11 / 05 / 2024

Yapı sektörü 2021

Yapı sektörü 2021

KONUTDER ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas yaptığı açıklamada "Sektör olarak vatandaşlık hakkı ücretleri düşürüldüğünde, kendimize koyduğumuz hedef orta vadede 10 milyar dolardı. Ancak potansiyel olarak 25 milyar dolara ulaşabileceğimizi öngörüyoruz." dedi.

En çok iş ilanı veren sektörler belli oldu! Yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti!

2024 yılının ilk çeyreğinde pek çok sektörde iş ilanlarında artış görüldü. En fazla iş ilanı yayınlanan sektörler tek tek açıklanırken, yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti...

Vadeli banka faizleri ve döviz artışı inşaat sektörünü vurdu!

Tatilcilerin gözdesi Bodrum’da yapı sektörü zor zamanlardan geçiyor. Özellikle mega projelerde, konut satışları neredeyse yarı yarıya azaldı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri, çözüm için konut kredilerine erişime işaret ediyor

İnşaat sektöründe zam endişesi: Yapı sektörü konut üretemeyecek duruma geldi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yapı maliyetini doğrudan etkileyen beton ve çimentoya son yapılan yüzde 25’lik zamdan sonra yapı sektörü konut üretemeyecek duruma geldi...

Konut fiyatlarında düşüş olmayacak! Sektör temsilcileri uyarıyor! Vatandaşlara yönelik teşvikler sağlanmalı!

Yapı sektöründe girdi maliyetindeki yükselişler müteahhit firmaları zorluyor. Son yıllarda hem inşaat malzemelerinde hem de arsadaki fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde yaşanan artışlar konut arzını azaltarak piyasanın durağanlaşmasına neden oldu.  

İnşaat sektörünün profesyonelleri bir araya geldi...

Yapı sektörü profesyonelleri, InSuppliers tarafından düzenlenen ve sürdürebilirlik alanında verimlilik, çevre dostu ürün gibi hizmetler ve yeni iş ve iletişim modellerinin ele alındığı etkinlikte buluştular.

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Konut sektörünün 2021 yılı 4. çeyrek karnesi!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde masaya yatıran ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 4. Çeyrek Raporu'na göre konut satışı 2021 4. çeyrekte tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

Hazır beton sektörü 2021 yılını büyüyerek kapattı!

Türkiye Hazır Beton Birliği 2021 yılı kapsamındaki Hazır Beton Sektör Raporu’nunun detaylarını yayımladı.

Metaverse’ün inşaat ve yapı sektörüne getirecekleri masaya yatırılıyor!

Workindo tarafından gerçekleştirilecek olan "İnşaat Sektörü Buluşmaları" etkinliği başlıyor. Etkinlikte Metaverse’ün inşaat ve yapı sektörüne getirecekleri masaya yatırılacak.

Konut sektörü 2021'i nasıl kapattı?

2021'i pandeminin gölgesinde geçiren konut sektörü geçtiğimiz yılı nasıl kapattı? Sektörde neler yaşandı? İşte deraylar...

Modüler prefabrik yapı sektörü 2022'den umutlu!

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Pazarlama modüler sektörüne ilişkin 2022 beklentilerini açıkladı.

Konut sektörünün 3. çeyrek karnesi!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde inceleyen ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 3. Çeyrek Raporu'na göre yabancıya konut satışı Eylül'de tarihin en yüksek rakamını gördü. 

Yapı sektörü 2021 Haberi

Yapı sektörü 2021

KONUTDER ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 8. Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında gerçekleştirilen "Hizmet İhracatında İnovasyon" başlıklı panelde açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, sektördeki 1,2 milyar dolarlık payı 6 milyar dolara kadar çıkardıklarını dile getiren Altan Elmas, "Sektör olarak vatandaşlık hakkı ücretleri düşürüldüğünde, kendimize koyduğumuz hedef orta vadede 10 milyar dolardı. Ancak potansiyel olarak 25 milyar dolara ulaşabileceğimizi öngörüyoruz. Türkiye, birçok sorun ve sıkıntıya rağmen hala bir cazibe merkezi." şeklinde konuştu.

İnşaat sektörünün aslında hizmet ihracatı içinde yer almadığını belirten Altan Elmas, "Biz öyle görüyoruz ama düzenlemelerimiz o noktada değil. Biz yurt dışına konut satmak için hiçbir reklam, pazarlama, dış fuar ya da dışarıda açtığımız satış ofisleri ile alakalı herhangi bir destek alamıyoruz. Örneğin, Sur Yapı...