22 / 07 / 2024

Yassıhöyük Kazısı başlıyor

Yassıhöyük Kazısı başlıyor

Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören Köyü sınırları içerisinde kalan Ovaören arkeolojik yerleşim alanı içerisindeki Yassıhöyük kazısının bu yılki bölümüne 1 Ağustos 2015 tarihinde başlanacağı bildirildi.

BİM'de tencere-yemek hazırlama araçları büyük indirime girdi! BİM katalog bu hafta 2024! Çatal, kaşık, çaydanlık...

BİM, 15 Mart tarihinde gelecek aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. BİM'de tencere-yemek hazırlama araçları fiyatlarında büyük fırsat başlıyor. İşte BİM katalog bu hafta 2024 ve 15 Mart 2024 fiyat listesi...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan metrobüs yolu açıklaması! 2024 yılında tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu metrobüs yolunda yapımı tamamlanan  birinci ve ikinci etap beyaz yol çalışmalarını inceleyerek, yaklaşık 53 kilometreyi aşan bir kısmını tamamlandığını kalan yolların ise 2024 yılında tamamlanacağını açıkladı.

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal destekleri: İBB Halk Süt başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan Halk Süt Projesi, ihtiyaç sahibi, muhtaç ve dar gelirli ailelere çocuklarının süt ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla büyük bir destek sağlıyor. Peki, İBB Halk Süt'e nasıl başvurulur? İşte ayrıntılar...

Zürafa Sokak dünya markası olacak! Yıkımlar haftaya başlıyor!

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Zürafa, Alageyik ve Kadem Sokakları dönüşüm projesi için Saint Benoit Fransız Lisesi'nde toplantı yapıldı ve haftaya ilk yıkıma başlanacağını belirlendi. 

Häfele Discoveries yarın başlıyor!

Türkiye ve dünya çapında mobilya ve mimari donanımlarda yenilikçi ürünlere ve akılcı çözümlere attığı imza ile adından söz ettiren Häfele, pandemiyle beraber dijitalleşmeye başlayan ticari hayatta yeni bir evren yarattı. Häfele Discoveries 4 Mayıs tarihinde başlıyor...

Konya Hüyük Şehir Konağı açılışı gerçekleşti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Hüyük Şehir Konağı'nın açılışı gerçekleşti. 

Son dakika haberi: Bankacılıkta yeni dönem başlıyor! 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren dijital bankacılık düzenlemesi başlıyor. Tüm bankaların tek uygulamada birleşeceği dijital bankacılık düzenlemesi bu yıl devreye girecek.

Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başlıyor!

Euroband ihracı ile yapımına hız verilen Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu’nda, 2. TBM kazısı başlatılıyor. Hattın Sancaktepe İstasyonu’nda 15 Ocak Cuma günü yapılacak tören, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek.

Tekfen İnşaat, 100 milyon dolarlık projeye tekrar başlıyor!

Irak’ın Basra bölgesindeki Rumaila Petrol Sahası’ndaki 100 milyon dolarlık projenin inşasına pandemi koşulları nedeniyle ara veren Tekfen İnşaat, projeye yeniden başlıyor.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın test sürüşü başlıyor!

İstanbulluların uzun zamandır beklediği Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nde test sürüşü başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, projenin çok yakında hizmete açılacağını müjdeledi.

Emlak Konut GYO KÖY Zekeriyaköy 3. Etap projesi başlıyor!

Emlak Konut GYO, Sarıyer Zekeriyaköy'deki arsasında yeni projesine başlıyor. Emlak Konut GYO KÖY Zekeriyaköy projesinin 3'üncü etabının yer teslimi yapıldı.

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Yassıhöyük Kazısı başlıyor Haberi

Yassıhöyük Kazısı başlıyor

Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören Köyü sınırları içerisinde kalan Ovaören arkeolojik yerleşim alanı içerisindeki Yassıhöyük kazısının bu yılki bölümüne 1 Ağustos 2015 tarihinde başlanacağı bildirildi. Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. S. Yücel Şenyurt’un bilimsel başkanlığında, 20 arkeolog ve 30 işçiden oluşan 50 kişilik bir ekip ile yürütülen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi katkı sağladığı Ovaören Köyündeki Yassıhöyük kazısının bu yılki bölümünün 30 Ağustos’a kadar devam etmesi planlanıyor. Yürütülen kazı çalışmaları ile ilgili bilgi veren Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. Şenyurt, 2007 yılında Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören köyünde 50 hektarlık bir alan içerisinde gerçekleştirilen kazı çalışmalarında, günümüzden binlerce yıl öncesine ait etrafı dev surlarla çevrili bir yerleşim merkezine ve bu merkeze ait...