16 / 05 / 2024

Yapıların depreme dayanıklılığı ölçülecek mi

Yapıların depreme dayanıklılığı ölçülecek mi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve HAVELSAN, yapıların depreme dayanıklılığının ölçümüne yönelik olarak yeni çözüm geliştirilmesi amacıyla güçlerini birleştiriyor.

Kuzey Anadolu Fayı'nda 7 büyüklüğünde deprem olursa 24 ildeki yapıların yüzde 80'i yıkılır!

Neotektonik ve deprem uzmanı Prof. Dr. Hamit Haluk Selim, 24 şehrin merkezinden geçen Kuzey Anadolu Fayı Hattı'nda 7 büyüklüğünde deprem olursa yapıların yüzde 80'inin yıkılacağını belirtti. İşte uzman isimin korkutan o açıklaması...

Depreme dayanıklı sağlam yapılar için tek şart: Gerçek bir denetim!

Ülke genelinde deprem zararını azaltmak için toplumsal olarak bilinçlenmek ve depreme dayanıklı yapılaşmanın hayata geçirilmesi gerekiyor.

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Kendi konteynerini kendin yap kampanyası: Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? 

Deprem ülkesi olduğu gerçeğiyle 6 Şubat'ta tekrardan yüzleşen Türkiye'de konteyner yapıların fiyatları ve kullanım özellikleri gündemde merakla sorgulanıyor. Peki, Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? İşte detaylar...

Depreme dayanıklı çelik ev fiyatları 517 bin 500 TL'den başlıyor! İşte 1+1, 2+1, 3+1 çelik ev fiyat listesi...

Depreme dayanıklılığı ile bilinen çelik ev fiyatları 517 bin 500 TL'den başlıyor. Peki, 1+1, 2+1, 3+1 çelik ev fiyatları ne kadar? İşte güncel fiyat listesi...

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Karot işlemi nasıl yapılır? Binadan karot nasıl alınır? Karot ne işe yarar?

Karot işlemi, inşaat alanında yapıların kalitesini ve ömrünü belirlemek için önemli bir yöntemdir. Aynı zamanda binaların depreme dayanıklılığını değerlendirmede de kullanılmaktadır. Peki karot, ne işe yarar ve nasıl alınır? İşte karot örneği hakkında bilinmesi gerekenler…

Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar?

Jeofizik mühendislerinden "binalarda risk tespiti" uyarısı geldi. Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar? İşte uzaman isimden dikkat çeken açıklama...

Binalardaki korozyon depreme dayanıklılığı azaltıyor: İstanbul'da da 2000'den önceki binalarda korozyon had safhada!

İstanbul'da özellikle 2000'nden önce yapılan yapıların birçoğunda görülen korozyonun binaların taşıma gücünde düşüşe sebep olduğu, bu sebeple kentteki yapı stokunun hızlı şekilde yenilenmesi gerektiği belirtildi.

İstanbul otogarı için korkutan açıklama geldi! Depreme dayanıklı değil!

İstanbul Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan İstanbul otogarının depreme dayanıklı olmadığını açıkladı.

Eviniz ne kadar sağlam? Oturduğum bina depreme dayanıklı mı?

Evinizin depreme karşı dayanıklı olup olmadığını nasıl öğrenebilirsiniz? Evim depreme dayanıklı mı? Bu ve benzeri soruların yanıtları pek çok insan araştırmaktadır. İşte bu konuda araştırılan diğer ayrıntılar!

Prof. Dr. Cemalettin Dönmez'den depreme dayanıklı yapılar için 'Şili formülü' önerisi!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez yaptığı açıklamada depreme dayanıklı yapılar için perde duvar kullanımının önemine değindi. 

Yapıların depreme dayanıklılığı ölçülecek mi Haberi

Yapıların depreme dayanıklılığı ölçülecek mi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve HAVELSAN, yapıların depreme dayanıklılığının ölçümüne yönelik olarak yeni çözüm geliştirilmesi amacıyla güçlerini birleştiriyor.

Anadolu Ajansı muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye'de alanlarının önde gelen kuruluşları İTÜ ve HAVELSAN, sahip oldukları deneyim ve yetenekleri birleştirerek çeşitli alanlarda ülkeye yeni teknolojiler kazandırmak için iş birliği yapıyor.

Bu kapsamda, binaların depreme dayanıklılığına ilişkin beton kalitesinin tahribatsız ve hızlı testi için mikrodalga görüntüleme cihazı geliştirilecek.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ile HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay'ın imzaladığı protokol doğrultusunda, tıp, savunma gibi alanlarda başarıyla uygulanan mikrodalga görüntüleme teknolojisi, Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri olan yapıların depreme dayanıklılık testleri için kullanılacak.

- Yapay zekadan yararlanılacak

Geliştirilecek portatif mikrodalga test ve görüntüleme cihazı sayesinde, binaların beton kalite ve standartlarının önceden tespit edilmesi ve...