02 / 05 / 2024

yatay mimarili projeler

yatay mimarili projeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yatay yapılaşma’ vurgusu da Başbakan Davutoğlu’nun ‘Gökkafes’ göndermesi de gösterdi ki Türkiye'de artık mimari hassasiyet konusunda başka bir boyuta geçildi. Sektör temsilcileri de ‘Yatay mimarinin vakti geldi’ diyor.

İstanbul'da depreme dayanıklı konut talebi katlandı! Ev alacaklar ilk önce deprem güvenliğini soruyor! 

Depremin ardından, İstanbul'un içindeki konut sahiplerinin, yatay mimarili ve deprem güvenlikli konutlara yöneldiği belirtildi. İstanbul'da konut satışlarında ilk sorunun, 'Depreme dayanıklı mı?' olduğu ifade ediliyor.

Konutta tercihler değişti! Nitelikli ve yatay mimarili konut projeleri revaçta!

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, yapımını sürdürdükleri TanUrla'nın bölgede yeni bir çekim merkezi olacağına dikkat çekti. Münir Tanyer, nitelikli ve yatay mimariye sahip projelerin talep gördüğünü belirtti. İşte ayrıntılar...

Hazır evler yatay mimari dönüşüm projeleri için kolaylık sağlıyor!

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, yatay mimari konseptinde dönüşümü planlanan projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatay mimariye sahip projeler üretelim!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dikey mimari ile şehirlerimize ihanet etmiş oluruz. Yatay mimari ile medeniyetimizi inşa etmiş ve gerçekten şehirleşmenin ne olduğunu dünyaya gösterme imkanını buluruz. Bu adımları TOKİ'yle Emlak Konut'la ortak, gerekirse ortaklaşa adımlar atın'' dedi.

Kanal İstanbul'a çevre nüfus ve yatay mimari ayarı!

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı’nda değişiklikler yapıldı. Proje çevresinde 500 bin nüfuslu yatay mimarili konutlar dışında yapılaşmaya izin verilmeyecek. İki yakada yeşil koridor yapılacak...

TOKİ'den Karaman ve Karabük'e yatay mimarili yeni konutlar!

TOKİ tarafından 50 bin yeni sosyal konut projesi kapsamında Karaman ve Karabük’te inşa edilecek konutların ihalesi yapıldı...

Bursa'da yatay mimarili dönüşüm yapılmalı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi. 

Mehmet Çerçi: Ticaret ve Sanayi Odası ile önemli projeler yapacağız!

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erini, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Başkan Çerçi, "Ticaret ve Sanayi Odası ile önemli projeler yapacağımızı düşünüyorum" dedi.

İnegöl Oylat'ı uçuracak projeler!

Genç Gazete Yazı İşleri Müdürü Ömer Şen'i ziyaret eden MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç ve yönetim kurulu üyeleri, Oylat başta olmak üzere takipçisi oldukları projeler hakkında bilgiler verdi.

İç mimari projeler üreten Iglo Architects New Age Clinic'i tasarladı!

Mimari ve iç mimari projeler üreten Iglo Architects’in tasarladığı New Age Clinic, farklı renklerin akışkan formlarla bir arada kullanılmasıyla, standart klinik algısını çağdaş bir noktaya taşıyor.

Eyüp'te yapılacak projeler masaya yatırıldı!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp’ün kanaat önderleri ile biraraya geldi. AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç’ın da katıldığı toplantıda, Eyüp’ün sorunları, yapılacak çalışmalar ve planlanan projeler konuşuldu.

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 44 milyar dolarlık projeler üstlendi!

Türkiye ve Türkmenistan arasındaki ilişkiler, ortak tarih, dil ve kültür üzerine kuruludur. Türkmenistan'ın bağımsızlığım dünyada ilk Türkiye tanıdı. Bakan Zeybekci: "Müteahhitlerimizin tamamladığı projeler 44 milyar dolara ulaştı" dedi..

İşte Ispartakule'de hayata geçirilecek projeler!

Ispartakule bölgesinde önümüzdeki 5 yıl içinde yatırımcısının yüzünü güldürecek projelerin hayata geçirilmesi bekleniyor. En önemli sorun ise ulaşım problemi. İşte Ispartakule'de hayata geçirilecek projeler!

yatay mimarili projeler Haberi

yatay mimarili projeler

İstanbul’un ‘yükseklik’ meselesi tekrar ülkenin gündeminde. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bir süredir ‘Gökkafes’ örneğiyle gündeme taşıdığı yükseklik konusunu, önceki gün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tekrar tekrar vurguladı. Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda konuşan Erdoğan, burada İstanbul’un mimarisi konusunda başka bir boyuta geçildiğinin altını kalın çizgilerle çizerek, ‘Artık dikey yapılaşmadan yatay yapılaşmaya geçmemizin zamanı gelmiştir’ dedi. Özellikle Kanal İstanbul çevresinde dikey mimariye müsaade edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.


16/9 MİLAT OLDU



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar dikkat çektiği ‘yükseklik’ meselesi aslında uzun süredir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da TOKİ'nin de öncelikleri arasında. Türkiye'yi inşa eden mimar ve inşaatçılar da ‘yükseklik hassasiyeti’ konusunda hemfikir. Mimar Murat Kader, 16/9’un bu konuda milat olarak değerlendirilebileceğini belirtiyor. Kader, “16/9’un tarihi yarımadayla ilişkisinin sorgulanması, İstanbul’da yüksekliklerin yeniden...