16 / 05 / 2024

Yapışmayan Kum

Yapışmayan Kum

Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Antalya’daki bir lüks otel plajı için, Mısır’dan ayakları yakmayan ve yapışmayan 545 ton beyaz kum getirildi.

İmar yasasına takılanlardan yapı kayıt talebi: Mağduriyet yaratan yapı kayıt sorunu çözülsün! 

Büyükşehirdeki köylerin mahalle statüsüne dahil edilmesinin ardından köylerde imar mağduriyetleri ortaya çıktı. İmar yasasına takılanlar, köylünün kendi tapulu yerlerinde afet riski taşımayan yapılarının kayıt altına alınmasını talep etti. 

Ev hanımlarına müjde! Emeklilik kapısı açıldı! Çalışmayan ev hanımları nasıl emekli olabilir?

Uzun yıllar gündemde olan çalışmayan ev hanımları için emeklilik kapısı açıldı. Son zamanlarda yapılan yeni düzenlemeler ile çalışmayan ev hanımları da emekli olabilecek. Peki ev hanımları nasıl emekli olabilir? İşte detaylar...

Çalışmayan annelere aylık 7500 TL ödeme! Şartlara göre başvuru yapın!

Çalışmayan ev hanımlarının sevindiren yeni bir destek ödemesi devlet tarafından geldi. Başvuru yapan ve şartları yerine getiren tüm anneler bu ödemeden faydalanabilecek. Peki ödeme nasıl olacak? 

Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe, "Deprem değil, bina öldürür. Yapı stoğumuzu iyileştirmek için çok vaktimiz yok" açıklamasında bulundu. Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?  

'İstanbul'da kum denizdendi, demirleri düzeltirken bile kırılırdı'

Ali Ağaoğlu, İstanbul'daki yapı malzemeleriyle ilgili, "Kum denizden geliyordu, yarısı midye kabuğu, yarısı balçık. Demirler en kalın 12'lik kangal, düzeltirken bile kırılırdı" dedi.

Ev hanımlarına para yardımı yapılıyor mu? Devlet çalışmayan annelere para veriyor mu?

Yardım ödeneklerine dair vatandaşlardan pek çok soru gelmektedir. Özellikle çalışmayan ev hanımları hangi yardımdan yararlanabileceklerini merakla araştırmaktadır. İşte detaylar!

Çalışmayan ev hanımlarına her ay maaş! 12 ay boyunca hesaplarınıza yatıyor! İşte detaylar!

Çalışmayan ev hanımlarına maaş gibi ödeme yapılıyor. Başvuran ev hanımları 12 ay boyunca bu ödemeden yararlanacaklar. İşte detaylar!

İŞKUR'dan çalışmayan annelere müjde! 8 bin 540 TL destek ödeniyor! İŞKUR başvuru şartları ise…

İŞKUR'dan çalışmayan annelere müjdeli hhaber geldi. İŞKUR'dan 0-15 yaş çocuğu olan çalışmayan annelere 8 bin 540 TL destek ödemesi yapıyor. Başvuru yaparak ödemelerden yararlanmak isteyen anneler aranan şartları araştırıyor. İşte İŞKUR'un işi olmayan annelere sağladığı ödemenin detayları...

İnşaat sektörüne nisan zammı geldi mi? Çimento, demir, kum ve tuğla fiyatları kaç lira oldu?

İnşaat sektöründe maliyetler gittikçe artıyor. Bu artışın altında son zamanlarda demir, çimento, tuğla ve kuma yapılan zamlar yer alıyor. Peki çimento, tuğla, demir ve kum fiyatları bugün kaç lira? İşte 4 Nisan çimento, demir, tuğla ve kum fiyatları...

Çalışan ya da çalışmayan herkese maddi yardım yapılacak! 

Devletimiz salgın sürecinde vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara para yardımı sağlayan kurumlardan bir tanesi de kaymakamlıklar. Kaymakamlıklardan çalışan ya da çalışmayan herkese maddi destekler gelmeye devam ediyor.

İzmir Bayındır'da tarım arazilerine maden ocağı yapılacağı iddiası TBMM'de!

İzmir'in Bayındır ilçesinde tarım arazilerine kum-çakıl ocağı ve maden sahası yapılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Deliktaş'ta kum ocağı projesinin imar planı iptal edildi!

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Deliktaş köyünde yapılması planlanan kum ocağı projesine köylülerden tepki gelmesi üzerine imar planı iptal edildi.

Afyonkarahisar'da 700 yıllık kervansaraya 'korsan' restorasyon yapıldı!

Afyonkarahisar'da merkeze bağlı Anıtkaya köyünde bulunan 700 yıllık Eğret Kervansarayı'nda köy muhtarı tarafından "korsan" tadilat yapıldığı ortaya çıktı. Tarihi kervansarayın merdivenleri granit mermerle kapladığı, yığma olan taş duvar bölümü ise kum ve çimentoyla sıvandığı belirlendi.

Yapışmayan Kum Haberi

Yapışmayan Kum

Antalya’nın Kundu bölgesinde Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1.5 milyar dolara mal edilen ve 2010 yılında 'Dünyanın En Lüks Oteli' seçilen Mardan Palace’ın plajı, Mısır’dan özel olarak getirtilen beyaz kumla kaplandı. 180 bin metrekarelik alanda konumlanan ve yapımı için 10 bin metrekare altın, 500 bin kristal kullanılan otelin plajı da beyaz kumlarla içi gibi son derece lüks atmosfere büründü.


LÜKS PLAJIN FOTOĞRAFLARI


Otelin plajında kullanılan beyaz kumun Mısır’dan özel olarak getirildiğini belirten satış yöneticisi Aylin Uygur, "Normal kum, renginin koyu olması nedeniyle güneş ışınlarını toplar ve insanların yürürken ayaklarını yakar. Islak ayakla yürürken de yapışır. Ancak beyaz kum, rengi gereği güneş ışınlarını yaydığı için hem ayakları yakmaz hem de yapışmaz" dedi. Aylin Uygur, getirtilen beyaz kum miktarının toplam 545...