25 / 07 / 2024

Yatırım Fonlarının Finansal Raporlama Esasları resmi gazete

Yatırım Fonlarının Finansal Raporlama Esasları resmi gazete

Yatırım Fonlarının Finansal Raporlama Esaslarına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 31269 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Proje gayrimenkul yatırım fonları nasıl kurgulanmalı? 

Lisanslı Değerleme Uzmanı Mehmet Akif Çelenk, proje gayrimenkul yatırım fonları (PGYF) ile ilgili bir yazı kaleme aldı ve PGYF'den ne beklenmesi gerektiğini ve düzenlemenin nasıl kurgulanması gerektiğini açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Proje gayrimenkul yatırım fonları, yatırımcısına yüksek getiri sağlayabilir!

Prof. Dr. Ali Hepşen, bugünkü köşesinde gayrimenkul yatırım fonlarında yeni dönemi kaleme aldı ve yüksek getiri sağlanabileceğinin altını çizdi. 

Ünlü ekonomist Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi en cazip yatırım aracını açıkladı!

Piyasalar Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararına kilitlenmişken pek çok yatırımcı da hangi yatırım aracını tercih etmesi gerektiğini merak ediyor. Peki Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi en cazip yatırım aracı hangisi?

Gayrimenkul yatırım fonları sektöre can suyu olacak! 

Daha şeffaf ve güvenilir bir yatırım imkânı sunan Gayrimenkul Yatırım Fonlarına yönelik yeni düzenlemeler sektöre can suyu olacak.

Gayrimenkul Yatırım Fonları'nda yeni sayfa! Artık inşaat projelerine yatırım yapılabilecek!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararı değerlendiren Neo Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım, Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) için yeni bir sayfa başladığını açıkladı. 

Gayrimenkul Yatırım Fonları düzenlemesi sektöre can suyu olacak!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Neşecan Çekici yaptığı açıklamada Gayrimenkul Yatırım Fonları düzenlemesinin sektöre can suyu olacağını söyledi.

SPK’dan konut yatırımını kolaylaştıran yeni düzenleme

Sermaye Piyasası Kurulu yaptığı yeni düzenlemeyle fonların, topraktan gayrimenkul projelerine yatırım yapmalarının önü açıldı. Yeni düzenlemenin konut arzını artırarak fiyat artışı üzerindeki baskıyı hafifletmesi öngörülüyor.

Gayrimenkul yatırım fonları tansiyonu düşürecek, konut arzını artıracak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul yatırım fonlarının, inşaat projelerine yatırım yapabilmesinin önü açılıyor. Böylelikle inşaat firmalarının, projeye başlamak amacıyla ihtiyaç duyduğu finansmana erişimi kolaylaşacak ve konut arzı da artmış olacak.

2024’te gayrimenkul yatırımında ön plana çıkan bölgeler belli oldu! İşte en gözde emlak lokasyonları!

Kentsel dönüşüm hamleleri ve özel sektör ile kamunun açıklayacağı kampanyaların etkisiyle hareketli bir dönemin beklendiği 2024’te gayrimenkul yatırımında ön plana çıkan bölgeler belli oldu İşte en gözde emlak lokasyonları...

Proje gayrimenkul yatırım fonları konut sorununu çözer mi?

Gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF)  konut projelerine yatırım yapmasının önünü açacak düzenlemede sona yaklaşıldı. Ekonomist Şenol Babuşçu, konut sorununa çözüm olması beklenen düzenlemeyi masaya yatırdı.

Gayrimenkul ve proje yatırım fonları konut sektörünü nasıl etkiler?

View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan, Gayrimenkul Yatırım Fonları ve Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları'nın gayrimenkullerin menkulleşmesi ve erişilebilir hale gelmesinde kritik öneme sahip olduğunu açıkladı. 

Tebernüş Kireçci açıkladı: Gayrimenkul yatırım fonlarının projelere yatırım yapması tutar mı?

Gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Peki bu proje tutar mı? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gayrimenkul fonlarıyla ilgili düzenleme konut satışlarını azaltır, yurt dışına yatırımı artırır

Gayrimenkul yatırım fonlarının, gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Ekonomist Nejat Özonay, konut sektörüne çözüm olarak sunulan yeni uygulamanın projeleri yavaşlatacağını ve satışları azaltacağını söyledi.

Yatırım Fonlarının Finansal Raporlama Esasları resmi gazete Haberi

Yatırım Fonlarının Finansal Raporlama Esasları resmi gazete

Yatırım Fonlarının Finansal Raporlama Esaslarına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 31269 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TEBLİĞ

Sermaye Piyasası Kurulundan:

YATIRIM FONLARININ FİNANSAL RAPORLAMA ESASLARINA İLİŞKİN

TEBLİĞ (II-14.2)’DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR TEBLİĞ (II-14.2.c)

MADDE 1 – 30/12/2013 tarihli ve 28867 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yatırım Fonlarının Finansal Raporlama Esaslarına İlişkin Tebliğ (II-14.2)’in 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (2) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“2) Borsada işlem görmekle birlikte değerleme gününde borsada alım satıma konu olmayan paylar son işlem tarihindeki borsa fiyatıyla; borçlanma araçları iç verim oranı ile değerlenir. Ters repo ve repo ile yurtiçi organize para piyasası işlemleri ise vade sonuna kadar işleme ait iç verim oranı ile değerlenir.”

MADDE 2 – Aynı Tebliğin 21 inci maddesinin birinci fıkrası ile dördüncü fıkrasının (b)...