02 / 10 / 2024

yatırım için hangi daire tipi tercih edilmeli

yatırım için hangi daire tipi tercih edilmeli

Konut almak isteyenler için ekonomik açıdan daha ulaşılabilir olan stüdyo ve 1+1 daireler, amorti süreliğinin kısalığı nedeniyle de hem konutta oturmak hem de yatırım yapmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilmeye başlandı.

Konuta yatırım için en doğru zaman faizlerin düşmeye yakın olduğu dönem mi? 

Konut piyasasında satış rakamlarında yaşanan artış, konut yatırımını yeniden gündeme getirdi. Peki konuta yatırım için en doğru zaman faizlerin düşmeye yakın olduğu dönem mi? İşte o sorunun yanıtı...

Ünlü ekonomistten ev sahibi düşmanı anlayışa tepki: Konutu oturmak için alabilirsiniz, yatırım için değil!

Yerli konut müteahhitlerinin yurtdışındaki yatırımları artışa geçti. Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, konut yatırımını değerlendirdi ve 'yatırım için almayın' dedi. İşte detaylar...

Ekonomist Tunç Şatıroğlu konut almak isteyenleri uyardı! Yatırım için değil oturmak için alın!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, konut almak isteyenleri sosyal medya hesabından uyardı. Şatıroğlu yatırım için Türkiye'den konut satın alınmamasını tavsiye ederken, sadece oturum amaçlı alınması gerektiğine dikkat çekti. 

Uzmanı Balıkesir’de arazi yatırımı için fırsat bölgeleri açıkladı!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Ege ve Marmara bölgesinin en çok gelişecek şehri Balıkesir’de arazi yatırımı için fırsat bölgeleri açıkladı.

Arsa yatırımı yapmak isteyenler için uzmanından çok önemli iki öneri geldi!

Arsa yatırımı yapmak isteyen pek çok kişi nelere dikkat etmesi gerektiğini merak ederken, Girişimci, Tok’s Emlak ve D.T İnşaat Kurucusu Deniz Tok da resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa yatırımı için önerilerini paylaştı. İşte o paylaşım…

Yatırım için arazi alacaklar dikkat! Uzmanı uyardı, imar durumu sizi yanıltmasın

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenlerin en çok ilgilendiği noktalar lokasyon ve gayrimenkulün imar durumu. Toprak yatırımcısı Arif Güdül, arazi alacakların kazançlı bir yatırım için dikkat etmesi gerekenleri anlattı.

Şu an satma değil alma zamanı: 'Yatırım için konut değil, toprak alın' açıklaması!

Girişimci Mert Ergün, konut yatırımı ile ilgili açıklamada bulundu ve "İkamet etmeyeceksem yatırım için şu rasyolarla kesinlikle konut almam" dedi. İşte o paylaşım...

Arsa ve arazi yatırımı için iyi bir lokasyon belirlemenin 3 önemli faktörü!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda arsa ve arazi yatırımı için iyi bir lokasyon belirlemenin 3 önemli faktörünü açıkladı. 

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler dikkat! İşte Kırklareli’de toprak yatırımı için fırsat bölgeler!

Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan resmi X hesabı üzerinden Kırklareli’de toprak yatırımı için halen fırsat olan bölgeleri paylaştı. 

İstanbul’da arazi yatırımı için ilçe ilçe mahalle mahalle fırsat bölgeleri.1 yıl sonra mumla ararsınız

Toprak yatırımı yapanların sayısı geçen yıl rekor seviyeye ulaşırken vatandaş nereye yatırım yapması gerektiğini araştırıyor. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, toprak yatırımı yapmak isteyenler için İstanbul’u işaret ederek ilçeleri mahalle mahalle açıkladı.

Oyuncu Merve Boluğur yatırım için arsa arıyor!

Son zamanlarda sosyal medya paylaşımları ile dikkatleri üzerine çeken oyuncu Merve Boluğur yatırım için arsa aradığını açıkladı.

Tebernüş Kireçci uyardı: Yatırım için bu dönemde ev alınmaz!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Yatırım için bu dönemde ev alınmaz" dedi. İşte Tebernüş Kireçci'nin o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Toprak yatırımı için Ağustos ayını bekleyin!

Mevduat faizlerinin yükselmesiyle birlikte vatandaşın kafası parasını nerede değerlendireceği konusunda karıştı. Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel, geldiği bugünlerde yatırımcı Aksel, toprak yatırımı için Ağustos ayının beklenmesi gerektiğini söyleyerek nedenlerini açıkladı.  

yatırım için hangi daire tipi tercih edilmeli Haberi

yatırım için hangi daire tipi tercih edilmeli

İstanbul’da tüketici davranışları ve talep nedeniyle hala en çok 2+1 ve 3+1 tipi konutlar üretilirken, devam eden ve yeni planlanan markalı konut projelerinde stüdyo ve 1+1 tipi dairelerin giderek daha fazla yer kapladığı görülüyor.



Stüdyo ve 1+1 tipi daireler, şehir çeperlerinin markalı konut projeleriyle hareketlenmesi, bunu takiben yatırımcıyı çekmesi, standart konut ölçülerinden küçük olduğu için daha kolay satın alınabilir olması ve amorti sürelerinin kısalığı gibi ölçütler nedeniyle giderek daha cazip hale geldi. Özellikle 2009–2014 yılları arasında markalı konut projelerindeki oranları artan küçük metrekareli daireler, son iki yılda oransal olarak stabil konuma yükseldi.


İstanbul genelinde hızla sayısı artan markalı konut projeleriyle birlikte daha fazla göz önüne çıkan stüdyo ve 1+1 daireler, mevcut markalı konut stokunun yaklaşık %30’luk kısmını oluşturuyor. Söz konusu...