18 / 05 / 2024

Yapı Ürünlerinin Üretim-Kullanım Döngüsü Dersi

Yapı Ürünlerinin Üretim-Kullanım Döngüsü Dersi

Türkiye İMSAD yapı ürünlerinin üretim ve kullanılabilirlik döngüsü için çevre dostu malzeme ve sürdürülebilirlik komitelerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi ile işbirliği gerçekleştirdi.

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için öneri! Binalarda izolatör kullanımı teşvik edilmeli!

Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Özcanlı,  dünyada en fazla kullanılan deprem izolatörü olduğuna dikkati çekerek, kentsel dönüşüm projelerinde binalarda izolatör kullanımının önemine değindi.

PTT personel alımı başvurularında son dakika! PTT iş başvurusu nasıl yapılır? PTT personel alımı başvuru şartları 2024!

PTT personel alımı başvurularındaki son dakika gelişmeleri iş arayan pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki PTT iş başvurusu nasıl yapılır? PTT personel alımı başvuru şartları 2024...

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

SGK 1392 personel alımı tercihleri nereden yapılır? SGK personel alımı başvuruları başladı mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı toplam 1392 sözleşmeli personel alımı yapacağını ilan etti. Peki, SGK 1392 personel alımı tercihleri nereden yapılır? SGK personel alımı başvuruları başladı mı? İşte detaylar...

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

TMO peş peşe açıkladı! Çiftçilere 1 milyar 432 milyon TL ödeme yapıldı! Buğday, arpa, mısır alımları tam gaz!

TMO peş peşe açıkladı! Çiftçilere 1 milyar 432 milyon TL ödeme yapıldı! Buğday, arpa, mısır alımları tam gaz!

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Depremzede kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Deprem kira yardımı nereden alınır?

Depremzedelere yapılacak olan kira yardımına dair sorular sorulmaya devam ediliyor. Depremzedelere kira yardımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu kullanım hakkı pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Bunun dışında devir işlemi de merak edilmektedir. İşte Hisseli tapuya dair merak edilenler!

Prefabrik yapılar depreme dayanıklı mıdır?

Prefabrik yapılara dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Prefabrik yapılar depreme dayanıklı mıdır? sorusudur. İşte detaylar!

Hangi saatlerde elektrik tasarrufu yapılır? Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz?

Elektrik tasarrufu konusu vatandaşların gündeminde yer alıyor. Özellikle Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz? sorusu sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Kırtasiye yardımı nedir? Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kırtasiye yardımı ne kadar? İşte detaylar!

Kırtasiye yardımı nasıl yapılır? Kırtasiye yardımı kimlere yapılır? soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Yapı Ürünlerinin Üretim-Kullanım Döngüsü Dersi Haberi

Yapı Ürünlerinin Üretim-Kullanım Döngüsü Dersi

Türkiye inşaat malzemeleri sanayisini bir bütün olarak ele alarak, sürdürülebilir büyümeyi, yurt içinde ve yurt dışında işbirliklerinin geliştirilmesini amaçlayan Türkiye İMSAD, sürdürülebilirlik vaatlerini yerine getirmeye devam ediyor. Dernek çatısı altındaki Çevre Dostu Malzeme ve Sürdürülebilirlik Komitelerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında projelendirilen “Yapı Ürünlerinin Üretim-Kullanım Döngüsü Dersi” Yıldız Teknik Üniversitesi’yle yapılan işbirliği çerçevesinde Mimarlık Fakültesi’nde güz sezonunu tamamladı. Öğrencilerin ilgisi ve katılımın güçlü olması derslerin gelecek döneminde de devam etmesine işaret etti. Bir sonraki dönem dersleri için hazırlık çalışmalarına başlandı.


Geleceğin mimarlarına yeşil bina bilinci

Türkiye İMSAD Çevre Dostu Malzeme Komitesi ile Sürdürülebilirlik Komitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından yapılan ortak çalışma sonrası gerçekleştirilen derste, öğrencilerin yapı ürünlerinin sürdürülebilirlik kavramı ve yapı yaşam döngüsü içerisindeki süreçlerini daha iyi ve daha akılda...