 

Doların geleceği en dip rakam resmen belli oldu! 1 doları bile olanlar kül kesildi! Doları olanlar hemen toplansın!

Dolar değer kaybetmeye devam ederken yatırımcılar ''dolar ne olacak, dolar yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunun yanıtını araştırırken doların geleceği en dip rakam resmen belli oldu. 1 doları bile olanlar bu rakam karşısında kül kesti. Doları olanlar hemen toplansın.

Lüleburgaz'da taşkında ağır hasar gören binalar yıkılıyor!

Kırklareli Lüleburgaz'da sağanak sebebiyle yaşanan taşkında ağır hasar gören 3 bina yıkılıyor. Ekipler, Yıldırım Mahallesi'ndeki yan yatmış olan iki katlı binanın yıkımını iş makinesi aracılığıyla gerçekleştirdi.

Gölcük depreminin sembolü olan binalar yıkılıyor!

1999 yılında Gölcük'te meydana gelen deprem sonrasında basında haberlere konu olan meşhur 2 bina için yıkım kararı alındı. 

Altın fiyatlarında inişli çıkışlı trend devam ediyor!

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Atayık, "Altın fiyatlarında bir süre diniş ve çıkışlı trendi yaşayacağız. Yeni rekorlar sürpriz olmayacağı gibi, olumlu haberler sonucunda altının onsunda 1,400 dolar rakamlarını da yeniden görebiliriz." dedi.

Russel Crowe'un evi kül oldu!

Ünlü oyuncu Russel Crowe'un çiftlik evi çıkan orman yangınında adeta kül oldu, üzücü haberi Cem Yılmaz "Sevgili abimize çok geçmiş olsun" mesajıyla sosyal medyadan duyurdu.

Tunç Soyer: Yanan alanların 1 metrekaresi bile imara açılmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada İzmir’de çıkan orman yangınlarında kül olan alanların 1 metrekaresinin bile imara açılmayacağını belirtti.

Kartal'da çöken binanın yanındaki Yunus Apartmanı yıkılıyor!

Kartal’da çöken ve 21 cana mezar olan Yeşilyurt Apartmanı’nın yanında bulunan Yunus Apartmanı da göçme tehlikesi nedeniyle yıkılıyor.

Ali Kılıç hakkında çıkan yolsuzluk iddialarını yanıtladı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, hakkında çıkan yolsuzluk iddialarına ilişkin AK Partili meclis üyeleri tarafından yöneltilen soruları yanıtladı.

Rize-Artvin Havalimanı'nda denize günde 80 bin ton taş dökülüyor!

Çalışmaların tam gaz devam ettiği Rize-Artvin Havalimanı'nda denize günde 80 bin ton taş dökülüyor. Havalimanı 29 Ekim 2020 tarihinde açılacak...

YHT garlarında 'kütüphane' dönemi başlıyor!

Okuma kültürü ve alışkanlığının geliştirilmesine katkı sağlanması adına ve yolcuların yolculukları sırasında okumaya teşvik edilmesi amacı ile YHT garlarında 'kütüphane' dönemi başlıyor.

Zeynep Kılıçdaroğlu'na ait Buz Rezidans'taki daire satıldı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu'na ait olan ve değerine ilişkin tartışmalara neden olan Buz Rezidans'taki daire, 100 bin dolar karşılığında Güneş Gazetesi'nin sahiplerine satıldı.

Konut finansmanında kârlılık oranları düşük!

Konut finansmanında kârlılık oranları sektör ortalamasına göre nispeten düşük seyrediyor.

yangında kül olan beylik han yeniden yapılacakmı Haberi

yangında kül olan beylik han yeniden yapılacakmı


20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangın sonrası kül olan Beylik Han’ında gerçekleştirilen kazılar sona erdi. Bursa Arkeoloji Müzesi tarafından yapılan kazılarda tarihi Han’ın mimari yapısı ve temel dokusu ortaya çıkartıldı. Bu çalışmanın ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun şekilde yapılacak olan Beylik Han’ı için İnegöl Belediyesi restorasyon projesi hazırlayacak. Daha 3 tane hazırlanması planlanan proje ile Bursa Müzeler Müdürlüğünün hazırlayacağı kazı raporu koruma kuruluna sunulacak. Kurul tarafından onaylanacak proje, Büyükşehir Belediyesinin yapacağı ihaleyle uygulanmaya başlayacak. Çalışmaların ise 2014 yılı Mart ayı sonuna kadar başlayacağı bildirildi.


Kazı çalışmalarının yapıldığı Beylik Han’ında encümen üyeleriyle birlikte incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, meydana gelen yangının ardından İnegöl’ün siyasi partileriyle, sivil toplum örgütleriyle seferber olduğunu dile getirdi.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanını olay mahalline getirip,...