09 / 05 / 2024

yapay gölet inşa etmek

yapay gölet inşa etmek

Bir dergide yayınlanan çalışma ile Golyat kurbağasının, yavrularını korumak için taş taşıyarak gölet inşa ettiği ortaya çıktı. 

Şanlıurfa İl Müftülüğü İdlib'e 90 konut inşa edecek!

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından İdlip'e 90 konut inşa edilecek. Müftülükten yapılan açıklamaya göre; inşa edilecek konutlarının isminin  Şanlıurfa İbrahim Halilullah olacağı belirtildi. 

Kavak ağacının gövdesine inşa edilen 13 metrekarelik ahşap pansiyon yoğun ilgi görüyor!

Artvin'in "sakin şehir" unvanlı ilçesi Şavşat'ta, Cihat ve Filiz Küçükaltun çiftinin kavak ağacı gövdesine inşa ettiği ahşap ev yoğun ilgi görüyor.

Çin'in koronavirüs için 10 günde inşa ettiği hastane açıldı!

Çin'i etkisi altına alan koronavirüsü ülkede yayılmaya devam ediyor. Çin hükümeti Vuhan kentinde yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 10 günde inşa edilen hastane hizmete açtı...

Golyat kurbağası yavruları için gölet inşa ediyor!

Bir dergide yayınlanan çalışma ile Golyat kurbağasının, yavrularını korumak için taş taşıyarak gölet inşa ettiği ortaya çıktı. 

Avrupa’nın en yüksek gökdeleni Rusya'da inşa ediliyor!

Rusya’nın St. Petersburg kentinde Avrupa’nın en yüksek gökdeleni inşa ediliyor. 462 metre yüksekliğindeki ‘The Lakhta Centre’ adlı gökdelen Gazprom’un merkezi olarak kullanılacak.

KİPTAŞ Başakkent Gölet fiyatları 204 bin TL'den başlıyor! Yeni proje!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3. havalimanı ve TEM bağlantı yolunun kesişim noktasında inşa edilen KİPTAŞ Başakkent Gölet satışa çıktı. Projede fiyatlar 204 bin TL'den başlıyor...

2017'de hangi ülkede kaç gökdelen inşa edildi?

2017 yılında 200 metre ve üzerinde yüksekliğe sahip 144 gökdelen inşa edildi. Bu gökdelenlerin 15'i 300 metreden de yüksek. Peki 2017'de hangi ülkede kaç gökdelen inşa edildi ve Türkiye kaçıncı sırada?

Bahçeşehir Gölet projesinde yeni gelişme!

Tepkilere neden olan Bahçeşehir Gölet inşaatında yeni bir gelişme daha yaşandı. Danıştay, gölet ihalesinin yürütmesinin durdurulması yapılan itirazı reddetti. 

Dünyanın en yüksek gökdelenleri Çin'de!

Dünyayı yüksek bina furyası sardı. En çok gökdelen inşa eden ülke Çin oldu. Yüksek binalar sadece Asya ve Amerika'da değil, dünyanın neredeyse tüm metropollerinde bulunuyor.

Bahçeşehirliler Derneği'nden gölet açıklaması!

CHP'li Meclis üyeleri, BADER ve Gölet Gönüllüleri'nin açtığı davayla gölet için 2. yürütmeyi durdurma kararı geldi, fakat gölette inşaat durmadı. Konuyla ilgili BİR açıklama yapan Bahçeşehirliler Derneği , Danıştayın verdiği bir yürütmeyi durdurma kararını İdare Mahkemesinin bozamayacağını belirtti.

Kuzey Kore füze fırlatmak için 3 yapay ada inşa ediyor!

ABD'li gazete Los Angeles Times'ın ortaya attığı iddiaya göre Kuzey Kore, füze fırlatmak için kullanılacak 3 yapay ada inşa ediyor.

Başakşehir Belediyesi'nden Bahçeşehir Gölet açıklaması!

Başakeşhir Gölet'teki yapılaşmanın önünü açan imar planı için gelen 2. yürütmeyi durdurma kararı üzerine Başakşehir Belediyesi açıklama yaptı.

Gördes'e 2 yeni baraj ve 2 yeni gölet geliyor!

Gördes doğalgaz iletim hattının temel atma töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa'nın Gördes ilçesine 2 yeni baraj ve 2 yeni gölet inşa edeceklerini müjdeledi.

yapay gölet inşa etmek Haberi

yapay gölet inşa etmek

Journal of Natural History dergisinde yayınlanan çalışmayla, Golyat kurbağasının, yavrularını korumak için ağırlığı 2 kiloya varan taşları taşıyarak, gölet inşa ettiğini ortaya çıktı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, dünyanın en büyük kurbağa türü olan Golyat kurbağasının, Afrika'da yaşayan amfibi hayvanlar içerisinde yavrusu için gölet inşa eden tek canlı olduğu bildirildi. Journal of Natural History dergisinde yayımlanan çalışma, Golyat kurbağasının, yavrularını korumak için ağırlığı 2 kiloya varan taşları taşıyarak, gölet inşa ettiğini ortaya koydu.

Golyat kurbağasının davranışlarının araştırıldığı çalışmada, Mpoula Nehri kıyısındaki Golyat kurbağası yuvalarını inceleyen araştırmacılar, nehir kıyısında bulunan 22 kuluçka alanından 14'ünde yaklaşık 3 bin kurbağa yumurtası buldu. Türün, yumurtaları bırakmak için 3 farklı gölet hazırladığını ortaya çıkaran araştırmacılar, en güçlü ve dayanıklı göletin, baraj şeklinde oluşturulduğunu ve çevresine...