28 / 04 / 2024

yassıadanın yeni hali nasıl olacak

yassıadanın yeni hali nasıl olacak

İstanbul’un kuş göçü ve balık yumurtlama alanlarının merkezlerinden Yassıada ve Sivriada’da devam eden inşaatlar sonucu oluşan tahribat, meslek odalarının hazırladığı raporlarla gözler önüne serildi

Mustafa Şentop: Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar çalışması değil!

Mustafa Şentop, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar ve peyzaj çalışması değil, tarihi bir yüzleşme ve yepyeni bir başlangıçtır" dedi...

Yassıada'nın restorasyonunda sona gelindi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2015’te başlatılan ve Yassıada’nın ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’na dönüştürülmesinde sona gelindi. Adanın restoresi büyük ölçüde tamamlandı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın son hali görüntülendi!

29 Ekim'de ilk etabı açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı'nda sona yaklaşılıyor. 3. Havalimanı'nın son hali havadan görüntülendi. 

AK Parti'liler Yassıada'nın beton yığınına dönmesinden şikayetçi!

Anadolu Ajansı (AA) Eski Genel Müdürü ve Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, 'Demokrasi ve Özgürlük Adası' olarak yeniden düzenlenen Yassıada'nın yeni görüntüsünden birçok AK Partilinin hoşlanmadığını belirtti. 

Galatasaray Adası'nın yıkım sonrası son hali!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Galatasaray Adası'ndaki imara aykırı yapılar yıkıldı. Metruk şekilde kalan adanın son hali havadan görütülendi. 

3. Havalimanı'nın son hali görüntülendi!

İnşaat çalışmalarına hızla devam edilen ve ilk etabı 29 Ekim 2018 tarihinde açılması planlanan 3. Havalimanı'nın son hali görüntülendi. Uçak bileti fiyatlarının yeni havalimanı ile birlikte büyük oranda düşmesi bekleniyor.

Bağcılar Belediye Başkanlığı'nın yeni binasını İBB yapacak!

Bağcılar Belediye Başkanlığı'nın yeni binasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) inşa edecek. İhalesi gerçekleşen projenin 62 Milyon 270 bin TL'ye mal olması planlanıyor.

Ferdi Erdoğan, Türkiye İMSAD'ın yeni Başkanı oldu!

Türkiye İMSAD'ın 35. olağan seçimli genel kurulu yapıldı. Türkiye İMSAD'ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan oldu.

Malatya'nın yeni stadında sona gelindi!

Yeni Malatyaspor'un maçlarını oynayacağı Malatya'nın yeni stadından sana yaklaşıldı. Stadyum, Şubat ayı sonunda TOKİ'ye devredilecek.

Vodafone Arena'nın yeni kulüp binası açıldı!

Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'nın içinde yapılan yeni kulüp binası açıldı. Açılış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Elazığ’ın yeni imar revizyonu çalışmalarına tepki geldi!

Elazığ’ın yeni imar revizyonu çalışmalarına muhalefetten tepki geldi. Revize planı içerisinde usulsüzlüklerin yapıldığını iddia eden Elazığ Belediye MHP Meclis Üyesi Osman Dilek, Belediyeyi topa tuttu.

MÜSİAD’ın yeni genel merkez binasının temeli atıldı!

MÜSİAD’ın yeni genel merkez binasının temel atma törenine katılan Başbakan Yardımcısı Şimşek “Burası MÜSİAD’ın düşünce fabrikası olacak” dedi. MÜSİAD Başkanı Olpak ise binanın 8 ay içinde tamamlanacağını söyledi.

Apple’ın yeni merkezinin inşaatı son sürat devam ediyor!

Tasarımı dolayısıyla ‘Apple’ın uzay gemisi’ olarak da anılan merkez havadan drone ile görüntülendi. Apple’ın yeni merkezinin inşaatı son sürat devam ediyor.

yassıadanın yeni hali nasıl olacak Haberi

yassıadanın yeni hali nasıl olacak

İstanbul’un kuş göçü ve balık yumurtlama alanlarının merkezlerinden Yassıada ve Sivriada’da devam eden inşaatlar sonucu oluşan tahribat, meslek odalarının hazırladığı raporlarla gözler önüne serildi


Meslek odalarının hazırladığı rapora göre; turizm ve kongre adasına dönüşecek Yassıada ve Sivriada’daki çalışmalar nedeniyle Adalardaki doğal hayat öldü, mercanlar beton oldu, kıyı çizgileri değişti.


27 Mayıs 1960 askeri darbesinin ardından dönemin Başbakanı Adnan Menderes ve bazı siyasilerin yargılandığı Yassıada ve Sivriada’nın geçtiğimiz yıl imara açılmasından sonra çalışmalar sürüyor. Geçtiğimiz günlerde havadan çekilen görüntülerde adada yükselen inşaat vinçleri göze çarparken silüetin tamamen değiştiği de görülüyor. TMMOB Şehir Plancıları, Çevre Mühendisleri ve Mimarlar Odası ile Adalar Savunması’nın Yassıada ve Sivriada’da süren inşaat çalışmalarına dair yayımladığı raporda da dikkat çekici tespitler var. 


‘Kalıntılar bilinmiyor’

Adaların tarihi, doğası, hukuksal süreci ve değişiminin...