04 / 05 / 2024

Yapay zekanın gayrimenkul sektörüne etkisi

Yapay zekanın gayrimenkul sektörüne etkisi

Gayrimenkul ve emlak sektörü gelişen teknoloji ve yapay zeka ile birlikte yeniden şekilleniyor. Keypoint Gayrimenkul’ün kurucusu Tarık Seçkin, yapay zekanın gayrimenkul sektörüne etkileri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Yapay zekaya dikkat! Yapay zekanın etkileri dünya nüfusunun yüzde 40'ını işsiz bırakabilir!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel istihdama yapay zekanın yapacağı etkilerin önümüzdeki yıllarda farklı ve değişik olacağını bizlere gösteriyor. IMF konu ile ilgili etkileri açıklayan bir rapor yayımladı. Söz konusu raporda küresel bazda artması beklenen işsizlik oranı ise dikkat çekti.

Pek çok sektörde insan emeği yapay zekadan daha cazip gözüküyor...

Yapay zekanın pek çok sektörde insanların işlerini elinden alacağına dair endişelerin yükseldiği bir dönemde yapılan çalışma, insan emeğinin yapay zekadan çok daha ekonomik olarak hâlâ cazip olduğu gösterdiği açıklandı.

Yapay zeka sayesinde "Çimento Fabrikaları" 10-15 yıla kalmadan aramızdan ayrılacak...

Günümüzde, yapay zeka modellerinin artması ve popülaritesinin hızla bir biçimde ile profesyonel dünyada ciddi endişeler ortaya çıkmaktadır. İşte yapay zekanın  en fazla etkileyeceği meslek grupları da tartışma konusu oluyor. Özellikle inşaat sektöründe, yapay zekadan nasibini alacak.

Yapay zekanın ele alacağı 20 meslek grubu açıklandı! En az çatı ustaları, inşaatçılar ve sıvacılar etkileniyor...

Günümüzde, yapay zeka modellerinin artması ve popülaritesinin hızla bir biçimde ile profesyonel dünyada ciddi endişeler ortaya çıkmaktadır. İşte yapay zekanın en az ve en fazla etkileyeceği meslek grupları ve haberin detayları...

Eminönü Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Eminönü Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Nevzat Ayaz tarafından kuruldu.

Yapay zeka gayrimenkul sektörüne de giriyor! 

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen yapay zekanın avantajlarından konut sektörü için de artılar yaratacağını söyledi.

Yapay zekâ destekli ve ikili pişirme özellikli Samsung NV7B7997AAA fırında son zamanların en düşük fiyatı!

Yapay zekânın artık hemen her alana nüfuz ettiği bugünlerde Samsung da hem yapay zekâ destekli ve hem de ikili pişirme özellikli fırının tanıttı. Resmen devrim niteliğinde görülen ve piyasaya damgasını vuran bu ürüne yönelik tüm detaylar ve teknik özellikleri de belli oldu.

Karadağ, gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Adriyatik Denizi'ne kıyısı olan Karadağ'ın gayrimenkul piyasasının yazlık ev yatırımcıları ve bölgeye taşınmak isteyen uluslararası alıcıların talebiyle canlandı

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Leysın Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Leysın Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Nabil Jamıl Usman tarafından kuruldu.

Çip Devi Nvidia'nın değeri %24 yükseldi

Nvidia Corp, Wall Street'in yapay zekanın oyunun kurallarını değiştiren potansiyelini henüz fiyatlandırmadığını gösteren gelir tahmininin ardından, Perşembe günü bir ABD hisse senedi için bir günlük en büyük değer artışlarından birinde %24 yükseliş yaşadı

Yapay Zeka o kadar zeki değilmiş!  Hukuk ve işletme sınavlarını zor geçti!

Yapay zekanın sınırlarına yönelik araştırmalar sürerken, ilginç bir çalışma sınavlarla ilgili geldi. Gelecekte hayatımızın hangi alanlarında yapay zekayı göreceğimiz hem bilim adamlarının hem sıradan insanların merak konusu olurken, son yapılan bir çalışma ilginç sonuçlar ortaya koydu. Yapa zeka o k

Yabancılar 2022'nin ilk 9 ayında 6 milyon 335 bin 192 metrekarelik gayrimenkul satın aldı! 

EVA Gayrimenkul Değerleme, yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 ilk 9 ay itibariyle Türkiye’de gerçekleştirdikleri tüm gayrimenkul cinsinden alımları masaya yatırdı. İşte yabancıların gayrimenkul edinimleriyle ilgili detaylar...

Yapay zekanın gayrimenkul sektörüne etkisi Haberi

Yapay zekanın gayrimenkul sektörüne etkisi

Gelişen teknolojiyle beraber yapay zeka, veri analitiği gibi teknolojik yenilikler birçok sektörü etkilerken gayrimenkul sektörünü de yeniden şekillendiriyor. Proje pazarlama ve gayrimenkul yönetimi alanında hizmet veren Keypoint Gayrimenkul’ün kurucusu Tarık Seçkin, Covid-19 pandemisi ile beraber birçok sektör gibi gayrimenkul ve emlak sektörünün de çok hızlı bir şekilde dijitalleştiğini dile getirdi. 

Bu değişimle beraber gayrimenkul sektöründe sayısız fikirler üretildiğini ve hizmet kalitesinin arttığını söyleyen Seçkin, ‘’Gayrimenkul ve emlak sektörü COVID-19 pandemisi ile birlikte büyük bir dijital dönüşüm geçiriyor.  Pandemi öncesinde de müşterilerimize daha kaliteli hizmet sunabilmek adına teknolojiyi aktif olarak kullanıyorduk. Ancak pandemiyle beraber tüm sektör adına dijitalleşmenin önemi oldukça arttı. Şu anda sektörün hızla dijitalleştiğini ve sayısız yeni fikrin önünün açtığını görüyoruz.’’ dedi.

Gayrimenkul sektörünün, hizmet kalitesini daha yukarıya...