06 / 05 / 2024

yapı bölgesi nedir

yapı bölgesi nedir

Yerleşme alanı olarak da bilinen iskan sahası nedir? İskan sahası kapsamında yapı inşaatının yapılmasına izin veriliyor mu? İskan sahası harici alan nedir? İşte sorularınızın yanıtı...

AFAD uyardı! Marmara Bölgesi için kuvvetli yağmur ve kar yağışı geliyor...

Marmara Bölgesi'ndeki bazı şehirlerde bu gece saatlerinden itibaren sağanak yağış ve kar yağışı beklendiği açıklandı. Bu kapsamda, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul için uyarı yapıldı. İşte haberin ayrıntıları...

DASK'ta Marmara Bölgesi zirvede: Yüzde 67’lik sigortalılık oranı!

17  Ağustos’un 24. yıl dönümünde, Zorunlu Deprem Sigortası’na dikkat çekildi. Yapılan açıklamada Marmara Bölgesi'nin yüzde 67’lik sigortalılık oranıyla zirvede olduğu belirtildi. 

Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon tahminleri geride bıraktı!

Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon Haziran ayında yapılan bütün tahminleri aşarak Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) gelecek haftaki toplantıda faiz artıracağı beklentisini güçlü hale getirdi.

Öğretmenler dikkat! Depremde etkilenen illerden bazıları Üçüncü Hizmet Bölgesi yapıldı! 

Depremde etkilenen şehir ve ilçelerden bir bölümü öğretmenler için Üçüncü Hizmet Bölgesi şeklinde güncellendi. İşte ayrıntılar...

Çeşme Turizm Bölgesi için Danıştay kararını verdi: 16 bin dekarlık alan yapılaşmaya açılabilecek!

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle hayata geçirilmesi planlanan Çeşme Turizm Bölgesi Projesi kapsamında, Danıştay tarafından karar verildi. İşte ayrıntılar...

1 milyar TL ile başladı! TOBB’dan deprem bölgesi için ev kampanyası!

TOBB, deprem bölgesi için büyük bir konut kampanyası başlattı. 1 milyar TL nakit ile başlatılan kampanya kapsamında iş dünyasına desteğiyle kalıcı ve sağlam konutlar yapılacak.

Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap ihalesinin 2. oturumu 17 Mayıs'ta!

Emlak Konut GYO tarafından 28 Nisan 2022 tarihinde ilk oturumu gerçekleştirilen anbul Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin Pazarlık- Açık Artırma bölümünü kapsayan 2. oturumu 17 Mayıs 2022 Salı günü saat 14:30'da yapılacak. 

Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap ihalesine 11 firmadan teklif! 

Emlak Konut GYO tarafından, İstanbul Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin ilk oturumu 28 Nisan 2022 tarihinde saat 11:00'de yapıldı. İhaleye 11 firma katıldı. 

Kadıköy Merkez E-5 Otoyolu Ara Bölgesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Kadıköy ilçesi, Merkez, E-5 ( D-100 ) Otoyolu Ara Bölgesi Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin ( plan notu ilavesi ) 1/5000 ölçekli 29.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Bursa Sıcaksu Bölgesi kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Bursa Sıcaksu Bölgesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ihale yapıldı. 

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin 72 milyar yuanlık alt yapı projeleri için ilk kazma vuruldu!

Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde 72 milyar 27 milyon RMB tutarında yatırım projeleri için düğmeye basıldı...

TOKİ Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki projeler için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşümü için görüşmeler yapılıyor!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mahalle sakinleriyle bir araya geliyor. 

yapı bölgesi nedir Haberi

yapı bölgesi nedir

İskan sahası nedir?

İskan sahası, yerleşme alanı olarak tanımlanıyor. Yerleşme alanı ise, imar sının içindeki yerleşik alanla gelişme alanlarının tümünü kapsayan alan olarak ifade ediliyor.


Bir diğer ifade ile iskan sahası; imar sınırı içinde inşaata izin verilen alana deniyor. İskan sahası, bir kentin düzen tasarısında, yapı yapılmasına olur verilen alan olarak da tanımlanıyor.


Gelişme alanı - inkişaf sahası: 

İmar plânı sınırı içinde kalan ve plân programın da saptanan sûrej için şehrin gelişmesine aynian alandır.


Yerleşik alan - meskun saha:

İmar plânı yapıldığı sırada yerleşilmiş bulunan alandır.


Yerleşme dışı alan - iskan harici saha: 

İmar plânı sının ile imar sının arasında kalan ya yerleşik alan içinse olup da imar plânlarında yerleşmeye izin verilmeyen alanlardır.


Metropoliten alan:

Belirli bir nüfus sınırını aşmış (örneğin bir milyon gibi) sosyal ekonomik yönetim yönlerinden uzmanlaşma...