19 / 05 / 2024

Yapı ruhsatları kullanım izni

Yapı ruhsatları kullanım izni

TÜİK, Ocak-Haziran 2013 dönemine ilişkin Yapı İzin İstatistikleri'ni açıkladı. Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı, yüzölçümü ve daire sayısı bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre artış kaydetti...

Kızılbük Thermal Wellness Resort devre mülk projesinde son dakika: Yapı ruhsatları iptal davası reddedildi!

Kızılbük Thermal Wellness Resort devre mülk projesine4 karşı açılan yapı ruhsatları iptal davası reddedildi. İşte ayrıntılar...

Elektronik Beton İzleme Sistemi 432 bin 797 yapıda kullanıldı! İnşaat betonunda çipli takip dönemi!

Beton kalitesinin çip yardımıyla elektronik ortamda denetlenmesi için oluşturulan ve teknolojik altyapısını AselsanNET'in oluşturduğu Elektronik Beton İzleme Sistemi, 432 bin 797 yapıda kullanıldı. İşte sistem ile ilgili detaylar...

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İzin almak gerekir mi?

Arsa sahipleri maliyeti uygun olan, kullanımı pratik olan bu evlerin yapımı için gerekli şartları aldıktan sonra prefabrik projelerini gerçekleştirebilirler. Peki “Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İşte detaylar!

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu kullanım hakkı pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Bunun dışında devir işlemi de merak edilmektedir. İşte Hisseli tapuya dair merak edilenler!

Hangi saatlerde elektrik tasarrufu yapılır? Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz?

Elektrik tasarrufu konusu vatandaşların gündeminde yer alıyor. Özellikle Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz? sorusu sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Ortak kullanım alanı işgali ihtarname 2021!

Herhangi bir site ya da apartmanda yaşayanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte ortak kullanım alanı işgali ihtarname hazırlama...

Apartman ortak kullanım alanı işgali!

Bir site ya da apartmanda oturanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte apartman ortak kullanım alanı işgali...

Işıklar Yapı'nın fon kullanım raporu yayınlandı!

Işıklar Yapı'nın hazırlanan bedelli sermaye artırımından elde edilecek fonun kullanım yerlerine ilişkin rapor ve rapora ilişkin Yönetim Kurulu Kararı yayınlandı. 

Gökorman'da 218 bağımsız bölümün yapı kullanım izin belgesi alındı!

Sinpaş GYO'nun projelerinden Gökorman Projesi kapsamında A bloka ait 216 konut ve 2 adet ticari üniteden oluşan toplam 218 adet bağımsız bölümün yapı kullanım izin belgesi alındı. Projede teslim süreci  devam ediyor.

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın yapı ruhsatları hazırlandı!

Emlak Konut GYO'nun projelerinden Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım kapsamında, 884 Ada 1 Parselde yer alan Bağımsız Bölümlere ait yapı ruhsatları yeniden düzenlendi. 

Köy Zekeriyaköy tadilat yapı ruhsatları alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın mülkiyetinde bulunan İstanbul ili, Sarıyer ilçesi, Zekeriyaköy Mahallesinde yer alan, 1790 Ada 4 Konut Parselinde revizyona gidildi, 245 adet olan konut sayısı 248 adet olacak şekilde Tadilat Yapı Ruhsatları 16 Temmuz'da alındı...

Yapı ruhsatları kullanım izni Haberi

Yapı ruhsatları kullanım izni

TÜİK, Ocak-Haziran 2013 dönemine ilişkin Yapı İzin İstatistikleri'ni açıkladı.


Bu yılın ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 10,7, yüzölçümü yüzde 4,2, değeri yüzde 7,5, daire sayısı yüzde 7,7 arttı.


Yılın ilk yarısında yapı ruhsatına göre yapıların yüzölçümü 77 milyon 965 bin 903 metrekareye karşılık gelirken, bunun 45 milyon 767 bin 548 metrekaresi (yüzde 58,7) konut, 19 milyon 595 bin 468 metrekaresi (yüzde 25,1) konut dışı ve 12 milyon 602 bin 887 metrekaresi (yüzde 16,2) ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti.


Yapı Kullanma İzin Belgesi verilen yapıların bina sayısı 2013'ün ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,6, yüzölçümü yüzde 18, değeri yüzde 23,4, daire sayısı yüzde 21,7 arttı. 


Yüzölçümü 56...