03 / 05 / 2024

Yaşam Döngüsü Rehberi

Yaşam Döngüsü Rehberi

Dünya genelinde binaların insan kaynaklı karbondioksit (CO2) salınımındaki payını azaltmak için inşaat sektörüne yönelik Yaşam Döngüsü Rehberi  hazırlandı. 

Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna geliniyor!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy, ECB'nin önümüzdeki toplantı için seçeneklerini açık tuttuğunu belirterek “Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşılıyor” dedi.

Dünya için tehlike çanları çalıyor! Yaşam süresi, eğitim ve hayat standartları düştü

Birleşmiş Milletler'den sıcak bir rapor geldi. BM, bugün yayımlamış olduğu raporla birlikte beklenen yaşam süresinin bazı alanlarda korona virüs pandemisi ile birlikte azaldığını açıklandı. İşte detaylar…

Çalışmadan yüksek gelir getiren yatırım fırsatları tespit edildi! Paraya para demeyeceksiniz

Günümüzde ekonomi herkesin birinci önceliği. Eski zamanlarda 'Allah'tan sağlık, devletten aylık' şeklinde özetlenen para-yaşam döngüsü günümüzde değişen iş yaşamı ve yatırım fırsatlarıyla boyut değiştirdi. Peki tam zamanlı çalışmadan yüksek gelir nasıl kazanılır? İşte detaylar...

İnşaat sektörü için Yaşam Döngüsü Rehberi hazırlandı!

Dünya genelinde binaların insan kaynaklı karbondioksit (CO2) salınımındaki payını azaltmak için inşaat sektörüne yönelik Yaşam Döngüsü Rehberi  hazırlandı. 

Türkiye Hazır Beton Birliği'nden Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi!

Türkiye Hazır Beton Birliği, yeni çevreci yaklaşımlar konusu ile ilgili olarak farkındalığı artırmak için “Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi” hazırladı.

Manisa'da inşaatın çatısından düşen işçi yaşamını yitirdi!

Manisa Şehzadeler Karaağaçlı Mahallesi'nde inşaatın çatısından düşen işçi yaşamını yitirdi...

Bursa Yıldırım'a 600 dönümlük yeni yaşam alanı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan sayısının en az ilçelerden biri olan Yıldırım'da dev projeye başlamaya hazırlanıyor. Yaklaşık 600 dönümlük orman arazisi yeni yaşam alanına dönüşecek.

Sinpaş Finans Şehir Park Yaşam satışta!

Sinpaş tarafından Ataşehir ve Ümraniye'nin kesişme noktasında hayata geçen Finans Şehir projesinin dördüncü etabı olan Park Yaşam'da satış süreci başladı. 

Erzincan'da çatıdan düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Erzincan Taksim TOKİ'de 4 katlı bir apartmanın çatısını tamir ederken dengesini kaybederek düşen işçi Sebahattin Mutlu yaşamını yitirdi.

TCDD'den Söğütlüçeşme İstasyon ve Yaşam Merkezi Projesi açıklaması!

TCDD Genel Müdürlüğü, Söğütlüçeşme İstasyon ve Yaşam Merkezi Projesi'yle ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Elazığ'da inşaatta üzerine demir kalıp düşen işçi yaşamını yitirdi!

Elazığ'da, şantiyede çalıştığı sırada üzerine demir kalıp düşen işçi yaşamını yitirdi.

Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi için ilk harç döküldü!

Başakşehir Belediyesi, eğitim alanında büyük adımlar atmayı sürdürüyor. Bahçeşehir’de içinde ilk ve ortaokul, fen lisesi, öğrenci yurdu, huzurevi gibi bölümler olan “Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi” için ilk harç döküldü.

18 maddede sitelerde yolsuzluk ve rant döngüsü oluşum ortamı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Sitelerde yolsuzluk ve rant döngüsü oluşum ortamı" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Yaşam Döngüsü Rehberi Haberi

Yaşam Döngüsü Rehberi

Küresel ısınmanın dünya ve Türkiye üzerindeki olası etkilerinin anlatılması için inşaatı sektörüne yönelik yeni rehber hazırlandı. Hürriyet'ten Aysel Alp'ın haberine göre; beton, çimento, demir-çelik, malzeme üreticileriyle beraber inşaat sektörünün tüm bileşenlerinin yaşam döngüsü analizine geçmesi gerektiğinin altı çizildi. Bakanlıklar, belediyelerin imar planları hazırlarken, dikey mimari yerine daha az CO2 salan betonun kullanıldığı yatay mimariyi tercih etmeleri için mesaj verildi. 

Düşük karbonlu ürünler

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Türkiye’nin Paris Anlaşması’nı TBMM’de onaylayacak olmasının çok önemli olduğunu dile getirilirken karbon salımı kaynaklarından biri olan inşaatların tüm aşamalarında çevreci ürünlerin kullanılması gerektiğini belirtti. AB’nin 2050’de karbon nötr hedefine ulaşma çerçevesinde 5 senelik eylem planları istediğini hatırlatan Işık, “Beton üretimindeki Karbondioksit salımının yüzde 80-85’i çimentodan geliyor. Biz bu rehberle çevreci...