02 / 05 / 2024

Yatırım kararları

Yatırım kararları

Robotlar birçok alanda insanların yerine geçerken finansal danışmanlık alanında Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi yatırım bankaları da robot yatırım danışmanlarını tercih etmeye başladı.

2024'te neye yatırım yapmalı?

2024 yılının ilk gününde vatandaşlar yatırım kararlarını gözden geçirmeye başladı. Kimisi gayrimenkul kimisi de borsaya yatırım yapma hayalleri kuruyor. İşin uzmanları "Bu yıl neye yatırım yapmalı?" sorusunu yanıtladı.

Yatırım değeri yüksek gayrimenkul nasıl belirlenir?

En temel yatırımlardan biri gayrimenkul almak. Ancak birçok kişi oturmak için ev alırken bunun aslında bir yatırım olduğu göz ardı ederek duygusal kararlar alıyor. Peki yatırım değeri yüksek gayrimenkul nasıl belirlenir? İşte detaylar...

Güney Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımı karşılığında vatandaşlık!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) yatırım karşılığı vatandaşlık programında meydana gelen nedeniyle ülkede bir takım kararlar alındı. 

Servet GYO, Deks Yatırım ile birleşti!

Servet GYO hisselerinin yüzde 100'üne sahip olduğu iştiraki durumundaki Deks Yatırım A.Ş. ile kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemlerine ilişkin 15 Aralık 2019 tarihinde Yönetim Kurulu'nun aldığı kararları açıkladı.

Yatırım kararlarını artık robotlar verecek!

Robotlar birçok alanda insanların yerine geçerken finansal danışmanlık alanında Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi yatırım bankaları da robot yatırım danışmanlarını tercih etmeye başladı.

Altınbaş Holding 350 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Altınbaş Holding, 2017 yılına yeni yatırım kararlarıyla girdi. Sağlık, mücevher ve enerji sektörlerine 50 milyon dolarlık ayıran Altınbaş Holding Kıbrıs'ta bir otel yatırımı da yapmayı planlanıyor.

Bülent Gedikli: Bekle-gör diyen değil yatırım yapan kazanacak!

Külliye'deki ekonomi zirvesine katılan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gedikli’den kritik kararlar öncesi önemli tespit: Kur operasyonlarının ardında, Merkez'i faiz artışına zorlamak var. Bu dönem, risk alıp yatırım yapan kazanır.

Doğu Yatırım Destek Hamlesi’nde tarımla ilgili önemli kararlar bulunuyor!

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, “Hükümet tarafından yatırım destek hamlesi kapsamına alınan 23 il, tarım ve hayvancılıkta olağanüstü zengin bir potansiyel barındırıyor” dedi.

Darbeye karşı gayrimenkul yatırımına inadına devam!

Demokrasi ve cumhuriyete yönelik yapılan hain planların ardından iş dünyası da harekete geçti. Gayrimenkul sektörünün patronları inadına yatırım diyerek Türk ekonomisinin büyümesine katkı vermek için hız kesmeden yeni yatırım kararları aldı. İşte temsilcilerin görüşleri...

Tofaş'tan 'yatırım' açıklaması!

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası, bugün basında çıkan "yatırım kararları" haberleri üzerine KAP'a bir açıklama yaptı. Şirket, yatırım için çalışmaların sürdüğünü, nihai kararın henüz alınmadığını açıkladı.

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Kurul toplantısı yapıldı

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 2013 yılı olağan genel kurul toplantısında alınan kararları Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Toplantıda kâ payı dağıtımı da görüşüldü...

Mersin turizm tesisi yatırımı bekliyor!

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, turizm yatırımcılarına kente yatırım yapmaları çağrısında bulundu

Kuzu Grup Suriye'de AVM ve otel yatırımı yapacak

Kuzu Grup Suriye'de 500 milyon dolarlık AVM ve otel yatırımı yapacak

Yatırım kararları Haberi

Yatırım kararları

Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi yatırım bankaları robot yatırım danışmanlarını tercih etmeye başladı. İçinde yaşadığımız dönem, doğru bilgi ve danışmanlığa en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönem. Bilgi çok, ama değerli olan “doğru bilgi”. Bu karmaşanın içinden çıkmak ve doğru karar almak için insan-robot birlikteliği etkili olabilir. McKinsey Küresel Enstitüsü'nün raporuna göre, makine öğrenimi ve doğal kullanıcı arayüzleri iş yapış şekillerini dönüşüme uğratacak, daha doğru analiz etmeye yardımcı olacak, insanların sorunları değerlendirme ve çözme hızını artıracak. Rapora göre, iş yaşamındaki üretkenlik 2025’e kadar yüzde 40 ila 50 artabilir, bu da ekonomiye her yıl 1.7 trilyon ila 2.2 trilyon dolar kazanç sağlayabilir. Yani robotlar ve insanlar arasındaki işbirliği, küresel ekonominin gelişimini de yakından ilgilendiriyor.


Robotların sanayi kapsamında kullanımı 80'li yıllara uzanıyor....