04 / 05 / 2024

Yassıada hakkında bilgi

Yassıada hakkında bilgi

2001 yılında Adalar Belediye Başkanı'nın öncülük ettiği projeyle Yassıada ve Sivriada turizme kazandırılacakmış. Milli Emlak'a ait adaların halka açılmasıyla, İstanbul iki yeni turizm cenneti kazanacakmış.

1986 yılında Yassıada dünya turizmine açılacakmış!

1986 yılında Milli Savunma Bakanlığı tarafından sembolik fiyata İstanbul Belediyesi'ne devredilen Yassıada'yı, Bedrettin Dalan dünya turizmine açacakmış. Adaya turizm amaçlı üç otel, banka, yat limanı yapılacakmış.

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Yassıada, yıllık 4.2 milyon TL'ye Albayrak Grubu'na kiralandı!

Adı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2013 yılında "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" şeklinde değiştirilen Yassıada’nın işletmesi Albayrak Grubu’na verildi.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması planlanıyor.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında 3194 sayılı İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması, arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesi amaçlanıyor.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Süleyman Soylu konteyner kent hakkında bilgi verdi!

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldı. Soylu ve Kurum Elazığ depremi sonrası yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Yassıada projesi tartışma yarattı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yassıada'yı ziyaret haberini sunan NTV sunucusu Oğuz Haksever’in 'Neresi yaslı ada be. Canına okumuşsun…' sözleri dikkat çekti. Haksever daha sonra, 'Aslında tepkim projeyi hazırlayanlara yöneliktir' şeklinde açıklama yaptı.

Yassıada restore edildi!

Türk demokrasi tarihine hukuksuz yargılamalar ve idamlarla giren Yassıada 59’uncu yılında 27 Mayıs darbesinin izlerini silmek için restore edildi. Yapılan çalışmaları  27 Mayıs’ın yıl dönümünde adaya gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan yerinde denetleyecek.

Akiş GYO'dan Erenköy'deki gayrimenkul davası hakkında açıklama!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Erenköy Mahallesi, Çiftehavuzlar Mevkii, 106 Pafta, 1435 Ada, 39 Parsel'de kain taşınmaz hakkında Akiş GYO tarafından açıklama geldi.

Mevlüt Uysal Yassıada'daki yatırımları inceledi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve İstanbul Valisi Vasip Şahin Yassıada’daki çalışmalarla ilgili incelemeler yaptı. İBB Başkanı Uysal, bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gayrimenkul ve mal varlığı konularında bilgi paylaşımı yapılmayacak!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Türkiye'nin karşılıklı vergilendirme hakkında idari anlaşmalar sürecinde olduğunu söyleyerek, "Vatandaşlarımızın gayrimenkul, mal varlıkları gibi konularda bilgi paylaşımı yapılmayacak." dedi

Yassıada inşaatında son durum!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Gülden Aydın bugünkü haberinde Yassıada’da yürütülen inşaat çalışmalarına değindi. İşte o haber...

Yassıada hakkında bilgi Haberi

Yassıada hakkında bilgi



İki ada hayat bulacak


KULLANIM DIŞINDA TUTULAN İKİ ADA İSTANBUL'UN TURİZM POTANSİYELİNE ZENGİNLİK KATACAK


Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden'in öncülük ettiği projenin hayata geçmesiyle Yassıada (üstte) ve Sivriada turistle tanışacak. Siyasi tarihimize damgasını vuran duruşmalara ev sahipliği yapan Yassıada ile günümüzde sadece motorlara ve yelkenli liman olarak hizmet veren Sivriada halka açılarak turizme kazandırılacak. Böylece, Marmara Denizi'ndeki ''uyuyan'' iki ada canlanacak. Yassıada ve Sivriada, özel kuruluşların gerçekleştireceği modern tesisler sayesinde İstanbul'un turizm potansiyeline zenginlik katacak.


Yassıada ve Sivriada'yı halka açmak için bakanlıktan devirlerini isteyen Başkan Özden, ''İstanbul'a iki yeni turizm cenneti kazandıracağız'' dedi.


   ADALAR Belediye Başkanı Coşkun Özden, yıllardır halka kapalı...