03 / 05 / 2024

Bursa'da yatay mimarili dönüşüm yapılmalı!

Bursa'da yatay mimarili dönüşüm yapılmalı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi. 




Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin temsilcileri ile buluştu. Alinur Aktaş, lokal bazda yüksek katlı yapılarla kendisini gösteren 0.50 emsal uygulamasında mantık değişikliğine gideceklerini, nüfusa göre sosyal donatı alanlarının da hesaba alındığı ada bazlı dönüşümlere onay vereceklerini açıkladı. 

 

Başkan Aktaş, konuşmasında, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da açıklamaklarda bulundu. Bursa’da önceki dönem 0.50 emsal verilerek bazı bölgelerde yüksek katlı kentsel dönüşüm çalışmalarının önünün açıldığını söyledi.

 

Başkan Aktaş, benzer kötü örneklerin özellikle Nilüfer ilçesinde çok sayıda bulunduğunu ifade eden etti ve yeni dönemde bu tür uygulamaların önünü açmalarının mümkün olmadığını da sözlerine ekledi. 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin de lokal çapta yüksek yapılaşmaya izin vermediğini vurgulayan Başkan Aktaş, “Bursa bir deprem bölgesi ve kentsel dönüşüm çalışmalarını kesin suretle gerçekleştirmeliyiz. Fakat bu eskisi gibi olmamalı! 0.50 emsal vererek, yüksek katlı yapılaşmanın önünün açmamalıyız. Bunun yerine yatay, nüfus artışıyla uyumlu sosyal donatı alanlarının da hesaba alındığı şık çalışmaların içerisinde olmalıyız. Bunun sonucunda Bursa büyüyecekse büyüsün. Bursa büyümediği takdirde, sorunlarımız büyüyor” diye konuştu.


 


Geri Dön