25 / 08 / 2024

yapı inşaat projelerinde müteahhitlik belgesi

yapı inşaat projelerinde müteahhitlik belgesi

Müteahhit, bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye deniyor. Peki, inşaat yapmak için müteahhitlik belgesi gerekir mi?

İnşaat yapmak için müteahhitlik belgesi gerekir mi?

Müteahhit, bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye deniyor. Peki, inşaat yapmak için müteahhitlik belgesi gerekir mi?

Laçinler Grup Yapı İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Laçinler Grup Yapı İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de Ömer Faruk Laçin tarafından kuruldu.

İnşaat sektöründe ithal işçi krizi: 'Amaç işçileri birbirine kırdırmak'!

Türkiye'de inşaat projelerinde çalışacak işçi bulmak neredeyse imkansız bir hal aldı. Bu soruna çözüm bulmak isteyen sektör temsilcileri ithal işçi tavsiyesinde bulunurken Dev Yapı-İş'in sert yanıt gecikmedi.

K10 Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

K10 Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Erdal Gögerçin tarafından kuruldu.

Byboyut yapı inşaat malzemeleri oto turizm nakliyat lojistik elekt. Elektronik sanayi limited şirketi kuruldu!

Byboyut yapı inşaat malzemeleri oto turizm nakliyat lojistik elekt. Elektronik sanayi limited şirketi Bağcılar’da Gökhan Nacar tarafından kuruldu. Bağcılar’da Gökhan Nacar tarafından kuruldu.

Ds Rossa Yapı İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ds Rossa Yapı İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de Doğan Laçin ve Mir Bedirhan Laçin ortaklığında kuruldu.

44. Yapı Fuarı'nda küresel yapı ve inşaat sektörü masaya yatırıldı! 45 binden fazla ziyaretçi katıldı! 

Yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri alanında dünyanın en büyük fuarı şeklinde nitelendirilen 44. Yapı Fuarı'nda küresel yapı ve inşaat sektörü masaya yatırıldı. Fuara 45 binden fazla ziyaretçinin katıldığı belirtildi...

Joe Biden, inşaat projelerinde maliyetleri azaltacak kararnameyi imzaladı!

ABD Başkanı Joe Biden, Maryland eyaletine bağlı olan Upper Marlboro’da, federal inşaat projelerinde maliyetleri azaltacak ve kaliteyi yükseltecek Proje İş Sözleşmeleri isimli kararnameye imza attı. 

Özak GYO Göktürk-2 projesinin inşaat işlerini İnt-Er Yapı İnşaat üstlenecek!

Özak GYO'nun İstanbul Eyüp'te hayata geçireceği Göktürk-2 projesinin inşaat işlerinin İnt-Er Yapı İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından yapılmasına karar verildi. 

Yapı - Yapı İnşaat'tan 2 yeni proje geliyor!

Yapı-Yapı İnşaat İş Geliştirme Direktörü Orkun Komutekir, iki tane lüks konut projesi inşa edeceklerini dile getirdi.

Dorçe Prefabrik Yapı - İnşaat kullanıcıların ihtiyaçlarına yanıt veriyor! 

Türkiye ve dünya genelinde inşa ettiği prefabrik yapılarla adından söz ettiren Dorçe Prefabrik Yapı- İnşaat - Stratejik Yönetim ve Planlama Direktörü Yücel Çebi sektöre yönelik açıklamalarda bulundu.

TOGG'un Gemlik Tesisi'ndeki üst yapı inşaatı için 1.500 kişi istihdam edilecek!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu), Gemlik Tesisi'ndeki üst yapı inşaatı için bu ay 220, toplamda ise 1.500 personelin istihdam edileceği belirtildi.

Yapı - Yapı İnşaat'tan 2021'e özel projeler!

Koronavirüs sürecinde yatırımlarına hızla devam eden Yapı & Yapı İnşaat, 2021 yılında da gaza basıyor. İFM'de 740 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan şirket, Ankara'da da AKM Millet Bahçesi'ni tamamlıyor.

TOGG Gemlik Tesisi’nin inşaatı için Yapı Merkezi seçildi!

Yapı Merkezi, TOGG’un ‘Yeniliğe Yolculuk’ hedefinin çekirdeği olan ve aynı çatı altında topladığı fonksiyonları, akıllı ve çevreci özellikleriyle ‘Bir Fabrikadan Daha Fazlası’ olarak tanımlanan Gemlik Tesisi’nin üst yapı inşaatını üstlenecek. 

yapı inşaat projelerinde müteahhitlik belgesi Haberi

yapı inşaat projelerinde müteahhitlik belgesi

İnşaat yapmak için müteahhitlik belgesi gerekir mi?

Müteahhit'in temel tanımı, bir taahhüt işini üstüne alan kişi, yani Müteahhit kişi, taahhüt ettiğini yapacağını belirten, taahhütünü yerine getireceğine söz veren kişi, kurum veya kuruluş olarak karşımıza çıkıyor. 


Müteahhit veya Yüklenici veya Üstenci sözleşme ile yüklenilen işi veya projeyi gerekli yöntemle temin ve tamamlamayı tahahhüt eden özel veya tüzel kişiye verilen ad olarak tanımlanıyor. Ancak müteahhit kavramı daha çok inşaatı yapan özel veya tüzel kişilerle özdeşleştiriliyor. Peki, inşaat yapmak için müteahhitlik belgesi gerekir mi?


16.12.2010 tarih ve 27787 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik” ile 01.01.2012 tarihinden itibaren inşaat ve tesisat işlerinde yapım işi üstlenen müteahhitlerin yetki belgesiz usta çalıştırmalarına izin verilmemesi, ilgili idarelerce ve...