06 / 07 / 2024

Yatırım Fonlarının Finansal Raporlama Esasları değişiklik

Yatırım Fonlarının Finansal Raporlama Esasları değişiklik

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), Yatırım Fonlarının Finansal Raporlama Esaslarına İlişkin Tebliğ'de yaptığı değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yatırım Fonlarının Finansal Raporlama Esaslarına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Yatırım Fonlarının Finansal Raporlama Esaslarına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 31269 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul yatırım fonları tansiyonu düşürecek, konut arzını artıracak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul yatırım fonlarının, inşaat projelerine yatırım yapabilmesinin önü açılıyor. Böylelikle inşaat firmalarının, projeye başlamak amacıyla ihtiyaç duyduğu finansmana erişimi kolaylaşacak ve konut arzı da artmış olacak.

2024’te gayrimenkul yatırımında ön plana çıkan bölgeler belli oldu! İşte en gözde emlak lokasyonları!

Kentsel dönüşüm hamleleri ve özel sektör ile kamunun açıklayacağı kampanyaların etkisiyle hareketli bir dönemin beklendiği 2024’te gayrimenkul yatırımında ön plana çıkan bölgeler belli oldu İşte en gözde emlak lokasyonları...

Proje gayrimenkul yatırım fonları konut sorununu çözer mi?

Gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF)  konut projelerine yatırım yapmasının önünü açacak düzenlemede sona yaklaşıldı. Ekonomist Şenol Babuşçu, konut sorununa çözüm olması beklenen düzenlemeyi masaya yatırdı.

Gayrimenkul ve proje yatırım fonları konut sektörünü nasıl etkiler?

View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan, Gayrimenkul Yatırım Fonları ve Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları'nın gayrimenkullerin menkulleşmesi ve erişilebilir hale gelmesinde kritik öneme sahip olduğunu açıkladı. 

Tebernüş Kireçci açıkladı: Gayrimenkul yatırım fonlarının projelere yatırım yapması tutar mı?

Gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Peki bu proje tutar mı? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gayrimenkul fonlarıyla ilgili düzenleme konut satışlarını azaltır, yurt dışına yatırımı artırır

Gayrimenkul yatırım fonlarının, gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Ekonomist Nejat Özonay, konut sektörüne çözüm olarak sunulan yeni uygulamanın projeleri yavaşlatacağını ve satışları azaltacağını söyledi.

Gayrimenkul yatırım fonlarının projelere yatırım yapması çimento ve GYO hisselerine yarayacak!

Bakan Şimşek, SPK düzenlemesiyle, gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapabileceğini açıkladı. Sosyal medyada bu düzenlemenin GYO ve çimento hisselerine yarayacağı belirtildi. İşte o paylaşım ve yatırımcıların yorumları...

Konuta erişim zorlaştı! Gayrimenkul yatırım fonlarına talep yüzde 127 arttı!

Konut fiyatlarındaki artışa konut kredisi faizlerinin yükselmesi de eklenince gayrimenkule erişim zorlaştı. Emlak sektörü temsilcileri pazardaki yavaşlamaya işaret ederken, bireysel olarak gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) öne çıktı.

Altın, borsa, dolar.... Hangi yatırım aracını tercih edenler ne kadar kazandı? 

Piyasalar hareketli bir haftayı geride bırakırken yatırımcılar da hangi yatırım aracının ne kadar kazandırdığı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki hangi yatırım aracını tercih edenler ne kadar kazandı? 

Selçuk Geçer 'kesinlikle alın' dedi! O yatırım aracını işaret etti! Elinde parası olan durmasın...

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer elinde parası olanları uyararak, 'kesinlikle alın'' diyerek o yatırım aracını işaret etti. İşte detaylar...

Gayrimenkul Yatırım Fonları konut üretimini artıracak!

Yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan taslakla Gayrimenkul Yatırım Fonlarının (GYF) konut üretimi yapmasının önünün açılacağını dile getiren NEO Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım bu hamlenin sektöre can suyu olacağını söyledi.

Finansal özgürlüğünüz için tam bu kadar yatırım gerekiyor! Rakam rakam açıklandı: Temettü, kupon, kira...

Yatırım yapacaklar ve yatırımcılar için finansal özgürlüğün yakalanması için ne kadar yapılması gerektiği tek tek açıklandı. 16,3 bin takipçili Finansal Özgürlük Yolcusu, X sosyal medya hesabından finansal özgürlük için açlık ve yoksulluk sınırına göre yatırım tutarlarını paylaştı. İşte o paylaşım..

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

Gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan yaptığı açıklamada Gayrimenkul yatırım fonlarının sektörü hareketlendireceğini söyledi.

Yatırım Fonlarının Finansal Raporlama Esasları değişiklik Haberi

Yatırım Fonlarının Finansal Raporlama Esasları değişiklik

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), Yatırım Fonlarının Finansal Raporlama Esaslarına İlişkin Tebliğ'de yaptığı değişiklikler, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yapılan değişiklikler kapsamında, tebliğin fiyat raporlarına ilişkin portföy değerleme esasları bölümünde yer alan bir maddede düzenleme gerçekleştirildi.

Düzenlemeye göre, borsada işlem görmekle birlikte değerleme gününde borsada alım satıma konu olmayan paylar son işlem tarihindeki borsa fiyatıyla, borçlanma araçları iç verim oranıyla değerlenecek. Ters repo ve repo ile yurt içi organize para piyasası işlemlerinin değerlemesi de vade sonuna kadar işleme ait iç verim oranıyla yapılacak.

Eski tebliğ kapsamında, ters repo ve repolar, son işlem günündeki iç verim oranıyla değerleniyordu, yurt içi organize para piyasası işlemlerinin değerlemesine ilişkin de bir hüküm bulunmuyordu.

- Gayrimenkul ve girişim sermayesi yatırım fonlarına ilişkin özel hükümler

Tebliğin...