23 / 12 / 2024

Yapı riskli olarak tespit edilirse ne olur

Yapı riskli olarak tespit edilirse ne olur

Kentsel dönüşüme girmek isteyen bina sakinleri riskli yapı sürecini merak ediyor. Peki, riskli yapı tespit edilirse ne olur? Kentsel dönüşüm süreci nasıl işler?

Yapı riskli olarak tespit edilirse ne olur?

Kentsel dönüşüm kapsamında bir yapı riskli olarak tespit edilirse ne olur? Riskli yapı tespitine karşı itiraz edilir mi? Riskli yapı tespitinin onaylanmasının ardından tahliye ve yıkım süreci nasıl başlar?

Artan maliyetler ve düşen alım gücü deprem riskiyle birleşti: Konut krizi can krizine dönüştü!

Mega kent İstanbul'daki 2 milyonluk yapı stokunun 1.3 milyonu riskli olarak belirtiliyor. Söz konusu yapılardan 230 bin tanesi de acilen dönüştürülmesi gerekiyor.

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı süreci nasıl işliyor?

Riskli yapı; yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine yeni yönetmeliğe uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Ankara Altındağ'da riskli alan ilan edilen konutların duvarları çatladı!

Başkent Ankara'nın Altındağ ilçesinde 2017 yılında riskli olarak ilan edilen mahalledeki konutların duvarları çatladı.

Diyarbakır Bağlar'ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Diyarbakır Bağlar'da "riskli" olarak ilan edilen ve yapıların yıkımına başlanan 54 dönümlük alanda Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor.

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişme!

İstanbul'da tartışmalara neden olan Güngören Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde Danıştay tarafından riskli alan kararının iptali sonrasında söz konusu bölgeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'rezerv (yeni) yapı alan' olarak değiştirildi. 

İstanbul'daki 77 bin yapı riskli!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nin gerçekleştirdiği 9. Türkiye Deprem Mühendisliği Konferansı kapsamında İstanbul’da bulunan yapıların depreme dayanıklılığı gündeme taşındı. Peki Türkiye'de kaç riskli bina var? Bu binaların kaçı İstanbul'da? İşte ayrıntılar...

Hangi şehirdeki 300 bin yapı riskli?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'un deprem riskine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ali Kurt, İstanbul'daki riskli binalar için 550- 600 milyar TL'lik yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

Riskli yapı kiracı hakları tüm detaylarıyla!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak onaylanan ve yıkılması kararı alınan binalarda yaşayan kiracılarında hakları bulunuyor. İşte riskli yapı kiracı hakları tüm detaylarıyla...

Muğla için korkutan uyarı: 574 yapı riskli!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla’da 2017 yılından bu yana yürütülen çalışmalarda 286 binanın riskli olduğu bilgisini açıkladı. Alban, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, “Muğla deprem bölgesi, insanlar beton tabutlar içerisinde yaşıyor. Tehlikenin farkında mısınız?” diye sordu.

Yapı Kredi'den konut finansmanlarındaki kampanyalarla ekonomiye katkı! 

Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Erün, Yapı Kredi olarak konut finansmanlarında gerçekleştirilen kampanyalarla ekonomiye katkılarını sürdürdüklerini belirtti...

Hekim Yapı'nın 15'inci bayi toplantısı gerçekleşti! 

Hekim Yapı, geleneksel olarak düzenlediği bayi toplantısının 15'incisini düzenledi. Toplantı Kıbrıs Concorde Luxury Resort’de, 6-9 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleştirildi...

Yapı riskli olarak tespit edilirse ne olur Haberi

Yapı riskli olarak tespit edilirse ne olur

Kentsel dönüşüme girmek isteyenlerin öncelikle yapıları için risk tespiti yaptırmaları gerekiyor. Risk tespiti aşamasında 2/3 gibi bir çoğunluk gerekli olmuyor. Maliklerden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı ile bu tespit yapılabilir.

Müracaat için tapu belgesinin ve kimlik belgesinin fotokopisi yeterli oluyor. Peki, riskli yapı tespit edilirse ne olur? Kentsel dönüşüm süreci nasıl işler?

RİSKLİ YAPI TESPİTİ BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

Vatandaşlar yapılarını, Bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerine, büyükşehir ilçe belediyelerine veya Bakanlıkça lisanslandırılacak, kurum ve kuruluşlara tespit ettirebilirler. 

Riskli yapılar, 6.3.2007 tarihli ve 26454 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre tespit edilir.