06 / 05 / 2024

yapım denetim şirketleri nerede açılıyor

yapım denetim şirketleri nerede açılıyor

Binaların projelerine uygun şekilde inşa edilmesi adına yasayla kurulan yapı denetim şirketlerinin büyük çoğunluğunun zorda olduğu öğrenildi. Birçok firma vergilerini dahi ödeyemezken, bazı firmaların ise büyük paralar kazandıkları iddia ediliyor.

Depremde ruhsatlı binalardaki yıkım yapım ve denetim hatalarını işaret ediyor! 

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, imarlı bölgelerdeki ruhsatlı binalarda meydana gelen yıkımların, yapım ve ruhsatlandırma aşamalarında hataları işaret ettiğini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması etkin şekilde uygulanmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Marmara Depremi'ndeki acıların tekrarlanmaması için yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması düzenlemesinin etkin şekilde hayata geçirilmesi ve denetim sisteminin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Müteahhitlik şirketleri ve inşaat çalışanları için skorlama sistemi geliyor!

Müteahhitlik şirketleri, taşeron firmalar ve inşaat sektörü çalışanlarına yönelik skorlama yapacak bir sistem kurulması için çalışmalar yapıyor.

Bina yapım ve denetimine üniversiteler dahil edilmeli!

İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Recep Özay, “Yapı ve denetim yaygınlaşmalı. Üniversite ve belediyeler iş birliğinde bulunarak bölgelerindeki oluşabilecek olumsuzlukları önceden tespit etmeli” dedi. 

İnşaat yapım hızı azaldı, konut fiyatları arttı!

İnşaat ve Gayrimenkul Uzmanı İsmail Yazıcı ve Yapı Denetim firması yetkilisi Mimar Orhan Keleş, doların yükselmesinin inşaat sektörüne etkisini değerlendirdi. Yetkililer, inşaatların yapım hızının düşerken, konut fiyatlarının arttığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kamu Yapıları Denetim Hizmetleri Yönetmeliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kamu yapılarına ilişkin her türlü yapım işlerine ait denetim hizmetlerinin yürütülmesinde uygulanacak usul ve esaslar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Vakıf GYO sermaye artırımı denetim raporunu yayınladı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Vakıf GYO sermaye artırımı denetim raporunu yayınladı.

Ertas Yapıt Denetim hakkında geçici durdurma işlemi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünden verilen ilana göre Ertas Yapıt Denetim hakkında geçici durdurma işlemi iptal edildi.

Su yapıları denetim hizmetleri yönetmeliği 2015!

Su yapıları denetim hizmetleri yönetmeliği 12 Mayıs 2015 tarihinde 29353 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, DSİ’nin, yatırımcının, proje müellifinin, yüklenicinin, yetkili denetim firmasının görev ve sorumluluklarını düzenliyor...

Mobil Yapı Malzemeleri Denetim Sistemi yazılımı geliştirildi!

Yapı malzemeleri alanındaki denetim faaliyetlerini sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapı malzemelerinin mobil sistemle denetlenmesi amacıyla Mobil Yapı Malzemeleri Denetim Sistemi” adı altında bir yazılım geliştirdi.

Yapı denetim şirketleri Eskişehir'de buluştu!

Yapı denetim şirketleri Eskişehir'de buluştu. Yapı Denetim Kuruluşları Birliği genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı genel başkan Tekin Saraçoğlu başkanlığında üye ve temsilcilerin tam katılımı ile Eskişehir şubesinde gerçekleştirildi.

Su yapıları denetim komisyonu!

Su yapıları denetim komisyonu (SYDK) DSİ Genel Müdürü tarafından merkez teşkilatında görev yapan teknik personel arasından görevlendirilen bir başkan, altı asıl ve altı yedek üyeden oluşuyor...

Diyarbakır'da 3. Yapı ve Denetim Sempozyumu başladı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda düzenlenen ve iki gün süreceği belirtilen "3. Yapı ve Denetim Sempozyumu" başladı...

yapım denetim şirketleri nerede açılıyor Haberi

yapım denetim şirketleri nerede açılıyor

Mersin'de yaklaşık 5 yıldır uygulanan sistemde özlenen standarda ulaşılamamış; pratikte sorunlar yaşayan birçok firma vergilerini dahi ödeyemezken, bazı firmaların ise büyük paralar kazandıkları iddia ediliyor. İşi pazarlıkla düşük fiyata alan şirketlerin maliyeye rayiç bedel üzerinden fatura kesmek zorunda olması sürdürülebilirliği engelliyor. Sıkıntılar semtler arasındaki rayiç bedel farklılıkları, belediyelerin tutumları ve sektördeki nakit darlığı kaynaklı olduğu savunuluyor. 


Birçok denetim şirketi kapısına kilit vururken, kotasını dolduranlar ise farklı isimlerde yeni şirketler kurup yollarına devam ediyorlar!Sektöre standart getirme arayışına giren firma sahipleri, Ticaret ve Sanayi Odasının konuya müdahil olması gerektiği görüşünde. 


Önemli sorunlardan birisinin de müteahhitlerin iş karşılığında daire önermesi olduğunu belirten firma sorumluları," Sağlam ve sağlıklı kent yapılaşması adına kurulan sistem özünde çok iyi, ancak uygulamada sıkıntılar yaşanıyor. Şirketler iş alabilmek içi fiyat...