01 / 05 / 2024

Yarım Kalmış Proje Tapu

Yarım Kalmış Proje Tapu

AK Parti milletvekillerinin imzasıyla TBMM’ye sunulan yasa teklifinden, yarım kalmış teşvikli yatırımlara da tapu müjdesi çıktı

Prof Mühendis Proje Elektrik İnşaat Taahhüt Makine Ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Prof Mühendis Proje Elektrik İnşaat Taahhüt Makine Ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Recep Avcu tarafından kuruldu.

Onxon Mühendislik Proje Tasarım İmalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Onxon Mühendislik Proje Tasarım İmalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Vahap Onur Moray tarafından kuruldu.

Steelwolf Mühendislik Proje Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Steelwolf Mühendislik Proje Tasarım Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 30 bin TL sermaye bedeli ile İzzet Kurt tarafından kuruldu.

AMORF Doğal Taş Tasarım ve Proje Yarışması için son başvuru tarihi 13 Temmuz!

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) tarafından düzenlenen AMORF Doğal Taş Tasarım ve Proje Yarışması’nın başvuruları 13 Temmuz 2020'ye kadar devam edecek. 

Irak'taki Kubehan Medresesi yarım asırdır yeniden imarı bekliyor!

Osmanlı döneminde hayata geçirilen ve  bölgenin önemli dini eğitim merkezleri arasında yer alan Kubehan Medresesi, yarım asırdır yeniden imarı bekliyor...

İzmit'te yarım kalan konak inşaatı madde bağımlılarının yuvası oldu!

İzmit Belediyesi tarafından yarım bırakılan mahalle konağı alkol ve uyuşturucu kullananların yuvası haline dönüştü. Mahalle sakinleri akşam saatlerinde konak inşaatının içinde yer alan çıkanlardan rahatsız olduğunu belirtti.

Yarım kalan ve tamamlanamayan yatırımlara 1 yıla kadar ilave süre!

Deprem, salgın gibi doğal ve biyolojik afetler sonucunda yarım kalan ve tamamlanamayan yatırımlardan, teşvik belgeleri 11 Mart 2020 tarihinden önce gerçekleşen ve bu tarih itibarıyla süresi devam edenlere, istemeleri durumunda 1 yıla kadar ilave tamamlama süresi verilebilecek.

Epc Müşavirlik Mühendislik Proje Anonim Şirketi kuruldu!

Epc Müşavirlik Mühendislik Proje Anonim Şirketi Bağcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Nihat Oktay ve Murat Çelik ortaklığında kuruldu. 

Koronavirüs yarım milyardan fazla insanı yoksulluğa itebilir!

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, koronavirüsün ekonomik etkileri nedeniyle dünyada yarım milyardan fazla insanın yoksulluğa sürüklenebileceğini bildirdi.

Mirline Mühendislik Proje Müşavirlik Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Mirline Mühendislik Proje Müşavirlik Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Engin Ulucak tarafından kuruldu.

HNB Mühendislik Proje Yönetimi ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

HNB Mühendislik Proje Yönetimi ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu. 

Sakarya'da 3 hastane inşaatını yarım bırakan firmaya ceza!

Sakarya'da inşaatı süren 3 hastaneyi yarım bırakan Kocaeli merkezli inşaat firmasına Resmi Gazete'de yayınlanan karar göre ihale yasağı getirildi.

Tunceli’de yarım kalan o yurt inşaatı tamamlanacak!

Tunceli'de yarım kalan 330 kişilik kız yurduyla ilgili çağrıya Erzincanlı iş insanı olan Turan Arar'dan yanıt geldi. Arar, “Ben bitireceğim” sözü verdi.

Yarım Kalmış Proje Tapu Haberi

Yarım Kalmış Proje Tapu

Teklife göre, taahhüt ettiği yatırımı tamamlayan ancak istihdam taahhüdünün yüzde 50’sini yerine getirenlere tapu koşulsuz devredilecek. Yatırımın yüzde 50’sini tamamlamış ve istihdam taahhüdünün yüzde 40’ını yerine getirenlere arsaların tapusu, emlak vergisi değeri üzerinden devredilecek. Yatırımın yüzde 25’ini gerçekleştirenlere istihdam sayısına bakılmadan arsalar rayiç bedel üzerinden devredilecek. 


49 YILLIĞINA KULLANIM HAKKI 


Teşvik belgesi alıp, hiç yatırım yapmayanlar 6 ay içinde başvurup, 2 yıl içinde taahhüt ettikleri yatırımın yüzde 10’unu tamamlayarak arazilerinin 49 yıllığına kullanım hakkını elde edecek. Yatırımlardaki gecikme eğer kamudan kaynaklı ise yatırımı tamamlamak için tanınan süre 3 yıl uzatılabilecek. 49 yıl süreli irtifak hakkı tesis edilen taşınmazların üzerinde en az % 50’si gerçekleştirilmiş yatırımlar, doğrudan yatırımcıya satılabilecek.


Ahmet Kıvanç /...