05 / 05 / 2024

Yaşanılır kentler destek

Yaşanılır kentler destek

Avrupa Birliği (AB), metro, metrobüs, tramvay duraklarını yaya ve bisiklet yollarıyla desteklenen şehirlerin yeni ulaşım projelerini hayata geçirmek için belediyelere 25 milyon Euro hibe verecek.

Yabancıya arsa, arazi ve konut satılır mı? sorusuna net cevap!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, yabancıya gayrimenkul satışlarıyla ilgili yaptığı paylaşımda ''Yabancıya gayrimenkul satılır mı? sorusuna net yanıtı verdi. İşte o paylaşım...

Eylül 2023 aile destek ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? Aile destek ödemelerini bekleyenler dikkat!

Eylül 2023 aile destek ödemeleri pek çok kişi tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Eylül 2023 aile destek ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? İşte aile destek ödemeleri ile ilgili detayları...

Fenercioğlu İspanya’ya yapacağı yatırım ile dünyaya açılıyor!

Alanya ve Antalya’da yaptığı inşaatlarla kısa sürede hızla büyüyen ve ardından Bodrum, İstanbul ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Fenercioğlu A.Ş. şimdi de İspanya’ya yapacağı yatırım ile dünyaya açılıyor. 

Dolar kurunda 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor!

Dolar kuru her yeni güne yeni bir rekorla başlarken Türk Lirası karşısında 15 haftadır aralıksız yükselmeye devam etti. Bu değer artışı en son 1999 yılında görülmüştü. Dolarda 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor.

Altın değil hemen şimdi gümüşe bakın! Tam 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor! Bu rakam çok konuşulacak

Altın fiyatlarındaki yükseliş gündemden düşmezken gümüş fiyatları yüzde 30 değer kazanarak rekor kırdı. Altın değil hemen şimdi gümüşe bakın! Tam 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor! Bu rakam çok konuşulacak.

Depremzedelere 10 bin TL yattı mı? Hane başı destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır? Deprem yardımı e-Devlet sorgulama!

Depremzedelere 10 bin lira deprem yardımı ödemesi yapılıyor. Peki depremzedelere 10 bin TL yattı mı? Hane başı destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır?

Altında aylar sonra bir ilk yaşanıyor! Gram altın rekor üstüne rekor kırıyor! Bu rakamları gören kuyumculara koşuyor

Altın fiyatlarında aylar sonra bir ilk yaşanıyor. Gram altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Bu rakamları gören kuyumculara koşuyor! Altın alıp satmak isteyenler hemen baksın...

Deprem kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Taşınma ve kira yardımı kaç lira? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depremzedelere destek açıklaması gelmişti. Peki deprem kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Depremzede kira yardımı kaç lira? Deprem kira yardımı ne zaman verilecek? İşte ayrıntılar...

Altın ithalatı ocakta rekora imza attı! 28 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor

Ocakta altın ithalatı 68 bin 330 kg ile kayıtların tutulmaya başlandığı 1995 yılından bu yana yükselerek rekora imza attı. 28 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor. İşte ocak 2023 altın ithalatı verileri...

EYT’de emeklilik başvurusu e-Devlet üzerinden nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Aralık tarihinde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yaş sınırının kalktığını müjdeledi. Bu haber sonrası e-devlet üzerinden EYT başvurusunun yapılıp yapılmayacağı araştırılmaları hızlandı. İşte detaylar!

İkinci el oto pazarında yeni yıl öncesi hareketlilik yaşanıyor!

Matrah düzenlenmesiyle kısa bir süre durgunluk yaşayan ikinci el otomobil piyasasında 2023 yılı öncesi hareketlilik yaşanıyor. MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, satışlarda belirgin bir hareketlilik olduğunu söyledi.

Doğalgaz destek parası yattı mı? 2500 TL fatura destek başvuruları nereden, nasıl yapılır?

Aralık ayı doğalgaz destek ödemelerinin hesaplara ne zaman yatırılacağı merak konusu oldu. Peki, Doğalgaz destek parası yattı mı? 2500 TL fatura destek başvuruları nereden, nasıl yapılır? 

Çocuklu hanelere 1259 TL destek ödemesi! SED yardımı başvuruları nereden yapılır, başvuru şartları neler?

Sosyal yardım ödemeleriyle ihtiyacı olan vatandaşlara destek sağlayan bakanlık, şimdi de çocuklu ailelere 1259 lira destek ödemesi yapıyor. Peki, SED yardımı başvuruları nereden yapılır, başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar...

Yaşanılır kentler destek Haberi

Yaşanılır kentler destek

Avrupa Birliği (AB), Türkiye’de ulaşımın rahatlamasını sağlamak ve halkı bireysel araç kullanımından uzaklaştırarak toplu taşıma ve bisiklete yönlendirmek amacıyla 25 milyon euro hibe vereceğini açıkladı.

DW Türkçe’nin haberine göre, bu yıl teması “Birlikte yürüyelim” olan Avrupa Hareketlilik Haftası’na, Türkiye’den aralarında üç büyükşehrin de bulunduğu 61 kentin katılacağı belirtildi.

BAŞKANLARLA YÜRÜYÜŞ

‘Sürdürülebilir Kent içi Hareketlilik Planları’ kapsamında Konya’ya giden AB Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Christian Berger, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur Altay ve kent sakinleriyle Mevlana Bulvarı’nda bir yürüyüş yaptı. Berger yürüyüşlerine pazar günü İstanbul Bağdat Caddesi ve Ankara Tunalı Hilmi Caddesi’nde sürecek. Projeye 51 belediyenin başvurduğu...